Τι είναι το Fortnite και γιατί προκαλεί ντελίριο σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες

Τι είναι το Fortnite και γιατί προκαλεί ντελίριο σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αριθμοί λένε την αλήθεια και δείχνουν μία πραγματικότητα που είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που έχει ως εικόνα το ευρύ κοινό. Και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Fortnite, ένα video game το οποίο έχει δείξει ότι η αγορά των gaming είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο εκτιμούμε.

Το Fortnite έγινε θέμα σε όλα τα ειδησεογραφικά sites του κόσμου την περασμένη εβδομάδα όταν ξαφνικά στις 13 Οκτωβρίου η πιο πρόσφατη «σεζόν» έληξε με τέτοιο τρόπο ώστε κάποιοι ανησύχησαν ότι το πιο δημοφιλές online παιχνίδι των τελευταίων ετών σταματά. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί τόση δημοσιότητα, αν όμως αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των λογαριασμών στο Fortnite φθάνει στα 250 εκατομμύρια (!) και τα μηνιαία έσοδα της Epic Games, της δημιουργού εταιρείας, ξεπερνούν τα 300 εκατ. δολάρια καταλαβαίνει κανείς ότι τα μεγέθη είναι τεράστια. Και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Ευτυχώς, για τα εκατομμύρια φανατικών του Fortnite, το παιχνίδι έκανε νέο ξεκίνημα την περασμένη Τρίτη (15 Οκτωβρίου) προκαλώντας τεράστιο ενθουσιασμό σε μία ιδιαίτερα διευρυμένη βάση φανατικών χρηστών που δεν περιλαμβάνει -όπως πολλοί νομίζουν- μόνο έφηβους αλλά καλύπτει και μεγαλύτερες ηλικίες με παίκτες που έχουν μπει ακόμη και στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι χρήστες του Fortnite είναι διπλάσιοι σε σχέση με τους συνδρομητές του Netflix, καταλαβαίνει κανείς τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τι είναι το Fortnite

Το Fortnite είναι ένα online παιχνίδι που δημιούργησε η Epic Games, ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς video games παγκοσμίως. Το γεγονός ότι η κεφαλοποίηση της Epic Games, στην οποία περίπου το 40% ανήκει στον κινεζικό κολοσσό στο χώρο της ψυχαγωγίας Tencent, εκτιμάται σε 15 δισ. δολάρια αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι το gaming είναι ένας κλάδος πολύ πιο σημαντικός από όσο νομίζουν πολλοί.

Το Fortnite έκανε την εμφάνιση του το 2017 και η πιο δημοφιλής έκδοση του είναι το Fortnite Battle Royale. Είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες (Windows, macOS, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Android και iOS) κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να παίζουν από οποιαδήποτε συσκευή και από οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Το παιχνίδι είναι online, όπερ σημαίνει ότι χρειάζεσαι απαραίτητα πρόσβαση στο Διαδίκτυο, και μπορείς να εγγραφείς και να παίξεις δωρεάν. Όμως, αν θες να είσαι ανταγωνιστικός, καλό θα είναι να κάνεις αγορές εξοπλισμού και από εκεί είναι που η Epic Games έχει έσοδα. Μία εκτίμηση που υπάρχει αναφέρει ότι κατά μέσο όρο η δαπάνη ξεπερνά τα 80 δολάρια ανά χρήστη!

Πανικός στον κόσμο του gaming: Έπεσε «μαύρο» στο Fortnite,

Στο Fortnite Battle Royale, κάθε παιχνίδι ξεκινά με 100 παίκτες να «πέφτουν» με αλεξίπτωτο σε ένα νησί και να μάχονται μεταξύ τους. Μπορούν να παίξουν μόνοι τους ή σε ομάδες έως τρία άτομα. Μία διαφορά σε σχέση με άλλα παιχνίδια είναι ότι οι παίκτες καλούνται να χτίσουν διάφορα πράγματα αλλά και να εντοπίσουν αντικείμενα, οπότε το παιχνίδι γίνεται αρκετά πιο δημιουργικό και ενδιαφέρον. Όπως και πιο δύσκολο, αλλά αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους της τεράστιας δημοτικότητας που έχει αποκτήσει. Σε σημείο που υπάρχουν άνθρωποι που αρέσκονται να παρακολουθούν άλλους παίκτες να παίζουν στο Fortnite μέσα από πλατφόρμες όπως είναι το Twitch.

Η «μαύρη τρύπα»

Σε τακτά χρονικά διαστήματα η Epic Games αναβάθμιζε το παιχνίδι προσφέροντας νέους χάρτες, καινούρια αντικείμενα και χαρακτηριστικά. Κάθε «κύκλος» αποκαλείται season, κάτι αντίστοιχο με τις τηλεοπτικές σειρές, και συνήθως διαρκούσε 2-3 μήνες. Τους τελευταίους μήνες, υπήρχε η αίσθηση ότι η Epic Games ετοίμαζε μία μεγάλη αναβάθμιση και αυτή η αίσθηση επιβεβαιώθηκε την περασμένη Κυριακή όταν ήρθε το «τέλος» της season 10.

Το τέλος ήταν άκρως εντυπωσιακό καθώς ξαφνικά γύρω στα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος πάνω από το ψηφιακό «νησί» όπου παιζόταν το Battle Royale εμφανίστηκε μία «μαύρη τρύπα» μέσα στην οποία «εξαφανίστηκε» το «νησί». Τα video με τους χρήστες να ουρλιάζουν έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου καθώς υπήρξε ο φόβος ότι το παιχνίδι τελείωσε. Η Epic Games, μάλιστα, έσπευσε να αφήσει τους λογαριασμούς του Fortnite στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς περιεχόμενο, ενώ δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση.

Νέο κεφάλαιο

Το μάρκετινγκ τρικ της Epic Games ήταν εντυπωσιακό καθώς ξαφνικά το Fortnite επανήλθε στο προσκήνιο, δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον για το παιχνίδι. Σε μία αγορά όπου είναι δύσκολο για ένα video game να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για πάνω από 2-3 χρόνια, η κίνηση αυτή είναι πιθανό να αποδειχθεί κλειδί για την προσέλκυση νέων παικτών.

Τελικά, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας η αναμονή έληξε με την Epic Games να παρουσιάζει το Chapter 2, Season 1 του Fortnite Battle Royale. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αναβάθμιση για το παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλείται «Κεφάλαιο 2».

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητα αλλά επιπλέον φαίνεται πως ως στόχο και να μειώσει την απόσταση που είχε υπάρξει μεταξύ των «έμπειρων» και των νέων παικτών, δημιουργώντας έτσι νέο ενδιαφέρον για το Fortnite. Και προσελκύοντας πιθανότατα και μία νέα γενιά παικτών που δεν είχαν ασχοληθεί τώρα.

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Την ημερομηνία 30 Νοεμβρίου πρέπει να την ξεχάσουμε. Οριστικά, ούτε τα κρούσματα θα έχουν πέσει. Μιλάμε για Δεκέμβριο πλέον. Πόσο βαθιά στον Δεκέμβριο, πόσο θα έχουμε πλησιάσει τις γιορτές, αυτό είναι…

Συνέχεια➥

Covid-19: Γιατί καθυστερεί η μείωση των κρουσμάτων παρά το lockdown


Η καθυστερημένη έναρξη αυξημένων ελέγχων στους εργάτες γης που έρχονται από όμορες χώρες, που εικάζεται ότι συνέβαλε στη μη πτώση των κρουσμάτων.

 

Αισιοδοξία…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - -