«5 Διαχρονικές πνευματικές συμβουλές από τους γέροντες του Αγίου Όρους»

«5 Διαχρονικές πνευματικές συμβουλές από τους γέροντες του Αγίου Όρους»

5 Διαχρονικές πνευματικές συμβουλές από τους γέροντες του Αγίου Όρους..

1. Φύλαξη της καρδιάς: Οι μοναχοί στο Άγιο Όρος δίνουν μεγάλη έμφαση στη σημασία της φύλαξης της καρδιάς και του νου από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Μας ενθαρρύνουν να καλλιεργήσουμε ένα πνεύμα εσωτερικής εγρήγορσης και να προσέχουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, ώστε να μπορούμε να αποτρέψουμε αρνητικές επιρροές να ριζώσουν στην καρδιά μας.

2. Συγχώρεση και συμφιλίωση: Οι μοναχοί στο Άγιο Όρος τονίζουν τη σημασία της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης στις σχέσεις μας με τους άλλους. Μας ενθαρρύνουν να αναζητήσουμε τη συμφιλίωση με αυτούς που μας αδίκησαν και να προσφέρουμε συγχώρεση ακόμα και όταν είναι δύσκολο ή επώδυνο.

3. Ευγνωμοσύνη και ευχαριστία: Οι μοναχοί στο Άγιο Όρος έχουν μια βαθιά αίσθηση ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας για όλες τις ευλογίες του Θεού και μας ενθαρρύνουν να καλλιεργήσουμε μια παρόμοια στάση ευγνωμοσύνης στη ζωή μας. Πιστεύουν ότι η ευγνωμοσύνη και η ευχαριστία βοηθούν στην καλλιέργεια πνεύματος ταπεινότητας και ικανοποίησης και μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη πνευματική ανάπτυξη.

4. Κοινότητα και κοινωνία: Οι μοναχοί στο Άγιο Όρος ζουν σε κοινότητα μεταξύ τους και πιστεύουν ότι η κοινωνία και η κοινότητα είναι απαραίτητες για την πνευματική ανάπτυξη και υποστήριξη. Μας ενθαρρύνουν να αναζητήσουμε και να συμμετέχουμε σε κοινότητες ομοϊδεατών πιστών, όπου μπορούμε να λάβουμε ενθάρρυνση και υποστήριξη στα πνευματικά μας ταξίδια.

5. Εμπιστευόμαστε την πρόνοια του Θεού: Τέλος, οι μοναχοί στο Άγιο Όρος μας ενθαρρύνουν να εναποθέτουμε την εμπιστοσύνη μας στην πρόνοια του Θεού, ακόμη και σε περιόδους δυσκολίας και δοκιμασίας. Πιστεύουν ότι ο Θεός είναι πάντα παρών και ενεργός στη ζωή μας, ακόμη και όταν δεν μπορούμε να δούμε ή να κατανοήσουμε τους τρόπους Του, και ότι η τελική ελπίδα και εμπιστοσύνη μας πρέπει να είναι σε Αυτόν.

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Ένα γράμμα για τον Άγιο Παΐσιο, Που κρατήθηκε μυστικό για χρόνια...

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μια επιστολή που είχε γράψει ο Άγιος Παΐσιος πριν από…

Συνέχεια➥

«Η Σοφία του Αγίου Παϊσίου: Ενοράσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Χριστού»...

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός και ως Γέροντας…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --