Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο 24ωρο ...Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο 24ωρο ...Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο 24ωρο ...Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας...

 

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει το ΓΕΝ, το Oruc Reis σαρώνει, μία με ανατολική κατεύθυνση και μία με κατεύθυνση δυτική...

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο 24ωρο για το πόσο κοντά στις ελληνικές ακτές θα φτάσει το Oruc Reis αφού η τελευταία παράνομη τουρκική NAYTEX έχει δεσμεύσει θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται μόλις 6,5 ναυτικά μίλα από το Καστελόριζο, αμφισβητώντας εμπράκτως το δικαίωμα του ελληνικού νησιού σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Όπως αποκάλυψε το OnAlert, τo τουρκικό ερευνητικό ήδη από χθες το απόγευμα έχει ποντίσει καλώδια και έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για την πραγματοποίηση ερευνών. Οι κινήσεις του τουρκικού πλοίου που συνοδεύεται από πέντε πολεμικά πλοία παρακολουθούνται στενά από τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ανά τακτικά διαστήματα τα ελληνικά πληρώματα υπενθυμίζουν στον κυβερνήτη του τουρκικού πλοίου να απομακρυνθεί από την περιοχή διότι βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς ωστόσο εκείνος να ανταποκρίνεται στις ελληνικές συστάσεις.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει το ΓΕΝ, το Oruc Reis σαρώνει, μία με ανατολική κατεύθυνση και μία με κατεύθυνση δυτική, τη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται μεταξύ 30-35 ν.μ. Η κοντινότερη απόσταση στην οποία έχει φτάσει μέχρι στιγμής το τουρκικό ερευνητικό είναι τα 22 μίλια νοτιοανατολικά του Καστελόριζου

Η κόκκινη γραμμή των Ενόπλων Δυνάμεων...

Στο ερώτημα ποια θα είναι η αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων στην περίπτωση που το Oruc Reis πλησιάσει σε μικρότερη απόσταση από τις ελληνικές ακτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται σε επιχειρησιακό επίπεδο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, η λεγόμενη κόκκινη γραμμή της Αθήνας στην πορεία και τις δραστηριότητες του Oruc Reis είναι να μην επιτραπεί η διέλευση του εντός της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης, δηλαδή εντός των 6 ναυτικών μιλίων.

Η Αθήνα δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την στρατιωτική κλιμάκωση. Η θέση της ελληνικής πλευράς απέναντι στη νέα τουρκική προκλητικότητα συνοψίζεται στο τρίπτυχο: ψυχραιμία, στρατιωτική παρουσία και πρωτίστως διπλωματία.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις...

 

Η συνεκπαίδευση της πολεμικής…

Συνέχεια➥

Ευχάριστα νέα έχουμε στο πρόγραμμα κατασκευής του stealth UCAV nEUROn το οποίο πέταξε μαζί με πέντε γαλλικά μαχητικά Rafale....…

Συνέχεια➥

Βάπτισμα του πυρός για τα Kiowa Warrior: Έριξαν τις πρώτες τους βολές


Με άμεση "θωράκιση" του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα, με την άφιξη των επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior.…

Συνέχεια➥

 

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --