Μετά τον Έβρο, θα στείλουν μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά οι Τούρκοι?

Μετά τον Έβρο, θα στείλουν μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά οι Τούρκοι?..Θα επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι της κυβέρνησης?…

 

Το σενάριο που θέλει τον Ερντογάν να στέλνει επίτηδες ροές που είναι φορείς του κορωνοϊού στα νησιά μας, ανέφερε ως φόβο της κυβέρνησης, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος. Μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός γραμμής», σχολίασε πώς ξεφούσκωσε τα σχέδια της Τουρκίας η γραμμή άμυνας των συνόρων στον Έβρο.

«Ο Ερντογάν κάθε δίμηνο, τρίμηνο απειλούσε την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες. Και άνοιξε τις πύλες και ξεφούσκωσε όλο στον Έβρο», τόνισε ο κ. Συρίγος.

 

Ο καθηγητής εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ερντογάν δεν θα σταματήσει τις προκλήσεις και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο: «Έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο παλαιού τύπου, δηλαδή να βγει κάποιος με το καράβι του και να πάει να αντιπαρατεθεί με τα δικά μας καράβια. Αυτό που είχαμε στον Έβρο ξεπέρασε το θερμό επεισόδιο. Ήταν επίθεση άλλου τύπου».

«Μας ανησυχεί σφόδρα»

«Αναμένουμε τα εξής: Το ένα είναι αυτό το σενάριο που αναφέρατε. Ενώ ως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια. Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου. Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά», τόνισε ο κ. Συρίγος.

Τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας, βγάζοντας πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά θα επανέλθουν μετά το τέλος της πανδημίας.

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις...

 

Η συνεκπαίδευση της πολεμικής…

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤

Ευχάριστα νέα έχουμε στο πρόγραμμα κατασκευής του stealth UCAV nEUROn το οποίο πέταξε μαζί με πέντε γαλλικά μαχητικά Rafale....…

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤

 

- - Σ.
.
- - - - -
-

- - --- ----|