«Σήμερα…Ο Θεός σου μιλάει! »

«Σήμερα…Ο Θεός σου μιλάει! »

«Σήμερα…Ο Θεός σου μιλάει! »...

 

 «Δεν χρειάζεται να σου ανοίξουν την καρδιά και να σου την ξεσκονίσουν, προκειμένου να πάρεις χαμπάρι ότι αυτός ο δρόμος δε σε βγάζει πολύ μακριά. Ποιος γνωρίζει όμως με απόλυτη σιγουριά τι θα γίνει αύριο;». Η παραπάνω δήλωση ειπώθηκε από γνωστό συγγραφέα και πολιτικό, μετά από τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του, που παραλίγο να κοστίσει την ίδια του τη ζωή. Ο ίδιος στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν είναι αργά, μέχρι την ώρα που είναι…» Φοβερές και ξεκάθαρες διαπιστώσεις! Πράγματι, η υγεία είναι ένα τόσο  πολύτιμο αγαθό που σπάνια ο άνθρωπος το εκτιμά όσο το έχει, μέχρι τη στιγμή που κάποια αρρώστια χτυπήσει την πόρτα του! Τότε είναι που συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι ανά πάσα στιγμή η αυλαία της ζωής του, μπορεί  να αλλάξει δραματικά! Πολλοί που θα επιβιώσουν μετά από μια τέτοια δυσκολία, θα θέσουν την τύχη, ως τον καλό τους σύμμαχο. Άλλοι θα δώσουν τα «εύσημα» στην επιστήμη που τους έσωσε και κάποιοι τρίτοι θα μιλήσουν για το Θεό που «μάλλον» τους φύλαξε. Εδώ λοιπόν, είναι που ο άνθρωπος πρέπει να σταθεί και με περισυλλογή να αναρωτηθεί: «Καλά, αυτό είναι  μόνο η ζωή; Σε μια στιγμή μπορώ να χαθώ για πάντα! Τόσο εύκολα; Και μετά; …Τέλος;»

 

(|) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπομονή και πίστη να έχεις! Μάθε γιατί όλα είναι από τον Θεό

 

Ο Θεός σου μιλάει!

Ο Θεός σου μιλάει! Τα κύματα της αγάπης Του, έρχονται συνεχώς καταπάνω σου! Μιλάει στο καθένα απ’ τη στιγμή που έρχεται στην ύπαρξη και είναι γεγραμμένο «ότι θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι!» «Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από τούτο είναι κρίση» (Εβρ. 9:27)

Πρέπει να καταλάβω πως η μεγαλύτερη συμφορά που υπάρχει στη ζωή μου είναι η αμαρτία! Η αμαρτία μου βάζει χώρισμα ανάμεσα στο Θεό και εμένα! «Αλλ’ αι ανομίαι σας έβαλαν χώρισμα μεταξύ ημών και του Θεού ημών…» (Ησαΐας 59:2), «Πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης Του Θεού». Ο Θεός σέβεται απόλυτα την ελευθερία του πλάσματος που ο ίδιος έχει δημιουργήσει! «Τι θέλεις παιδί μου;» «θέλω το ανήκον μέρος της περιουσίας μου, θέλω ΕΓΩ να κουμαντάρω το καράβι της ζωής μου!» Αυτή είναι η πορεία της ιστορίας της ανθρωπότητας! Αυτή είναι η ιστορία κάθε ανθρώπου μακριά από τον Ιησού Χριστό. Μάταιες προσπάθειες για ισότητα, δικαιοσύνη και ειρήνη! Ένα καράβι με χαλασμένη πυξίδα που αγνοώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή του οδεύει ολοταχώς προς τη καταστροφή! «Επειδή, δύο κακά έπραξε ο λαός μου· εγκατέλειψαν εμένα, την πηγή των ζωντανών νερών, έσκαψαν για τον εαυτό τους λάκκους, λάκκους συντριμμένους, που δεν μπορούν να κρατήσουν νερό» Ιερεμ. (2:13). Ο Ιησούς σε καλεί σήμερα να τον δεχτείς ως Σωτήρα σου. Κανείς δεν γνωρίζει το αύριο. «Σήμερα καιρός ευπρόσδεκτος, σήμερα ημέρα σωτηρίας».

 

 (|) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να έχεις ελπίδα στο Θεό. Μην απελπίζεσαι...

 

Στα χέρια Του οι καιροί μου...

Για τον άνθρωπο που έχει γνωρίσει προσωπικά τον Ιησού Χριστό, οι εξηγήσεις δεν βασίζονται στις δικές του σκέψεις και ικανότητες. Ο ίδιος έχει βάλει ως πυξίδα το Λόγο του Θεού στη ζωή του που τον προειδοποιεί: «…και δες, είμαι ζωντανός στους αιώνες των αιώνων· αμήν· και έχω τα κλειδιά τού άδη και του θανάτου» (Αποκάλ. 1,18). Μπορώ να πιστεύω ότι όλα τα γεγονότα της ζωής μου είναι καθαρά αποτέλεσμα της τύχης. Η λέξη τύχη όμως δεν υπάρχει πουθενά  στην Αγία Γραφή. Ο Κύριος μας πληροφορεί «ότι στα χέρια Του είναι οι καιροί μας», ο χρόνος δηλαδή που έχει στον καθένα για να ζήσει σ’ αυτή τη γη. Ζούμε, αναπνέουμε, και αυτό εξαιτίας της χάρης και του ελέους Του. «Είναι έλεος του Κυρίου ότι, δεν συντελεστήκαμε, επειδή δεν έλειψαν οι οικτιρμοί του». (Θρήνοι 3:22). Ω! Πόσο φοβερή αποκάλυψη αυτή που δίνει ειρήνη στη ψυχή του ανθρώπου. Τι ζητάει ο Πλάστης από το δημιούργημα Του; Απλά να τον εκζητήσει με όλη του την καρδιά αναλογιζόμενος ότι τόσα χρόνια ζούσε μακριά από Αυτόν «τώρα, όμως, διαμέσου τού Ιησού Χριστού, εσείς που άλλοτε ήσασταν μακριά, γίνατε κοντά διαμέσου τού αίματος του Χριστού». (Εφ. 2:13)

Τα γεγονότα της επικαιρότητας, ένας θάνατος, μια αρρώστια ενός αγαπημένου προσώπου, οι πόλεμοι που μαίνονται «μετά μανίας», αποτελούν καμπανάκια που έχουν σαν στόχο την αφύπνιση του ανθρώπου! «Πρόσεξε δεν έχεις έρθει στην ύπαρξη τυχαία! Κάποιος λόγος υπάρχει! Υπάρχει αιώνια ζωή, υπάρχει ο Χριστός που σε αγαπά και σε περιμένει!» Τίποτε άλλο δε μετράει από το να καταλάβει ο άνθρωπος τη μοναδική αυτή αλήθεια: «Αύτη δε είναι η αιώνιος ζωή, το να γνωρίζωσι σε τον μόνον αληθινόν Θεόν και τον οποίον απέστειλας Ιησούν Χριστόν». (Ιωάννης 17:3)

 

(|) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είναι η πίστη στο Θεό;

 

(|) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αγάπη του Θεού προς όλους τους ανθρώπους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Η νοερά προσευχή είναι η βάση της τελειότητος...

Η νοερά προσευχή είναι η βάση της τελειότητος...

Στην αρχή της ευχής αισθάνεσαι χαρά, έπειτα γλυκύτητα και στο τέλος σαν καρπός έρχονται τα δάκρυα...

 

Ηνοερά προσευχή ολίγον κατ’ ολίγον φέρνει τον άνθρωπο εις την πρώτη χάρη του βαπτίσματος. Ένα θέμα πάντα επίκαιρο και πάντα φλέγον για κάθε…

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤

Προσευχή για να φύγουν τα προβλήματα

Προσευχή για να φύγουν τα προβλήματα...

 

Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ: Το καθ’ ομοίωσιν ως επίκεντρο της ζωής μας.
195. Στην κοινή ζωή η υπακοή μας επιτρέπει σιγά-σιγά να κατανοήσουμε την ψυχολογία των άλλων προσώπων. Μαθαίνοντας να ζούμε με ένα πρόσωπο, μαθαίνουμε να ζούμε με εκατομμύρια προσώπων που του…

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤
- - Σ.
.
- - - - -
-

- - --- ----|