Aπίστευτα πράγματα στην Τουρκία για την Αγία Σοφία

Aπίστευτα πράγματα στην Τουρκία για την Αγία Σοφία

Alejandros_O.Y.K_face-new237 

4741585675?profile=RESIZE_180x180

 

 

 

 

 

        Aπίστευτα πράγματα στην Τουρκία για την Αγία Σοφία λόγω .....κορωνοϊού //

Να τελεστεί μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, μετά την άρση της απαγόρευσης στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού, ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο επικεφαλής του συνδικάτου μουσουλμάνων ιερωμένων της χώρας Χασάν Τουρούτ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο Χουρούτ υποστήριξε πως η επόμενη μέρα στην Τουρκία θα πρέπει να ξεκινήσει με προσευχή στην Αγία Σοφία και μάλιστα αυτό να γίνει την πρώτη Παρασκευή μετά την άρση των απαγορεύσεων, όπως είχε πράξει και ο Μωάμεθ ο Πορθητής την πρώτη Παρασκευή μετά την άλωση της Πόλης.

agiasofia

 

«Ας προσευχηθούμε την πρώτη Παρασκευή στην Αγία Σοφία για να δείξουμε στον κόσμο ότι χτίζεται μία νέα Τουρκία. Οι προετοιμασίες για τη δεύτερη κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να γίνουν εκ των προτέρων. Με την προσευχή την πρώτη Παρασκευή μετά την άρση των μέτρων) πρέπει να δοθεί το μήνυμα στον ισλαμικό κόσμο ότι το χαλιφάτο ακόμη ζει και ότι οι κοινότητες που ζουν υπό τη σκιά της οθωμανικής δικαιοσύνης δεν πέθαναν. Η Αγία Σοφία είναι το μέσο για να επέλθει η Ανάσταση στον κόσμο. Πρέπει να δείξουμε με την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία πως η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία» δήλωσε προκλητικά ο επικεφαλής του συνδικάτου μουσουλμάνων ιερωμένων Τουρκίας, εκτιμώντας πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά το τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού.

 

Ο ίδιος ζήτησε να γίνει δέηση στον Αλλάχ μέσα στην Αγία Σοφία προκειμένου να εξευμενιστεί το κακό, αναφέροντας πως υπάρχει «κατάρα» του Μωάμεθ του Πορθητή για όσους επιχειρήσουν ν’ αποχαρακτηρίσουν από τέμενος την Αγία Σοφία. «Όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη το 1453, την πρώτη Παρασκευή μετά την άλωση προσευχήθηκε στην Αγία Σοφία, μετατρέποντάς την μετά από 916 χρόνια σε τζαμί. O Μωάμεθ ο Πορθητής, σύμφωνα με κάποιες οθωμανικές γραφές, φέρεται να είχε πει:

«Όσοι προσπαθήσουν να μετατρέψουν το τζαμί μου σε κάτι διαφορετικό, θα έχουν την κατάρα του Αλλάχ, των αγγέλων και όλων των μουσουλμάνων! Είθε να βρίσκονται σε έναν συνεχή και ατέρμονο αγώνα! Είθε να μη βρεθεί κανείς να τους κοιτάξει στο πρόσωπο ή να ζητήσει από τον Αλλάχ να τους συγχωρήσει!». «Ας μην υφιστάμεθα άλλο την κατάρα του Αλλάχ και του προγόνου μας του Μωάμεθ. Είναι αναγκαίο ο αξιότιμος πρόεδρος της χώρας μας και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του, που προσπαθούν να γιγαντώσουν τη μουσουλμανική Τουρκία και το Ισλάμ, να τα λάβουν σοβαρά υπόψη αυτά», κατέληξε ο Τουρούτ, εξαίροντας τη σπουδαιότητα της Αγίας Σοφίας για το Ισλάμ και ζητώντας τη μετατροπή του ιστορικού μνημείο εκ νέου σε μουσουλμανικό τέμενος.

( Πηγή: πληροφοριών: .makeleio.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις...

 

Η συνεκπαίδευση της πολεμικής…

Συνέχεια➥

Ευχάριστα νέα έχουμε στο πρόγραμμα κατασκευής του stealth UCAV nEUROn το οποίο πέταξε μαζί με πέντε γαλλικά μαχητικά Rafale....…

Συνέχεια➥

Βάπτισμα του πυρός για τα Kiowa Warrior: Έριξαν τις πρώτες τους βολές


Με άμεση "θωράκιση" του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα, με την άφιξη των επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior.…

Συνέχεια➥

 

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --