Ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών στέλνει ο Ερντογάν στην Ανατολική Θράκη...(BINTEO)

Ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών στέλνει ο Ερντογάν στην Ανατολική Θράκη...(BINTEO)

Ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών στέλνει ο Ερντογάν στην Ανατολική Θράκη...

 

Κάθε στοιχείο, κάθε στρατιώτης των τουρκικών δυνάμεων είναι βεβαίως αναπόσπαστο κομμάτι της νίκης...

Ο τουρκικός Στρατός δημιούργησε νέα μονάδα καταδρομών και όχι σε κάποιο τυχαίο μέρος αλλά στην Ανατολική Θράκη, με ευθεία στόχευση την διάβαση του Έβρου προς τα δυτικά.

Ελληνοτουρκικά: Αυτή είναι η 41η Ταξιαρχία Καταδρομών, η οποία από σήμερα είναι και επίσημα στη δύναμη της 1ης τουρκικής Στρατιάς ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις τουρκικές δυνάμεις στην Ανατολική Θράκη και σε ποσότητα (περί τις 8.000 άνδρες) και σε ποιότητα υλικού.

Μάλιστα το λάβαρο της νέας μονάδας επέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τσόρλου της Ανατολικής Θράκης λίγα χιλιόμετρα από την Ραιδεστό.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο «πύρινος» λόγος του Ερντογάν ο οποίος δείχνει επερχόμενη σύγκρουση:

«Το λάβαρο του Τουρκικού Στρατού δεν πέφτει στο έδαφος προτού χάσει τη ζωή του και ο τελευταίος στρατιώτης του», είπε ο Ερντογάν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο 105ο Σύνταγμα Πυροβολικού στο Τσόρλου του Τεκίρνταγ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τουρκία προειδοποιεί την Αρμενία

«θα πληρώσει βαρύ τίμημα» εάν παραβιάσουν τη συμφωνία του Καραμπάχ

 

«Εσείς γνωρίζετε καλύτερα την έννοια, τη σημασία του λάβαρου στο στρατό ότι είναι ένα ιερό κειμήλιο που πρέπει να προστατεύεται με τη ζωή μας”, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε το εξής αυτονόητο και λογικό:

«Καμίας μονάδας του τουρκικού στρατού το λάβαρο δεν έπεσε στο έδαφος προτού χάσει τη ζωή του και ο τελευταίος στρατιώτης του».

Ελληνοτουρκικά: Ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν είπε τα εξής εμψυχωτικά στους στρατιώτες:

«Κάθε στοιχείο, κάθε στρατιώτης των τουρκικών δυνάμεων είναι βεβαίως αναπόσπαστο κομμάτι της νίκης.

Οι μονάδες καταδρομών μας που μάχονται στην πρώτη γραμμή κάθε μετώπου και δείχνουν στον κόσμο τι σημαίνει να προκαλείς τον φόβο του θανάτου στους εχθρούς, κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του έθνους μας.

Είστε οι ήρωες μας που δείξατε στο μέτωπο ότι αποτελείται τη μεγαλύτερη εγγύηση της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος της χώρας μας.

Όποιος επιβουλεύεται τα πάτρια εδάφη μας και την σημαία μας να ξέρει ότι τον περιμένει ένα πικρό τέλος στα χέρια των κομάντος μας.

Να είναι ιερός ο αγώνας σας, χωρίς εμπόδια ο δρόμος σας, εύστοχες οι βολές σας, άφθονες οι νίκες σας και ο Αλλάχ βοηθός σας.»

Ελληνοτουρκικά: Η 1η τουρκική Στρατιά

Η 1η Τουρκική Στρατιά ένας εξαιρετικά ισχυρός μείζων επιχειρησιακός σχηματισμός ο οποίος είναι ταγμένος καθαρά επιθετικά κατά της Ελλάδας.

Διαθέτει τρία Σώματα Στρατού (ΣΣ) και πλήθος συγκροτημάτων και μονάδων υποστήριξης μάχης και υποστήριξης.

Συγκεκριμένα τα:

-2ο ΣΣ που εδρεύει στη Καλλίπολη (Gelibolu) στην ομώνυμη χερσόνησο και είναι προσανατολισμένο έναντι της νότιας περιοχής του Έβρου όπου και ο τομέας της ελληνικής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XII Μ/Κ ΜΠ). Το 2ο ΣΣ διαθέτει τέσσερις ταξιαρχίες: τις 4η, 8η και 18η Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες Πεζικού (Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) και μία τεθωρακισμένη (95η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία – 95η ΤΘΤ).

– Η 4η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ εδρεύει στην Κεσάνη, η 8η στο Τεκιρντάγκ, η 18η στο Ορτακόι του Τσανάκαλε, και η 95η ΤΘΤ στα Μάλγαρα. Επιπρόσθετα το 2ο ΣΣ διαθέτει το 102ο Σύνταγμα Πυροβολικού (102ο ΣΠΒ),

– Το 5ο Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων, το οποίο επανδρώνεται αποκλειστικά απο επαγγελματικό προσωπικό και είναι αναπτυγμένο στην Ίμβρο, και το 2ο Σύνταγμα Μηχανικού (2ο ΣΜΧ) που ιδρύθηκε μόλις το 2006, και το οποίο περιλαμβάνει ένα τάγμα μηχανικού μάχης και ένα τάγμα γεφυροσκευής (στο οποίο θα ενταχθούν δύο λόγοι γεφυροποιίας εξοπλισμένοι με μία συλλογή Samur [12 οχήματα] έκαστος.

– Το 5ο ΣΣ που εδρεύει στην Τυρολόη (Corlu), και είναι προσανατολισμένο έναντι της ελληνικής ΧVI Μ/Κ ΜΠ, στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου. Και αυτό το Σώμα Στρατού διαθέτει τέσσερις ταξιαρχίες: τις 54η, 55η και 65η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) και μία τεθωρακισμένη (1η ΤΘΤ). Οι 54η και 55η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ εδρεύουν στην περιοχή της Αδριανούπολης (η δεύτερη στο Σούλογλου), η 65η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ στο Λουλεμπουργκάζ του Κιρκαλερί (Σαράντα Εκκλησίες), και η 1η ΤΘΤ στο Χαντιμκόι της Κωνσταντινούπολης.

 

 

ΠΗΓΗ sportime.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις...

 

Η συνεκπαίδευση της πολεμικής…

Συνέχεια➥

Ευχάριστα νέα έχουμε στο πρόγραμμα κατασκευής του stealth UCAV nEUROn το οποίο πέταξε μαζί με πέντε γαλλικά μαχητικά Rafale....…

Συνέχεια➥

Βάπτισμα του πυρός για τα Kiowa Warrior: Έριξαν τις πρώτες τους βολές


Με άμεση "θωράκιση" του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα, με την άφιξη των επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior.…

Συνέχεια➥

 

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --