Ζητάει και τα ρέστα η Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου

Ζητάει και τα ρέστα η Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου

Alejandros_O.Y.K_face-new237 

 4738281259?profile=RESIZE_400x 

 

 

 

 

 

     Ζητάει και τα ρέστα η Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου...Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών //

 

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι οι πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών ήταν ρουτίνας και δεν έγινε καμία παρενόχληση.

Στην παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο προχώρησε ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών την Κυριακή, ωστόσο η γειτονική χώρα αρνείται το περιστατικό και μιλά για πτήσεις ρουτίνας.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, με δηλώσεις του προκαλεί για ακόμα μια φορά την Ελλάδα, η οποία είδε την Κυριακή ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών να παρενοχλεί το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο Έλληνας υπουργού Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Ακσόι, όχι μόνο αρνήθηκε το περιστατικό, αλλά κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μεγαλοποιεί το περιστατικό κι έτσι… κλιμακώνει την ένταση». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός της Ελλάδας.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας», υποστήριξε ο Ακσόι και συνέχισε: «Η προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης με την δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας στο Αιγαίο, δεν προσφέρει κάτι στην Ελλάδα. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στα πλαίσια των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών».

Το χρονικό της παρενόχλησης
Στην παρενόχληση του ελικοπτέρου που μεταφέρει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο προχώρησε ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες. Το Τουρκικό μαχητικό πέταξε σύμφωνα με πληροφορίες σε απόσταση 1000 ποδών δηλαδή περίπου 300 μέτρων από το Ελληνικό ελικόπτερο. Με τα F-16 και τα Mirage 2000-5 της Πολεμικής μας Αεροπορίας να το πιέζουν ασφυκτικά. Αλλά ο Τούρκος πιλότος από την στιγμή που μπήκε στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο μαζί με το Νο2 του σχηματισμού του είχε ξεκάθαρη αποστολή. Να προσεγγίσει και να παρενοχλήσει το NH90 το οποίο μετέφερε τους Έλληνες VIP.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά

Παρά την χθεσινή ένταση, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα πραγμοτοποιώντας σήμερα το μεσημέρι ακόμα μία υπερπτήση.

Συγκεκριμένα,ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 27.000 πόδια και ταυτόχρονα δεύτερο ζεύγος μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Χίο στα 24.000 πόδια.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις...

 

Η συνεκπαίδευση της πολεμικής…

Συνέχεια➥

Ευχάριστα νέα έχουμε στο πρόγραμμα κατασκευής του stealth UCAV nEUROn το οποίο πέταξε μαζί με πέντε γαλλικά μαχητικά Rafale....…

Συνέχεια➥

Βάπτισμα του πυρός για τα Kiowa Warrior: Έριξαν τις πρώτες τους βολές


Με άμεση "θωράκιση" του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα, με την άφιξη των επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior.…

Συνέχεια➥

 

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --