Διέρρευσαν τουρκικά σχέδια για την κατάληψη 131 ελληνικών νησιών

Διέρρευσαν τουρκικά σχέδια για την κατάληψη 131 ελληνικών νησιών

Διέρρευσαν τουρκικά σχέδια για την κατάληψη 131 ελληνικών νησιών...

 

Διαφάνεια από την τουρκική παρουσίαση PowerPoint που δείχνει τον αριθμό των αμφισβητούμενων, κατά την Τουρκία, νησιών και νησίδων στο Αιγαίο...

 

Το Nordic Monitor αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο με σχέδια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την κατάληψη 131 νησιών και νησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ελλάδα.

 

Η Τουρκία δεν θέλει όπως φαίνεται όχι απλά να μπει σε διάλογο παρά μόνο με τους δικούς της όρους αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση τα ελληνικά 200 χρόνια από την Επανάσταση να εορταστούν με νίκη (!). 

Το μυστικό έγγραφο, μια παρουσίαση PowerPoint με 16 διαφάνειες, περιελάμβανε έναν χάρτη με τις αμφισβητούμενες τοποθεσίες (κατά την Τουρκία πάντα). Η παρουσίαση φέρεται να έχει προετοιμαστεί από τις Τουρκικές Ακαδημίες Πολέμου και δεν έχει σφραγίδα με ημερομηνία.

 

Διαφάνεια από την τουρκική παρουσίαση PowerPoint που δείχνει τον αριθμό των αμφισβητούμενων, κατά την Τουρκία, νησιών και νησίδων στο Αιγαίο

horis_titlooddvvovovo.png?itok=5C4f5uyT

 

Τα αμφισβητούμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες αναφέρονται ως εξής: τρεις τοποθεσίες στη Ζουράφα, 13 στις Οινούσσες, 21 στους  Φούρνους, 18 στους  Αρκιούς, 15 στην Ψέριμο , 12 στην Καλόλιμνο, 2 στο Φαρμακονήσι, 10 στο Γυαλί, 11 στη Λέβιθα, 2 στη Στρογγύλη και 24 τοποθεσίες γύρω από το νησί της Κρήτης.

 

Ήταν μέρος μιας μελέτης που επικεντρωνόταν στον συντονισμό μεταξύ των τμημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε μια περίοδο κρίσης μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ και των πιθανοτήτων σε κάθε μια από τις διαφορές στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο.

Η παρουσίαση μιλά για το πώς ο τουρκικός στρατός θα κινούνταν για να εισβάλει και να καταλάβει τα νησιά με την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων από τον αέρα και τη θάλασσα.

Το μυστικό έγγραφο βρέθηκε… θαμμένο στα παραρτήματα ενός φακέλου στη Σμύρνη. Ο εισαγγελέας Okan Bato φαίνεται να ενσωμάτωσε κατά λάθος (;) το μυστικό σχέδιο στο αρχείο αποδεικτικών στοιχείων παρότι έπρεπε να κάνει μια σύντομη σημείωση και να το αφήσει σε ένα χρηματοκιβώτιο στο δικαστήριο.

Η μελέτη βασίστηκε σε διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση των Ιμίων, η οποία έφερε την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου το 1996, αναφέρει το Nordic Monitor.

Το έγγραφο υπογράμμιζε ότι η κρίση κατέστησε σαφές ότι οι μικρότερες μονάδες δύναμης θα ήταν καθοριστικής σημασίας για τις επιχειρήσεις τύπου Ιμίων σε μελλοντικές εντάσεις με την Ελλάδα.

Τόσο η Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων, που ελέγχεται απευθείας από το Γενικό Επιτελείο, όσο και η ελίτ των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού ναυτικού, (SAT), θα κινητοποιούνταν χωριστά ή από κοινού από τη θάλασσα σε ταχύπλοα και στον αέρα μέσω ελικοπτέρων για τον έλεγχο των στοχοθετημένων νησιών και νησίδων.

Μια άλλη διαφάνεια από την παρουσίαση, που δείχνει πώς θα αποστέλλονταν ειδικές δυνάμεις και μονάδες ελίτ του τουρκικού ναυτικού στα νησιά και τις νησίδες του Αιγαίου.

 

horis_titlodssssssss.png?itok=jYgcrkJO

 

Οι επιχειρήσεις θα διεξάγονταν υπό την κάλυψη πυρός από αεροπορία, φρεγάτες και πυροβολικό από την ηπειρωτική χώρα. Ολόκληρη η επιχείρηση θα συντονιζόταν  από ένα κοινό αρχηγείο ειδικών επιχειρήσεων με το όνομα Müşterek Özel Harekat Görev Birliği Komutanliği (MÖHGBK).

Τώρα αν ακόμα στην κυβέρνηση περιμένουν τα "συντάγματα των διπλωματών" να προστατεύσουν την χώρα, ας το πούνε κα ιστην Άγκυρα κα ιας συνεχίσουν να μην εξοπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Πηγή: https://www.defencenet.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις...

 

Η συνεκπαίδευση της πολεμικής…

Συνέχεια➥

Ευχάριστα νέα έχουμε στο πρόγραμμα κατασκευής του stealth UCAV nEUROn το οποίο πέταξε μαζί με πέντε γαλλικά μαχητικά Rafale....…

Συνέχεια➥

Βάπτισμα του πυρός για τα Kiowa Warrior: Έριξαν τις πρώτες τους βολές


Με άμεση "θωράκιση" του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα, με την άφιξη των επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior.…

Συνέχεια➥

 

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - --