Oι παραβιάσεις της κυπριακής κυριαρχίας από την Τουρκία θα λογοδοτήσουν..Στον ΟΗΕ

Το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο! face-new237 Είναι το δικό σας δίκτυο Το δίκτυο του Έλληνα πολίτη ! Στόχος μας! Να γίνουμε μια μεγάλη παρέα !... Που θα βασίζετε μόνο στη αλήθειά ! .....

 

 -------------------------------------------------------------

Oι παραβιάσεις της κυπριακής κυριαρχίας από την Τουρκία θα λογοδοτήσουν..Στον ΟΗΕ...

 

Τις συστηματικές παραβιάσεις του κυπριακού Εναέριου Χώρου και χωρικών υδάτων της από την Τουρκία και τους κινδύνους που προκαλεί η τουρκική δραστηριότητα για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή καταγγέλλει με επιστολή της στον ΟΗΕ η Λευκωσία.

 

Τις συστηματικές παραβιάσεις του κυπριακού Εναέριου Χώρου και χωρικών υδάτων της από την Τουρκία και τους κινδύνους που προκαλεί η τουρκική δραστηριότητα για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή καταγγέλλει με επιστολή της στον ΟΗΕ η Λευκωσία.

Στην επιστολή με ημερομηνία 9 Απριλίου που απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ,η Λευκωσία δηλώνει ότι όλες αυτές οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας αποσκοπούν στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Κύπρου, στην εδραίωση της τρέχουσας de facto διαίρεσης και τελικά υπονομεύουν τις προσπάθειες για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Η Επιστολή συνοδεύεται και με αναλυτικό κατάλογο των παραβιάσεων του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Κύπρου για τον μήνα Ιανουάριο καθώς υπάρχει περιοδική και τακτική ενημέρωση του ΟΗΕ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο.

ston-oie-i-paraviasis-tis-kypriakis-kyriarchias-apo-tin-tourkia1-249x300.jpg

 

 

ston-oie-i-paraviasis-tis-kypriakis-kyriarchias-apo-tin-tourkia2-300x193.jpg

Η επιστολή που υπογράφεται από τον Κύπριο Μόνιμο Αντιπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη Ανδρέα Μαυρογιάννη:

«Κατόπιν εντολής της Κυβέρνησής μου, συμπεριλάβω με δύο ξεχωριστά έγγραφα που καταγράφουν τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου, τις παραβάσεις των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή πληροφοριών πτήσης της Κύπρου και την παράνομη χρήση κλειστών λιμένων και αεροδρομίων στην Κύπρο, από την Τουρκία, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου 2020 (βλ. παραρτήματα Ι και ΙΙ).*Αυτό το μοντέλο συμπεριφοράς αποτελεί σοβαρή ανησυχία για την Κυπριακή Δημοκρατία , αποτελεί συνεχή παραβίαση της κυριαρχίας της και προσθέτει στις καταστροφικές επιπτώσεις της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής μέρους του εδάφους της από την Τουρκία.

Επιπλέον, η επίμονη πολιτική παραβίασης του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου και παραβίασης των διεθνών κανόνων και κανονισμών αποτελεί διαρκή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην περιφερειακή σταθερότητα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας και δημιουργεί δυσκολίες στην εναέρια κυκλοφορία στην Κύπρο και εμποδίζει τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τη διεξαγωγή της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Κύπρο.

Η Τουρκία συνεχίζει να παρενοχλεί συστηματικά πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη εντός της περιοχής πληροφοριών πτήσεων της Λευκωσίας μέσω ραδιοκλήσεων, ενώ, κατά την ίδια περίοδο, το καθεστώς που εγκατέστησε η κατοχική δύναμη στην περιοχή της Κύπρου που καταλαμβάνει, έχει εκδώσει παράνομα δύο NOTAM’s σχετικά με ασκήσεις που διεξάγονται από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Επιπλέον τα τουρκικά εμπορικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν συστηματικά το αεροδρόμιο Τύμπου, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα μετά το κλείσιμο, από την Κυπριακή Κυβέρνηση, όλων των λιμένων εισόδου στις περιοχές στις οποίες δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο. Οι εν λόγω ενέργειες της Τουρκίας, η οποία εξακολουθεί να καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974, αποσκοπούν σαφώς στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Κύπρου, στην εδραίωση της τρέχουσας de facto διαίρεσης και στην αναβάθμιση του καθεστώτος της αποσχιστικής οντότητας διεκδικώντας δήθεν εναέριο χώρο πάνω από τα κατεχόμενα εδάφη της Δημοκρατίας.

Από αυτή την άποψη, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι υπάρχει μόνο ένα Κυπριακό Κράτος, δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως ορίζεται και σε διάφορα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας (ιδίως στα ψηφίσματα 541 (1983) και 550 (1984)), με το οποίο το Συμβούλιο κήρυξε νομικά άκυρη την υποτιθέμενη απόσχιση μέρους της Κύπρου.

Εξ ονόματος της κυβέρνησής μου, διαμαρτύρομαι έντονα για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Κύπρου από την Τουρκία, καθώς και για τις παραβιάσεις από την τελευταία των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας, και απευθύνω έκκληση για άμεση παύση τους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναλαμβάνει την έκκλησή της για σεβασμό των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και τήρηση των Αρχών της κυριαρχίας και της μη παρέμβασης που κατοχυρώνονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Τέλος, θα ήθελα να παροτρύνω την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή κοινότητα να συμβάλουν στην ουσιαστική επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, αντί να επικεντρώνονται στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην προώθηση της διχοτόμησης της Κύπρου μέσω της δημιουργίας τετελεσμένων επί του πεδίου και της εδραίωσης του status quo επιδιώκοντας την πολιτική αναβάθμιση της αποσχιστικής οντότητας.

Θα σας ήμουν ευγνώμων αν διανείμετε την παρούσα επιστολή και τα παραρτήματά της ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης στο σημείο 41 της ημερήσιας διάταξης και του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ανδρέας Μαυρογιάννης».

Πηγή: Σύνδεσμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Διέρρευσαν τουρκικά σχέδια για την κατάληψη 131 ελληνικών νησιών


Διέρρευσαν τουρκικά σχέδια για την κατάληψη 131 ελληνικών νησιών...

 

Διαφάνεια από την τουρκική παρουσίαση PowerPoint που δείχνει τον…

Συνέχεια➥

Αυστηρή προειδοποίηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ : Ελλάδα – Τουρκία ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Ελλάδα – Τουρκία ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ : Αυστηρή προειδοποίηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ – Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών....

 

Ο εκπρόσωπος του…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --