Οι Άγιοι ακούνε τις παρακλήσεις μας...

Οι Άγιοι ακούνε τις παρακλήσεις μας...

Οι Άγιοι ακούνε τις παρακλήσεις μας...

 

Η ομολογία της πίστεως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για τη ζωή μας...

Οι Άγιοι Πάντες διά της πίστεως πέτυχαν το στέφανος της αγιότητος. Οι Άγιοι πρεσβεύουν για μας, δέονται για μας, ακούνε οι Άγιοι τις παρακλήσεις μας.

Γράφει: Ο Ιεροδιάκονος Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, Ραφαήλ Μισιαούλης

Οι Άγιοι ακούνε τις παρακλήσεις μας

Κυριακή των Αγίων Πάντων σήμερα και φθάνει στο τέλος ο κινητός κύκλος των εορτών, ο οποίος άρχισε την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου με την έναρξη του Τριωδίου.

Οι θειότατοι Πατέρες θέσπισαν την εορτή των Αγίων Πάντων μετά την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος για να δείξουν ότι η παρουσία του Παναγίου Πνεύματος διά των Αποστόλων επέτυχε να αγιάσει και να σοφίσει το ανθρώπινο φύραμα και να αποκαταστήσει τους ανθρώπους στην θέση των αγγέλων διά του Ιησού Χριστού, είτε με την προσφορά του μαρτυρικού των αίματος, είτε με την ενάρετο πολιτεία και διαγωγή των.

 

(|) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤι είναι η πίστη στο Θεό;

 

Οι Άγιοι πρεσβεύουν για μας, γι’ αυτό και είμαστε μαζί με τους Αγίους εις την Προσκομιδή, εκεί εις το Άγιο Δισκάριο. Πρεσβεύουν για μας οι Άγιοι, δέονται για μας, ακούνε οι Άγιοι τις παρακλήσεις μας. Έρχονται παράκλητοι δίπλα μας. Και τα θαύματα δια του Ιησού Χριστού τα πραγματοποιούν για την δική μας σωτηρία.

Οι Άγιοι όντως μας παρηγορούν και μας γαληνεύουν. Η παρουσία των Αγίων εμπνέει, εμπνέει την ζωή μας. Άλλωστε, τα θαυμάσια συγγράματά τους, η σοφία τους, τα κείμενα, τα οποία έγραψαν οι Θεοφόροι Πατέρες και οι Άγιοι, μα και η ίδια τους η ζωή έρχεται και εμπνέει τον άνθρωπο και τον πιστό. Μας εμπνέουν σε έργα αγαθά, τα οποία πρώτοι εκείνοι πραγματοποίησαν, σε έργα Ιεραποστολής, σε έργα ευεργεσίας.

Τιμούμε όχι μόνον τους γνωστούς, αλλά και τους αγνώστους σε εμάς, τους αφανείς Αγίους.

Οι μεν Μάρτυρες ομολόγησαν τον Χριστό, θυσιάζοντας την ζωή τους, οι δε λοιποί των Αγίων ομολόγησαν τον Κύριο, διά του μαρτυρίου της συνειδήσεώς των. Οι Άγιοι Πάντες είναι οι φωτεινοί αστέρες του ουρανίου στερεώματος και οι οδοδείκτες της ζωής μας. Παρέδωσαν την ύπαρξή τους στον Χριστό και θεώρησαν τα πάντα ως σκύβαλα, ως ανάξια λόγου και ήσσονος σημασίας. Γι αυτό και δεν ενδιαφέρθηκαν για την δόξα του κόσμου, ή για τιμές ή για πλούτο ή για ανέσεις. Δεν έδωσαν τόπο ούτε στις επιθυμίες τους, αφού το μόνο που ποθούσαν ήταν ο Χριστός.

Σήμερα αναδεικνύονται τα αποτελέσματα των χαρισμάτων του φωτισμού του Παναγίου Πνεύματος και της ιδρύσεως της Εκκλησίας, τα οποία είναι η Αγιοσύνη. Οι Άγιοι μας είναι εκείνοι, που με την Χάρη του Θεού, θυσίασαν την ζωή τους ουσιαστικά.

Μιμήθηκαν τον Χριστό ως τον πρώτο Μάρτυρα πάνω στον Σταυρό, ως Ομολογητές και Συσταυρωμένοι με τον Κύριο.

«Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς1», ακούσαμε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

Η ομολογία της πίστεως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για τη ζωή μας. Οι Άγιοι Πάντες το πέτυχαν αυτό, ομολόγησαν δηλαδή την πίστη τους στο Χριστό και Τον έθεσαν πρώτη προτεραιότητα στη ζωή τους, πάνω από κάθε τι ανθρώπινο και γήινο, γι αυτό και δοξάστηκαν από τον Θεό και τιμούνται από εμάς σήμερα. Και όταν μιλάμε για ομολογία πίστεως, έχουμε βέβαια στο νου μας τους άπειρους Μάρτυρες, που θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους προκειμένου να μην αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό. Δεν σκέφτηκαν τίποτα, δεν δείλιασαν μπροστά σε καμία απειλή, δεν κάμφθηκαν από τους πόνους και τα βασανιστήρια, δεν αρνήθηκαν τον Χριστό ακόμα και όταν οι τύραννοι θανάτωναν ενώπιόν τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γονείς, παιδιά, συζύγους.

Aγαπητοί αδελφοί,

Ας παρακαλούμε καθημερινά στην προσευχή μας, τον Κύριο και Θεό μας, όπως μας χαρίζει πλουσιοπάροχα την πίστη των Αγίων του, ώστε κι εμείς να Τον ομολογούμε καθημερινά με τη ζωή και τις πράξεις μας.

 

(|) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως θα γνωρίζουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

 

(|) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγιος Παΐσιος: Ξέρεις πόσοι Άγιοι είναι γύρω μας και δεν τους ξέρουμε...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Εορτολόγιο

Θέματα ιστολογίου ανά ετικέτες

Μηνιαία Αρχεία(Από το 2019) Τα παλιότερα είμαστε στη επεξεργασία εμφάνισης)

 

Tι πρέπει να κάνουμε για να ακούγονται οι προσευχές των άλλων για εμάς;


Tι πρέπει να κάνουμε για να ακούγονται οι προσευχές των άλλων για εμάς; ...

Ως Ερασιτέχνης…

Συνέχεια➥

Η νοερά προσευχή είναι η βάση της τελειότητος...


Η νοερά προσευχή είναι η βάση της τελειότητος...

Στην αρχή της ευχής αισθάνεσαι χαρά, έπειτα γλυκύτητα και στο τέλος σαν καρπός έρχονται τα…

Συνέχεια➥

 

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --