Μην φοβάσαι τις αρρώστιες ( Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης )

Μην φοβάσαι τις αρρώστιες ( Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης )

Μην φοβάσαι τις αρρώστιες ( Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης )...

 

Μην φοβάσαι ποτέ την αρρώστια. Μην φοβάσαι ότι θα αρρωστήσεις. Μην σε νοιάζει αν είσαι άρρωστος...

Μην φοβάσαι λοιπόν τις αρρώστιες. Έχεις καρκίνο; Τώρα μετρώνται πιο εύκολα οι μέρες σου και μπορείς να ετοιμασθείς και να πας γρηγορότερα στον ουρανό.

«Ο φοβούμενος ασθενείαν σώματος, ου φθάνει το κατά φύσιν»

Ο Αββάς Ησαΐας αναφέρεται στον δειλό ως προς την υγεία.

Ο άνθρωπος επειδή είναι χούς, πάσχει από αρρώστιες σωματικές, ψυχικές, πνευματικές. Το σώμα μας είναι ευόλισθο σε κάθε αμαρτία, επιρρεπές σε κάθε αρρώστια κι η ψυχή μας ομοίως. Μας θίγει κάποιος; Ευθύς μας καταλαμβάνει ο εγωισμός. Μας πικραίνει; Στενοχωρούμεθα. Τι είναι όλα αυτά; Αρρώστιες είναι. Η ζήλεια δεν είναι αρρώστια της ψυχής; Η κενοδοξία επίσης; Όλα τα πάθη μας είναι αρρώστιες. Ο άνθρωπος γενικώς είναι άρρωστος. Γι αυτό κι ο Χριστός ονομάζεται Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων.

Αρρωσταίνουμε διότι αμαρτάνουμε εκόντες άκοντες. Για τον λόγο αυτό ο Αββάς Ησαΐας λέγει: Μην φοβάσαι ποτέ την αρρώστια. Μην φοβάσαι ότι θα αρρωστήσεις. Μην σε νοιάζει αν είσαι άρρωστος.

Ο άρρωστος μπορεί να γίνει απόστολος του Θεού, σκεύος εκλογής, ενώ ο υγιής κατά κανόνα είναι σκληρός, ανάλγητος, ανελεήμων, δεν μπορεί να πλατύνει την καρδιά του. Γι αυτό και οι ασθενείς άνθρωποι συνήθως είναι γλυκείς, στοργικοί, δείχνουν συμπάθεια προς τους άλλους, έχουν δυνατότητα να παρακαλέσουν τον Θεό.

Μην φοβάσαι λοιπόν τις αρρώστιες.

Έπαθες έλκος; Έπαθες γαστρορραγία; Μην φοβάσαι δεν παθαίνεις τίποτε. Εάν έχασες λίγο αίμα, θα φας τρία πορτοκάλια και θα είσαι εντάξει. Προσβλήθηκαν τα μάτια σου κι έχασες το φως σου; Δεν είναι τίποτε. Θα σε φωτίζει ο Θεός τώρα. Έχεις καρκίνο; Τώρα μετρώνται πιο εύκολα οι μέρες σου και μπορείς να ετοιμασθείς και να πας γρηγορότερα στον ουρανό.

Ότι κι αν έχεις σ’ όλη σου την υπόσταση, κι αν ακόμη αμάρτησες, κι αν έχεις ασθένειες στο σώμα κ στην ψυχή, μην ανησυχείς, μην αγκομαχάς με την σκέψη, τι φάρμακα να πάρω, να κάνω ή να μην κάνω εγχείρηση, μήπως είναι επικίνδυνη. Ότι θέλεις κάνε, μόνο να μείνεις ήρεμος. Προ πάντων μη φοβάσαι μη τυχόν αρρωστήσεις. Όποιος φοβάται την σωματική ασθένεια δεν μπορεί να φτάσει στο κατά φύσιν του Χριστού· παραμένει στο παρά φύσιν.

Μικροψυχία είναι δειλία,το τρομερό αυτό πάθος που εξαρθρώνει τον άνθρωπο. Όποιος είναι δειλός δεν μπορεί να κάνει τίποτε.

Αν όμως κάποιος αγαπά τον Θεό κ είναι και δειλός; Αν είσαι δειλός, λέγει, τότε πρόσπεσε εις τον Θεόν εν παντί κόπω, δυνατός εστιν ο Θεός αναπαύσαι. Πέσε στα γόνατα, ταπεινώσου, προσκύνησε τον Θεόν και πες του: Θεέ μου φοβάμαι μήπως αρρωστήσω ή φοβάμαι που αρρώστησα, και χύσε δάκρυα. Κανε ότι μπορείς για να σε λυπηθεί ο Θεός. Είναι ο μόνος που μπορεί να σε αναπαύσει.

Η δειλία είναι απόρροια της θεοποιήσεως του εαυτού μας, της επιθυμίας μας να επιμηκύνουμε την ζωή μας, κι η ζωή μας να είναι πλατυσμός, να μην πονάμε,να μην στενοχωρούμεθα, να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να μας περιποιηθούν οι άλλοι.

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

ΆΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ,


ΆΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑ...

 

Ο Γέρων Παίσιος έμενε τότε στην Καλύβη του…

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤

Αν έχετε κάτι από αυτά, πετάξτε το αμέσως Αυτά είναι τα επικίνδυνα φυλαχτά...

 

Πολλοί άνθρωποι φέρουν φυλαχτά πάνω τους. Τα φορούν για να…

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤
- - Σ.
.
- - - - -
-

- - --- ----|