Διαπληκτίζονται με Έλληνες στρατιώτες -Κατευθυνόμενοι οι μετανάστες στον Έβρο

Διαπληκτίζονται με Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται πίσω από τα συρματοπλέγματα καθώς και την ελληνική αστυνομία ή τα οχήματα του ελληνικού στρατού....

 Ομάδες που αποτελούνται από δεκάδες ή και από εκατοντάδες απελπισμένους μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από την κεντρική Ασία και όχι από τη Συρία, οι οποίοι καθοδηγούνται με ακρίβεια και μέθοδο από τα τουρκικά ΜΜΕ και τους δημάρχους των πόλεων, επιχειρούν να «σπάσουν» την ελληνοτουρκική γραμμή και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, φωνάζοντας το σύνθημα «ο Θεός είναι μεγάλος».

Διαπληκτίζονται με Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται πίσω από τα συρματοπλέγματα καθώς και την ελληνική αστυνομία ή τα οχήματα του ελληνικού στρατού.

 

Φαίνεται ότι είναι οργανωμένοι και παρασύρονται από προπαγανδιστικές πρακτικές. Ποιός μετανάστης που έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα από το Αφγανιστάν για να φτάσει στην Ευρώπη, θα είχε το κουράγιο να διαπληκτίζεται μπροστά από τα συρματοπλέγματα των ελληνικών συνόρων και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πίσω από αυτά.

Είναι προφανές ότι το σκηνικό αυτό καθοδηγείται από συγκεκριμένα κέντρα.

Ήδη ο Ταγίπ Ερντογάν, ως κοινός χούλιγκαν, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου πως τα σύνορα της Τουρκίας θα παραμείνουν ανοιχτά και πως είναι 18.000 χιλιάδες οι μετανάστες που πέρασαν στην Ευρώπη. Είναι προφανές το ψέμα διότι δεν έχουν περάσει μετανάστες στην Ευρώπη αλλά είναι και φανερό πως ο Ερντογάν υιοθετεί πια το δόγμα των fake news ως μέρος της στρατηγικής του.

image.ashx?fid=2829339

Τα τουρκικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου και της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, μεταδίδουν συνεχώς εμπρηστικά μηνύματα όπως οι μουλάδες στα τζαμιά, καλώντας τους μετανάστες να μετακινηθούν προς τα σύνορα με την Ελλάδα. «Υπάρχουν λεωφορεία και ταξί που σας περιμένουν. Πηγαίνετε στα σύνορα. Σας ανοίξαμε το δρόμο», μεταδίδουν οι τουρκικές τηλεοράσεις.

image.ashx?fid=2829340

Το τουρκικό κράτος μετά τον κόλαφο που υπέστη στη Συρία εργαλειοποιεί τους μετανάστες και τους χρησιμοποιεί στον πόλεμο της προπαγάνδας προς τη Δύση αλλά και το εσωτερικό της Τουρκίας.

 

Πως απαντά η ελληνική πλευρά...

Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές δυνάμεις από το βράδυ της Παρασκευής στις Καστανιές του Έβρου προσπαθούν να κρατήσουν πίσω τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο και θέλουν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα.

Στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα το μεταναστευτικό στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

image.ashx?fid=2829341

Πέτσας: «Απετράπη η είσοδος σε 4.000 μετανάστες – Ενισχύουμε με δυνάμεις τα σύνορά μας»

«Η Ελλάδα δέχτηκε χθες μια μαζική παράνομη παραβίαση των συνόρων μας. Οι ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν και απέτρεψαν 4 χιλιάδες μετανάστες. Από αυτούς  66 που έφτασαν στην ελληνική επικράτεια, συνελήφθησαν. Δεν προέρχονται από την περιοχή Ιντλίμπ… Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με όποιον τρόπο χρειαστεί», είπε μεταξύ άλλων  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα είπε:

- Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στέλνοντας αστυνομία και στρατό στα σύνορα του Έβρου

- Στα νησιά αυξάνουμε τις δυνάμεις, με  52 σκάφη του πολεμικού ναυτικού...

https://www.face-new237.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων Τι ευχόμαστε;


Σήμερα λοιπόν, εκτός από τις ευχές που θα εκφράσουμε, είναι ευκαιρία και να σκεφτούμε τι κάνει τα κράτη σεβαστά στους φίλους και τρομερά στους εχθρούς

 

Στην…

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤

Στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων Τι ευχόμαστε;


Σήμερα λοιπόν, εκτός από τις ευχές που θα εκφράσουμε, είναι ευκαιρία και να σκεφτούμε τι κάνει τα κράτη σεβαστά στους φίλους και τρομερά στους εχθρούς

 

Στην…

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤ ➥ ➥ ➤
- - Σ.
.
- - - - -
-

- - --- ----|