ΤΕΕ Χίου: «Καταργούνται οι πολεοδομικές διατάξεις για δομές ασύλου και κέντρα κράτησης

 

ΤΕΕ Χίου: «Καταργούνται οι πολεοδομικές διατάξεις για δομές ασύλου και κέντρα κράτηση...

 

Την απελευθέρωση των πολεοδομικών περιορισμών που ισχύουν μέχρι σήμερα, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής νομοθεσίας αναφορικά με την ίδρυση δομών Ασύλου και κέντρων κράτησης, καταγγέλλουν μέσα από ανακοίνωσή τους οι μηχανικοί του ΤΕΕ Χίου.

Όπως αναφέρουν σε ενημέρωσή τους, από τις 10 Απριλίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης σχετικά με τη βελτίωση της υφιστάμενης μεταναστευτικής νομοθεσίας.

Στο Μέρος Β’ του Σχεδίου και επί της Παραγράφου 5 της εισαγωγής τροποποιούνται οι κανονιστικές διατάξεις σχετικά με τις πολεοδομικές διατάξεις δομών ασύλου και κέντρων κράτησης.

«Στην ήδη ελαφρυμένη από τους ισχύοντες νόμους κατάσταση, προτείνεται από το Υπουργείο η πλήρης απελευθέρωση των πολεοδομικών περιορισμών και τρόπων τινά δίνεται η ευχέρεια να ιδρύονται κέντρα εξυπηρέτησης των σκοπών του Υπουργείου κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε σχετικής νομοθεσίας. Ακόμα περισσότερο παραβιάζεται η υποχρέωση έκδοσης κάθε τύπου οικοδομικής άδειας για την εγκατάσταση σχετικών χρήσεων. Όλα αυτά αιτιολογούνται από το γενικό και αφοριστικό πέπλο του «κατ’ επείγοντος»», εξηγούν.

Στην ανακοίνωσή τους οι μηχανικοί σημειώνουν ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου αντιτίθεται σθεναρά στη συγκεκριμένη τροποποίηση, αφού:

  • Παραβιάζονται ουσιαστικά όλα τα κρίσιμα εδάφια της Περιβαλλοντικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας σχετικά με τις χρήσεις γης και την οργάνωση του οικιστικού και μη χώρου.  
  • Δίνει το δικαίωμα στην κεντρική εξουσία να επεμβαίνει στο φυσικό και το δομημένο περιβάλλον παρακάμπτοντας κάθε μηχανισμό ελέγχου και προστασίας αυτού  
  • Δεν γίνεται αναφορά σε γειτνίαση με εγκαταστάσεις κρίσιμου δημοσίου ενδιαφέροντος (Εργοστάσια Παραγωγής Ρεύματος, Εγκαταστάσεις καυσίμων, Περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, κλπ.).  
  • Η μη απαίτηση έκδοσης οικοδομικής άδειας για νέες κατασκευές, μετασκευές, κτλ. υποδεικνύει αδιαφορία για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.  
  • Καταργείται οποιαδήποτε προσπάθεια χωροταξικής οργάνωσης με άγνωστες· συνέπειες στην αναπτυξιακή προοπτική της Χώρας.  
  • Καλλιεργείται το αίσθημα φαρισαϊσμού της εξουσίας με συνέπεια τη δυσπιστία των πολιτών στο κράτος.
  • Καταλύεται κάθε έννοια «οργανωμένης πολιτείας».
  • Η φιλοσοφία λειτουργίας με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αποτρέπει κάθε σοβαρό επενδυτή από την ενασχόλησή του.  
  • Δημιουργούνται συγχίσεις σχετικά με την έννοια του «δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: Πολίτης Χίος

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων Τι ευχόμαστε;


Σήμερα λοιπόν, εκτός από τις ευχές που θα εκφράσουμε, είναι ευκαιρία και να σκεφτούμε τι κάνει τα κράτη σεβαστά στους φίλους και τρομερά στους εχθρούς

 

Στην…

Συνέχεια➥

Στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων Τι ευχόμαστε;


Σήμερα λοιπόν, εκτός από τις ευχές που θα εκφράσουμε, είναι ευκαιρία και να σκεφτούμε τι κάνει τα κράτη σεβαστά στους φίλους και τρομερά στους εχθρούς

 

Στην…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --