Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις

 

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις.....Αποτρεπτικές κινήσεις για αντιμετώπιση τουρκικής προέλασης

 

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο και αλλού. Συνεχίζει την προώθηση της επεκτατικής της πολιτικής σε βάρος της Ελλάδος, της Κύπρου κι άλλων χωρών της περιοχής μας. Εν μέσω πανδημίας το καθεστώς της Άγκυρας έχει αποστείλει στα θαλασσοτεμάχια 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» για να διενεργήσει γεωτρήσεις. Πρόκειται για δύο αδειοδοτημένα θαλασσοτέμαχια, σε μια περιοχή που η Τουρκία παρανόμως και παραλόγως διεκδικεί. Η κατοχική δύναμη δεν πτοείται ούτε από πανδημίες ούτε και από προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει εσωτερικά. Ιδιαίτερα τα οικονομικά προβλήματα. Είναι δε ενδεικτικό της διάθεσης της κατοχικής δύναμης, ότι ενώ εταιρείες κολοσσοί έχουν αναστείλει το ενεργειακό τους πρόγραμμα λόγω κορωνοϊού και των τιμών που έχουν μειωθεί δραστικά, η Τουρκία συνεχίζει. Προχωρεί κανονικά με το παράνομο ενεργειακό της πρόγραμμα. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, αναφερόμενος στους σχεδιασμούς της χώρας του αναφέρθηκε στη νέα παράνομη γεώτρηση, «δυτικά της Κύπρου». Βάπτισε δε τη γεώτρηση  «Σελτσουκλού 1»! Ο Τούρκος υπουργός ερωτηθείς εάν η αγορά πετρελαίου επηρεάζει τις δραστηριότητες γεώτρησης και έρευνας, απάντησε ότι «τα πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη θα συνεχίσουν, ωστόσο πιθανότατα αυτά που δεν έχουν ξεκινήσει θα ανασταλούν». Κοντολογίς, ανέφερε πως οι σχεδιασμοί στην κυπριακή ΑΟΖ θα συνεχιστούν καθώς έχουν προαγγελθεί και κάποιοι από αυτούς έχουν ξεκινήσει ήδη. 
 

ΔΕΝ αιφνιδιάζει με τις ενέργειες της η Τουρκία. Η επεκτατική της πολιτική είναι διαχρονική και δεν έχει αναθεωρηθεί. Δεν διαφοροποιείται και είναι παντός καιρού. Ανεξαρτήτως τι διαδραματίζεται στο παγκόσμιο ή στην ίδια την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ανεχόμαστε τις τουρκικές μεθοδεύσεις. Το ζητούμενο είναι να διαμορφωθούν αποτρεπτικές ενέργειες και δράσεις. Η Κυπριακή Δημοκρατία, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, διαθέτει διπλωματικά εργαλεία τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει.

ΕΙΝΑΙ προφανές πως φοβίζει κάποιους το μεταναστευτικό, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω εξακολουθεί να χρησιμοποιεί η κατοχική δύναμη για να εκβιάζει και να απειλεί. Αυτό θα το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας. Και αναμένεται πως θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για μια σειρά χώρες, που θεωρούν πως για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κίνηση από την Άγκυρα στο πεδίο αυτό, προτιμούν να καταφεύγουν στην πολιτική του κατευνασμού. Αυτή η τακτική, εξυπηρετεί  διαχρονικά την Τουρκία. Κι αυτό γιατί είναι συνηθισμένη να λαμβάνει δώρα, να εισπράττει από υποχωρήσεις των άλλων και να μην δίνει ποτέ η ίδια οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Αυτή είναι η Τουρκία, η οποία θα συνεχίσει στην ίδια τακτική όσο δεν έχει κόστος.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως είναι δύσκολο, για παράδειγμα, να αναβαθμιστούν στην παρούσα φάση οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας, που είναι επιδίωξη για την Κυπριακή Δημοκρατία. Ωστόσο, οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχιστούν καθώς δεν μπορούμε να υποχωρούμε εμείς που είμαστε το θύμα της επίθεσης επειδή κάποιοι κάνουν άλλους υπολογισμούς στη βάση δικών τους συμφερόντων. Παράλληλα πρέπει να γίνονται κι άλλες διπλωματικές αποτρεπτικές ενέργειες. 

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ  παρανομεί και όλοι το γνωρίζουν. Ακόμη και εκείνοι, που με μισόλογα και άκρως διπλωματικές διατυπώσεις αναφέρονται στις τουρκικές θρασύτατες παρανομίες. Αυτοί που υιοθετούν τρόπους, με σκοπό να μην ενοχλούν -στο τέλος- την κατοχική δύναμη. 

 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις...

 

Η συνεκπαίδευση της πολεμικής…

Συνέχεια➥

Ευχάριστα νέα έχουμε στο πρόγραμμα κατασκευής του stealth UCAV nEUROn το οποίο πέταξε μαζί με πέντε γαλλικά μαχητικά Rafale....…

Συνέχεια➥

Βάπτισμα του πυρός για τα Kiowa Warrior: Έριξαν τις πρώτες τους βολές


Με άμεση "θωράκιση" του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα, με την άφιξη των επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior.…

Συνέχεια➥

 

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --