25.000 λίτρα αντισηπτικών και 50.000 χειρουργικές μάσκες ετοιμάζουν οι ΕΔ

25.000 λίτρα αντισηπτικών και 50.000 χειρουργικές μάσκες ετοιμάζουν οι ΕΔ

25.000 λίτρα αντισηπτικών και 50.000 χειρουργικές μάσκες ετοιμάζουν οι ΕΔ...

 

Φωτιές έχουν πάρει οι ραπτομηχανές στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 ΣΕ) προκειμένου μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να είναι ετοιμοπαράδοτες 50.000 απλές χειρουργικές μάσκες για προστασία από τον κορωνοιό.

Οι μάσκες θα διατεθούν , επί το πλείστον, στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων αλλά και κάποιες ποσότητες θα δοθούν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για την κάλυψη των αναγκών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, η παραγωγή των μασκών ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες ημέρες καθώς υπήρχε πρόβλημα με την προμήθεια του υφάσματος που απαιτείται για την κατασκευή των μασκών. Η αυξημένη ζήτηση για υγειονομικές μάσκες έχει προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά.

Όπως επισημαίνουν επιτελείς του Στρατού «το εργοστάσιο είναι σε θέσει να ράψει όσες μάσκες χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, αρκεί να έχουν εξασφαλιστεί οι πρώτες ύλες». Σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλισθούν και άλλες ποσότητες υφάσματος προκειμένου να διπλασιαστεί η παραγωγή μασκών.

Το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο που κατασκευάζει είδη ιματισμού και υπόδησης για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα όρια των Δήμων ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ στο στρατόπεδο »ΣΧΗ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ» μαζί με το Χημείο Στρατού.

Την ίδια ώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στη μάχη κατά του covid 19 με την παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος ώστε σε πρώτη φάση να διατεθούν,,,,,,,,,,, 13.500 φιάλες των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιάλες των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιάλες του 1 λίτρου για το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος αναμένεται να διπλασιαστεί, καθώς υπάρχουν αρκετά αποθέματα κατασχεμένης αιθυλικής αλκοόλης, και να καλυφθούν έτσι οι ανάγκες, για αντισηπτικά στα Δημόσια Νοσοκομεία.

 

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ: Η Τουρκία δεν μπορεί να ζητάει διάλογο


(|)→ → Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ: Η Τουρκία δεν μπορεί να ζητάει διάλογο

 

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί το διάλογο, ο οποίος θα διεξαχθεί με σεβασμό του Διεθνούς…

Συνέχεια➥

ΕΚΤΑΚΤΟ Τουρκικά πολεμικά της Ομάδας Μάχης του Oruc Reis απείλησαν να βυθίσουν αλιευτικό από τα Χανιά της Κρήτης νότια της Ρόδου

 …

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --