Έγκλημα στους Αγ. Θεοδώρους: Την είδαν στην λαϊκή και την ακολούθησαν για την αλυσίδα στο λαιμό της

Παραδόθηκαν μετά από διαπραγματεύσεις μέσω δικηγόρου οι δύο Ρομά που σκότωσαν την άτυχη ηλικιωμένη στους Αγ. Θεοδώρους για μία αλυσίδα λαιμού-Ζήτησαν συγνώμη από όλη την Ελλάδα

Ήταν ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. και τελικά έγινε. Οι δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος της 73χρονης έξω από το εξοχικό της στους Αγίους Θεοδώρους, βρίσκονται στα χέρια των Αρχών πλέον και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η αντίστροφή μέτρηση για τον εντοπισμό τους είχε ήδη ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες με τον εντοπισμό του ασημί Hyundai που ανήκε στην μητέρα ενός εκ των δραστών, στον καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή του Βλυχού Μεγάρων.

Οι δύο δράστες από εκεί και μετά κρύβονταν σε διάφορα κρησφύγετα σε Αθήνα και Πειραιά με την Αστυνομία να βρίσκεται όλο και πιο κοντά τους. Νιώθοντας ότι τα περιθώρια στενεύουν για εκείνους, ήρθαν σε επαφή μέσω τρίτων με δικηγόρο που ανέλαβε την διαπραγμάτευση με την Αστυνομία, ώστε να παραδοθούν οικειοθελώς με σκοπό να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από την Δικαιοσύνη και τελικά παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων χθες το απόγευμα.

Πρόκειται για δύο σεσημασμένους Ρομά κακοποιούς. Ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε περιστατικό ένοπλης συμπλοκής μεταξύ Ρομά και Αλβανών, για ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες. Και οι δύο έχουν απασχολήσει για διαρρήξεις σε οικίες.

Τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος του θύματος κλήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τζάμι μίας όψεως αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τους δύο δράστες. Οι ίδιοι ομολόγησαν την πράξη τους λέγοντας, ότι το προηγούμενο Σάββατο, στις 7 Δεκεμβρίου, είχαν πάει στην λαϊκή αγορά της περιοχής για πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες, είδαν την άτυχη γυναίκα που είχε βγει για ψώνια και παρατήρησαν την αλυσίδα στον λαιμό της, αποφασίζοντας να την ακολουθήσουν για την κλέψουν.

Φτάνοντας στο εξοχικό της γυναίκας την φώναξε ο ένας από τους δύο έξω και την άρπαξε από το λαιμό για να της πάρει την αλυσίδα. Δεν περίμεναν όμως όπως είπαν την σθεναρή αντίσταση της ηλικιωμένης η οποία άρπαξε από την μπλούζα τον δράστη και ταυτόχρονα έβαλε τις φωνές. Μόλις είδαν όπως ισχυρίστηκαν τον σύζυγο και τον γιο της άτυχης γυναίκας να βγαίνουν από το σπίτι, πανικοβλήθηκαν, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και έβαλαν μπροστά.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, δεν πρόσεξαν την γυναίκα που στάθηκε μπροστά από το αυτοκίνητό τους και το κατάλαβαν ότι την παρέσυραν μόνο όταν αναπήδησε το αυτοκίνητο κυριολεκτικά περνώντας από πάνω της, με αποτέλεσμα να της συνθλίψουν τον αυχένα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις ροδιές των ελαστικών του οχήματος των δραστών πάνω στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Οι δύο δράστες ζήτησαν συγνώμη τόσο από την οικογένεια του θύματος όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα όπως φέρονται να είπαν και εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους.

Βεβαίως αυτό μπορεί να είναι απλά και μία νομική στρατηγική, καθώς και διέφυγαν από το σημείο και όλες αυτές τις ημέρες προσπαθούσαν να κρυφτούν και να διαφύγουν της σύλληψης μέχρι που πραγματικά είδαν ότι ήταν αδύνατο να γλιτώσουν. Άλλωστε οι Αρχές είχαν χρησιμοποιήσει και τεχνικές μεθόδους για τον εντοπισμό τους, είχαν εικόνα για τις διαδρομές τους και από την πρώτη στιγμή ακολουθούσαν από κοντά τα ίχνη τους. Το απόγευμα αναμένεται να μεταφερθούν στην Κόρινθο και από εκεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.
Στην Ασφάλεια Αττικής έγινε σήμερα η επίσημη παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης δήλωσε:

«Μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η ανθρωποκτονία της 73χρονης ημεδαπής, την 7η Δεκεμβρίου 2019, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, εξιχνιάσθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και οι δυο δράστες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο ημεδαποί 28 και 26 ετών, οι οποίοι παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων χθες απογευματινές ώρες.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 07-12-2019, η 73χρονη ημεδαπή βρέθηκε νεκρή στο οδόστρωμα, έξω από την εξοχική της κατοικία, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν στη σορό εντυπώματα από ελαστικά αυτοκινήτου και επιπλέον στο έδαφος μια κομμένη αλυσίδα λαιμού.

Από το προανακριτικό υλικό που συλλέχτηκε προέκυψε ότι οι δράστες μετέβησαν και αποχώρησαν από το σημείο με αυτοκίνητο, ασημί χρώματος.

Από την πρόοδο των ερευνών, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παράλληλα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων, που συλλέξαμε, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε και τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Απογευματινές ώρες χθες 13-12-2019, τα προαναφερόμενα άτομα εμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες.

Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες».

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση θα σας δώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος».

Από την δική του πλευρά, ο Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφερε:

«Όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενεργήθηκε, το Σάββατο 07-12-2019, οι δράστες είχαν μεταβεί με το αυτοκίνητο της μητέρας του 26χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους, προκειμένου να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες στην τοπική λαϊκή αγορά.

Όσο βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά, παρατήρησαν στο λαιμό της 73χρονης μια χρυσή αλυσίδα. Για το λόγο αυτό, αποφάσισαν να την ακολουθήσουν με για να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να της την αφαιρέσουν.

Έτσι, ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους, το ζευγάρι και στάθμευσαν έξω από το σπίτι τους.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος συνοδηγός, φώναξε από τον δρόμο την 73χρονη και αυτή βγήκε από το σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ξαφνικά, το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν εκτός αυτού και διαπληκτιζόταν με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, ο 26χρονος που ήταν έξω από το αυτοκίνητο, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό από το λαιμό του θύματος, μπήκε στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο και μαζί με τον οδηγό, πραγματοποίησαν κίνηση προς τα εμπρός.

Τη στιγμή εκείνη, το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε πρωινές ώρες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

 

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Την ημερομηνία 30 Νοεμβρίου πρέπει να την ξεχάσουμε. Οριστικά, ούτε τα κρούσματα θα έχουν πέσει. Μιλάμε για Δεκέμβριο πλέον. Πόσο βαθιά στον Δεκέμβριο, πόσο θα έχουμε πλησιάσει τις γιορτές, αυτό είναι…

Συνέχεια➥

Covid-19: Γιατί καθυστερεί η μείωση των κρουσμάτων παρά το lockdown


Η καθυστερημένη έναρξη αυξημένων ελέγχων στους εργάτες γης που έρχονται από όμορες χώρες, που εικάζεται ότι συνέβαλε στη μη πτώση των κρουσμάτων.

 

Αισιοδοξία…

Συνέχεια➥

Την ημερομηνία 30 Νοεμβρίου πρέπει να την ξεχάσουμε. Οριστικά, ούτε τα κρούσματα θα έχουν πέσει. Μιλάμε για Δεκέμβριο πλέον. Πόσο βαθιά στον Δεκέμβριο, πόσο θα έχουμε πλησιάσει τις γιορτές, αυτό είναι…

Συνέχεια➥

Covid-19: Γιατί καθυστερεί η μείωση των κρουσμάτων παρά το lockdown


Η καθυστερημένη έναρξη αυξημένων ελέγχων στους εργάτες γης που έρχονται από όμορες χώρες, που εικάζεται ότι συνέβαλε στη μη πτώση των κρουσμάτων.

 

Αισιοδοξία…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - -