Έντονη ανησυχία στην Άγκυρα: ''Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στην Κύπρο

Έντονη ανησυχία στην Άγκυρα: ''Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στην Κύπρο

Τρόμος διακατέχει την Άγκυρα, καθώς φοβάται μην χάσει την Κύπρο, στα πρότυπα της Κρήτης το 1905, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με την βοήθεια των “Μεγάλων δυνάμεων

 Ο Τουρκοκύπριος αντιπρόεδρος και υπουργός ''Εξωτερικών'' Kudret Ozersay αξιολόγησε τις εκτιμήσεις σχετικά με την απόφαση του Κογκρέσου, να άρει το εμπάργκο όπλων στο ελληνικό κομμάτι του νησιού, και να στείλει στρατεύματα στο νησί.

 

"Αυτή η κίνηση γίνεται για να μειωθεί η ρωσική επιρροή στην περιοχή. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούνται για τα καλά πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο, υλοποιώντας ένα ακόμη βήμα προς το αδιέξοδο και την ένταση και όχι προς την λύση στην Κύπρο ", ανέφερε ο ίδιος. 

Ο δημοσιογράφος Alper Urus του Haberturk μίλησε με τον Αντιπρόεδρο της ''Κυβέρνησης'' και ''ΥΠΕΞ'' των κατεχομένων κυπριακών εδαφών Kudret Ozersay, σχετικά με τη δράση των αμερικανικών στρατευμάτων στο ελληνικό τμήμα.

Ο Ozersay δήλωσε: "Οι ΗΠΑ θα έρθουν για να υλοποιούν στρατιωτικές εκστρατείες από το νησί. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, η αμερικανική στρατιωτική δύναμη,που λέγεται ότι θα εγκατασταθεί στο ελληνικό τμήμα, θα αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη του στρατού των ΗΠΑ και θα έχει την ικανότητα άμεσης αντίδρασης, οπουδήποτε απαιτηθεί στην περιοχή.

Αυτοί οι στρατιώτες θα αναλάβουν δράση σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από την Κύπρο, όπως σε περιπτώσεις μιας έκτακτης εκκένωσης Αμερικανών πολιτών και διπλωματών από την Μέση Ανατολή κά. 

Αλλά εδώ πρέπει να τονίσουμε το εξής. Μετά την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ, για την αποστολή στρατευμάτων των ΗΠΑ στο νησί, όλα μεταβλήθηκαν ριζικά. Αυτό το βήμα θα μπορούσε να είναι η αρχή για μια μεγαλύτερη ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο νησί.

Πιστεύω όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφαρμόσουν δύο πράγματα ως μέρος της πολιτικής τους.

Πρώτον, την αποστολή στρατευμάτων στο ελληνικό τμήμα, το οποίο είναι ένα βήμα προς τη μείωση της ρωσικής επιρροής στο νησί.

Το θέμα θα είναι ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν θα μπορούν να εισέλθουν και να ανεφοδιαστούν στα λιμάνια της Κύπρου, ενώ θα μπλοκαριστούν και οι Ρώσοι ολιγάρχες, αφού θα ελέγχονται τα "μαύρα χρήματα" που διακινούσαν".

Δεύτερον, υπήρχαν αρκετοί Έλληνες που δέχονταν και διακινούσαν αυτά τα “μαύρα χρήματα”. Έτσι οι ΗΠΑ θα πάρουν τον έλεγχο στα μαύρα χρήματα της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης. Αυτό θα παρεμποδίσει τη μεταφορά κεφαλαίων προς τις ελληνοκυπριακές τράπεζες, με σκοπό να περιοριστεί η ρωσική επιρροή.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν μεγάλες εντάσεις στην Κύπρο, αλλά θα μεταβάλλουν την πολιτική τους λαμβάνοντας οριστικά θετική θέση ως προς την ελληνική πλευρά'', καταλήγει ο ίδιος. 

Εφόσον υλοποιηθούν όλα αυτά, το σύστημα των εγγυήσεων στο οποίο συμμετέχουν Βρετανία και Τουρκία θα ακυρωθεί και την ασφάλεια του νησιού θα την αναλάβει το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι ΗΠΑ.

Αυτό θα έδινε την δυνατότητα άμεσης στρατιωτικής παρέμβασης της Αθήνας σε οποιεσδήποτε τουρκικές προκλήσεις και οι Τούρκοι θα σκεπτόντουσαν διπλά ότι και να επιχειρούσαν.

 

Το πιο σημαντικό όμως θα ήταν η εκδίωξη μελλοντικά των τουρκικών δυνάμεων,και η ανεξαρτησία του νησιού στα πρότυπα της Κρήτης το 1905, αυτό φοβούνται οι Τούρκοι τίποτε άλλο.

 3830697714?profile=RESIZE_710x

 

Σεισμός: Σπαραγμός στην Τουρκία- Ο Ερντογάν σηκώνει φέρετρο θύματος-ΦΩΤΟ

Επίθεση Άγκυρας σε Πούτιν: ''Η ομάδα Wagner ελέγχει πετρελαιοπηγές σε Συρία-Λιβύη

Αμερικανοί στρατιώτες “αναχαίτισαν” Ρώσο ανώτατο αξιωματικό στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ: Η Τουρκία δεν μπορεί να ζητάει διάλογο


(|)→ → Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ: Η Τουρκία δεν μπορεί να ζητάει διάλογο

 

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί το διάλογο, ο οποίος θα διεξαχθεί με σεβασμό του Διεθνούς…

Συνέχεια➥

ΕΚΤΑΚΤΟ Τουρκικά πολεμικά της Ομάδας Μάχης του Oruc Reis απείλησαν να βυθίσουν αλιευτικό από τα Χανιά της Κρήτης νότια της Ρόδου

 …

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - -