Τα έξι «μυστικά» του Αγίου Παϊσίου...

Τα έξι «μυστικά» του Αγίου Παϊσίου...

Ο Άγιος Παΐσιος ήταν μοναχός και πνευματικός ηγέτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας που έζησε στην Ελλάδα του 20ού αιώνα. Ήταν γνωστός για τη σοφία, τη συμπόνια και την αγιότητά του και πολλοί άνθρωποι ζητούσαν τη συμβουλή και την καθοδήγησή του. Δείτε έξι «μυστικά» του Αγίου Παϊσίου...

 

  1. Ταπείνωση: Ο Άγιος Παΐσιος ήταν γνωστός για την ταπεινοφροσύνη του και για την προσπάθειά του να ζήσει μια απλή και ασκητική ζωή. Πίστευε ότι η ταπεινοφροσύνη ήταν απαραίτητη για την πνευματική ανάπτυξη και συχνά μιλούσε για τους κινδύνους της υπερηφάνειας και της αλαζονείας.

  2. Προσευχή: Ο Άγιος Παΐσιος ήταν άνθρωπος της προσευχής, και πίστευε ότι η προσευχή ήταν το θεμέλιο της πνευματικής ζωής. Συχνά περνούσε ώρες σε προσευχή και διαλογισμό και ενθάρρυνε τους άλλους να κάνουν την προσευχή κεντρικό μέρος της καθημερινότητάς τους.

  3. Αγάπη: Ο Άγιος Παΐσιος ήταν γνωστός για την αγάπη και τη συμπόνια του για τους άλλους και πίστευε ότι η αγάπη ήταν το κλειδί για την πνευματική μεταμόρφωση. Συχνά μιλούσε για τη σημασία της αντιμετώπισης των άλλων με καλοσύνη, γενναιοδωρία και συγχώρεση.

  4. Πίστη: Ο Άγιος Παΐσιος είχε μια βαθιά και αταλάντευτη πίστη στον Θεό και πίστευε ότι η πίστη ήταν απαραίτητη για μια ουσιαστική και γεμάτη ζωή ζωή. Συχνά μιλούσε για τη σημασία της εμπιστοσύνης στο σχέδιο του Θεού και της παράδοσης στο θέλημά Του.

  5. Πνευματικός Πόλεμος: Ο Άγιος Παΐσιος πίστευε ότι η πνευματική ζωή ήταν μια μάχη και ότι έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τον πειρασμό και τις αντιξοότητες. Συχνά μιλούσε για τη σημασία της πνευματικής πειθαρχίας, συμπεριλαμβανομένης της νηστείας, της προσευχής και της επαγρύπνησης ενάντια στα δόλο του διαβόλου.

  6. Χαρά: Παρά τις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισε στη ζωή του, ο Άγιος Παΐσιος ήταν γνωστός για τη χαρά του και το χιούμορ του. Πίστευε ότι η χαρά ήταν μια σημαντική πτυχή της πνευματικής ζωής και ότι ήταν ένα σημάδι της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας. Συχνά ενθάρρυνε τους άλλους να καλλιεργήσουν τη χαρά και να βρουν λόγους για να είναι ευγνώμονες και αισιόδοξοι.

ΔΕΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!

 

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΣΗΦ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ


ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΣΗΦ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ...

 

Έρχεται μεγάλο κακό θύμιασε τα σπίτι σας. Ακούστε το απόσπασμα...…

Συνέχεια➥

Αποκλειστικό: Επείγον Μήνυμα... ( Νο2 ),,, Από Μοναχό Αγιορείτη...


Αποκλειστικό: Επείγον Μήνυμα... ( Νο2 ),,, Από Μοναχό Αγιορείτη...

 

Πριν λίγες ώρες μας ήρθε ένα Email .... Από έναν Μοναχό του…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --