Είχε γυρίσει τη μισή Ελλάδα ο τοξοβόλος» - Τα μυστηριώδη ταξίδια, η στάση στην Τρίπολη και το ενδεχόμενο μεγάλης ληστείας

Τι ερευνούν οι αρχές Ένα ταξίδι στην Τρίπολη το οποίο πραγματοποίησαν πριν 10 ημέρες ο «τοξοβόλος» του Συντάγματος και οι δύο κοπέλες που συνελήφθησαν ως συνεργοί του απασχολεί ιδιαιτέρως τις αρχές.

                                                                                    


 

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, σκοπός του ταξιδιού αυτού ενδέχεται να ήταν η κατόπτευση τράπεζας ενώ όπως επισημαίνουν οι αρχές δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η ληστεία αυτή να επρόκειτο να γίνει ακριβώς την ημέρα της σύλληψης, γεγονός το οποίο θα εξηγούσε και το γιατί βρέθηκαν να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό, εντός του οχήματος, την στιγμή της σύλληψης.

Η τριάδα, φαίνεται πως κατά το ταξίδι της στην Τρίπολη, έμεινε για μια νύχτα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, πλήρωσε με μετρητά και έφυγε το επόμενο πρωί.

Γύρισαν σχεδόν όλη την,,...Ελλάδα

 

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει πολλά στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν πως οι συλληφθέντες πραγματοποιούσαν αρκετά ταξίδια στην επαρχία, τα οποία ενδεχομένως εξυπηρετούσαν αφενός την κατόπτευση στόχων για ένοπλες ληστείες κι αφετέρου την εξαφάνιση των ιχνών τους αφού τοσο ο Μιχαηλίδης όσο κι η Αθανασοπούλου ήταν καταζητούμενοι.

Τα ταξίδια αυτά γίνονταν μέσω παράδρομων και βοηθητικών οδών, γεγονός που δικαιολογεί και την χρήση τζιπ, προκειμένου να αποφευχθεί το πέρασμα από διόδια και κάμερες και κατά συνέπεια το ενδεχόμενο να τους γίνει κάποιο έλεγχος.

Συνήθεις προορισμοί τους ήταν κυρίως η Κορινθία, η Αρκαδία, η Μεσσηνία, η Λαμία, η Λάρισα κι η Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία είναι σίγουρη πως υπάρχει τουλάχιστον ένα σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως βάση τους ενώ δεν αποκλείουν και την ύπαρξη μιας αυτοκινούμενης γιάφκας για αυτό και συνεχίζει πόρτα-πόρτα τις έρευνες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αξιολογώντας την επικινδυνότητα της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκεύη, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο «τοξοβόλος» καθόταν στο πίσω κάθισμα έχοντας ανάμεσα στα πόδια του μια θήκη για ρακέτες η οποία στο εσωτερικό της έκρυβε ένα πολεμικό καλάσνικοφ με μια σφαίρα στη θαλάμη.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

 

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε δώσει την Παρασκευή στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συλληφθέντα και των συνεργών του.

Σύμφωνα με την αστυνομία και οι τρεις απεικονίζονται σε φωτογραφίες καταφανώς πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας όπου αναγράφονταν στοιχεία άλλων ατόμων.

Τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων:

  • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ιωάννης του Χαραλάμπους και της Γεωργίας, γεν. 31-05-1988 στο Μαρούσι Αττικής,
  • ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνα του Ανδρέα και της Μαρίας γεν. την 21-11-1992 στην Αθήνα Αττικής και
  • ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρα-Ευδοξία του Βασιλείου και της Χρυσούλας, γεν. 21-09-1994 στην Αλαχούα Φλώριδα Η.Π.Α.

Β.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΒ 931807, που φέρεται να εκδόθηκε την 22/07/2011 από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, υπό στοιχεία

ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΑΣ γεν. 23/10/1987 στον Πειραιά Αττικής, δημότης Πειραιά.

 

e1w1jq1580488923784.jpg

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία του συλληφθέντα ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη.

Γ.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΕ 112238, που φέρεται να εκδόθηκε την 18/02/2015 από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιουπόλεως, υπό στοιχεία ΛΑΜΠΙΡΗ ΖΩΗ του ΠΕΤΡΟΥ και της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, γεν. 17/07/1989 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Ηλιουπόλεως Αττικής.

q1oadp1580488939318.jpg

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνας.

Δ.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΗ 763219, που φέρεται να εκδόθηκε την 26/02/2017 από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, υπό στοιχεία ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ και της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, γεν. 03-09-1996 στο Αμαρούσιο Αττικής, δημότης Αμαρουσίου Αττικής.

xtdz71580488951620.jpg

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρας-Ευδοξίας.

Νωρίτερα ο 32χρόνος «τοξοβόλος» του Συντάγματος και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται και κυρίως αυτή που αφορά τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, σήμερα, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη στην 26χρονη για απείθεια επειδή αρνήθηκε να της πάρουν οι αστυνομικοί δείγμα DNA.

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Την ημερομηνία 30 Νοεμβρίου πρέπει να την ξεχάσουμε. Οριστικά, ούτε τα κρούσματα θα έχουν πέσει. Μιλάμε για Δεκέμβριο πλέον. Πόσο βαθιά στον Δεκέμβριο, πόσο θα έχουμε πλησιάσει τις γιορτές, αυτό είναι…

Συνέχεια➥

Covid-19: Γιατί καθυστερεί η μείωση των κρουσμάτων παρά το lockdown


Η καθυστερημένη έναρξη αυξημένων ελέγχων στους εργάτες γης που έρχονται από όμορες χώρες, που εικάζεται ότι συνέβαλε στη μη πτώση των κρουσμάτων.

 

Αισιοδοξία…

Συνέχεια➥

Την ημερομηνία 30 Νοεμβρίου πρέπει να την ξεχάσουμε. Οριστικά, ούτε τα κρούσματα θα έχουν πέσει. Μιλάμε για Δεκέμβριο πλέον. Πόσο βαθιά στον Δεκέμβριο, πόσο θα έχουμε πλησιάσει τις γιορτές, αυτό είναι…

Συνέχεια➥

Covid-19: Γιατί καθυστερεί η μείωση των κρουσμάτων παρά το lockdown


Η καθυστερημένη έναρξη αυξημένων ελέγχων στους εργάτες γης που έρχονται από όμορες χώρες, που εικάζεται ότι συνέβαλε στη μη πτώση των κρουσμάτων.

 

Αισιοδοξία…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - -