Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας: Ένα θαύμα του, που ηταν άγνωστο μέχρι σήμερα

Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας: Ένα θαύμα του, που ηταν άγνωστο μέχρι σήμερα...

Ο Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας ήταν ένας από τους πιο σεβαστούς αγίους της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης. Είναι γνωστός για το μεγάλο του θάρρος και την ακλόνητη πίστη του απέναντι στις διώξεις και την ακλόνητη δέσμευσή του στον Χριστό ακόμη και εν μέσω ακραίων βασάνων. Ωστόσο, υπάρχει ένα θαύμα του Αγίου Εφραίμ που δεν είναι ευρέως γνωστό, ένα θαύμα που μιλά για την απίστευτη δύναμη της μεσιτείας του.

Το θαύμα συνέβη πριν από πολλά χρόνια, σε ένα μικρό χωριό σε μια απομακρυσμένη περιοχή του κόσμου. Ένα νεαρό κορίτσι είχε αρρωστήσει βαριά με μια μυστηριώδη και απειλητική για τη ζωή ασθένεια και η οικογένειά της είχε εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες ιατρικές θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα. Ως έσχατη λύση στράφηκαν στην προσευχή, ζητώντας τη μεσιτεία του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ.

Καθώς η οικογένεια προσευχόταν, ξαφνικά άκουσαν ένα χτύπημα στην πόρτα. Όταν το άνοιξαν, βρήκαν έναν άγνωστο να στέκεται μπροστά τους, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ταξιδιώτης που περνούσε από το χωριό. Τον καλωσόρισαν μέσα. βλέποντας την κατάσταση που ήταν το κορίτσι και τους γονείς στεναχωριμένους . Ο ταξιδιώτης τους είπε αν μπορούσε να προσευχηθεί με την οικογένεια για το νεαρό κορίτσι.

Καθώς προσεύχονταν μαζί, η κατάσταση της νεαρής κοπέλας άρχισε να βελτιώνεται ραγδαία και μέσα σε λίγες ώρες θεραπεύτηκε πλήρως. Τότε ο άγνωστος τους είπε ότι πρέπει να φύγει, ευχαρίστησε την οικογένεια για την σύντομη φιλοξενία, και φεύγοντας τον ρώτησαν πως τον λένε, και ο άγνωστος απάντησε με λένε, Εφραίμ. Ήταν ο Άγιος Εφραίμ τον Μεγαλομάρτυρας, που είχε εμφανιστεί μεταμφιεσμένος για να απαντήσει στις προσευχές τους.

Η οικογένεια ήταν πανευτυχής και ευγνώμων χωρίς λόγια για τη θαυματουργή θεραπεία της κόρης τους. Μοιράστηκαν την ιστορία του άγνωστου θαύματος του Αγίου Εφραίμ με άλλους στο χωριό τους και όχι μόνο, και έγινε πηγή έμπνευσης και ελπίδας για πολλούς.

Μέχρι σήμερα, το άγνωστο θαύμα του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ παραμένει ισχυρή μαρτυρία της απίστευτης δύναμης της πίστης και της θαυματουργής μεσιτείας των αγίων. Είναι μια υπενθύμιση ότι, ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές, ο Θεός είναι πάντα μαζί μας, κάνει θαύματα τόσο ορατά όσο και αόρατα για να μας φέρει ελπίδα και θεραπεία.

πηγη: face-new237.com

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Η φωτογραφία με την γυναικεία φιγούρα στο Άγιον Όρος που αποδίδεται στην Παναγία....Την τράβηξε έναν μοναχός και το αντίγραφό της προσκυνάται στην Μονή του Αγίου Παντελεήμονα...…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - --