«Το μυστικό που είπε ο Ιησούς σε έναν μοναχό»

«Το μυστικό που είπε ο Ιησούς σε έναν μοναχό»

«Το μυστικό που είπε ο Ιησούς σε έναν μοναχό»...

Μια μέρα, καθώς ο μοναχός προσευχόταν στο κελί του, άκουσε μια φωνή να τον καλεί. Προς έκπληξή του, ήταν η φωνή του ίδιου του Ιησού.

Ο Ιησούς είπε στον μοναχό: «Θέλω να σου πω ένα μυστικό που δεν το έχω μοιραστεί με κανέναν άλλο. Άκουσε προσεκτικά και θυμήσου τι λέω».

Ο μοναχός έμεινε έκπληκτος και άκουσε με προσήλωση καθώς μιλούσε ο Ιησούς. Είπε στον μοναχό ότι το μυστικό για μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή ήταν να αγαπάς τον Θεό πάνω από όλα και να αγαπάς τους άλλους σαν τον εαυτό σου.

Ο Ιησούς εξήγησε ότι αυτό ήταν το θεμέλιο όλων των διδασκαλιών Του, και ότι ακολουθώντας αυτή την εντολή, μπορούσε κανείς να βρει αληθινή χαρά και ειρήνη.

Καθώς ο μοναχός διαλογιζόταν αυτό το μυστικό, συνειδητοποίησε ότι αυτό ήταν το κλειδί για όλα. Εάν αγαπάμε αληθινά ο ένας τον άλλον όπως μας αγάπησε ο Χριστός, θα ζήσουμε φυσικά μια ζωή υπακοής στις εντολές του.

Κατάλαβε επίσης ότι αυτή η αγάπη πρέπει να εκτείνεται πέρα ​​από τους φίλους και την οικογένειά μας, σε όλους τους ανθρώπους, ακόμη και τους εχθρούς μας. Είναι μέσω της αγάπης των εχθρών μας που μπορούμε να δείξουμε αληθινά την αγάπη του Χριστού, και ίσως ακόμη και να τους φέρουμε στη σωτηρία.

Ο μοναχός χάρηκε πολύ από αυτή την αποκάλυψη, και τη μοιράστηκε με τους μοναχούς του, οι οποίοι με τη σειρά τους τη μοιράστηκαν με τις κοινότητές τους. Και έτσι, το μυστικό που είπε ο Ιησούς στον μοναχό διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας ελπίδα και αγάπη σε όλους όσους το άκουσαν.

Σήμερα, καθώς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό στη ζωή μας, ας θυμηθούμε το μυστικό που αποκάλυψε στον μοναχό. Ας αγαπάμε ο ένας τον άλλον όπως μας αγάπησε ο Χριστός, και είθε αυτή η αγάπη να είναι το φως που μας καθοδηγεί στο ταξίδι της πίστης μας.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, μπορούμε κι εμείς να μάθουμε από αυτή την ιστορία. Το μήνυμα του Ιησού προς τον μοναχό μας υπενθυμίζει τη σημασία του να βάζουμε τον Θεό πρώτο στη ζωή μας και να αγαπάμε τον πλησίον μας σαν τον εαυτό μας.

Σε έναν κόσμο που συχνά φαίνεται χαοτικός και διχασμένος, μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσουμε αυτές τις απλές αλλά ισχυρές διδασκαλίες. Αλλά κρατώντας τα κοντά στην καρδιά μας, μπορούμε να βρούμε παρηγοριά και ελπίδα εν μέσω οποιασδήποτε καταιγίδας.

Ο μοναχός ήταν ευγνώμων για αυτή την απίστευτη αποκάλυψη και αφιέρωσε το υπόλοιπο της ζωής του στο να μοιραστεί αυτό το μυστικό με άλλους. Έγινε γνωστός σε όλη τη χώρα ως σοφός και συμπονετικός δάσκαλος, και πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε αυτόν ζητώντας καθοδήγηση και συμβουλές.

Είθε όλοι να προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε το μυστικό που μοιράστηκε ο Ιησούς με τον μοναχό και να μας φέρει πιο κοντά σε Αυτόν και ο ένας στον άλλον.

πηγη: face-new237.com

Ερασιτέχνης Συγγραφέας: Kostasgrtzo

 

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Θέματα ιστολογίου ανά ετικέτες

Μηνιαία Αρχεία(Από το 2019) Τα παλιότερα είμαστε στη επεξεργασία εμφάνισης)

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -