Covid-19: Συνεχίζει να υποτιμά την νοημοσύνη μας ο ΠΟΥ

Covid-19: Συνεχίζει να υποτιμά την νοημοσύνη μας ο ΠΟΥ

Συνεχίζει να υποτιμά την νοημοσύνη μας ο ΠΟΥ: Φυσικής προέλευσης ο Covid-19...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανέλαβε ότι η πανδημία του κορονοϊού είναι φυσικής προέλευσης και απόρριψε εκ νέου τις εικασίες περί κατασκευής σε κινεζικό εργαστήριο.

Τη διαβεβαίωση ότι ο κορονοϊός είναι φυσικής προέλευσης και δεν έχει κατασκευαστεί σε κάποιο εργαστήριο, έδωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτων Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μίκαελ Ράιαν.

 

 

 

«Έχουμε επανειλημμένως ακούσει πολυάριθμους επιστήμονες να ψάχνουν αυτόν τον ιό. Διαβεβαιώνουμε ότι ο ιός είναι φυσικής προέλευσης» διαμήνυσε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.» 

«Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να βρούμε ποιος είναι ο φυσικός ξενιστής του ιού. Κύριος στόχος είναι να διαβεβαιώσουμε ότι κατανοούμε τον ιό, κατανοούμε τη διασύνδεση ανθρώπου – ζώου και πώς έσπασε αυτή η αλυσίδα» συνέχισε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Η παραπάνω τοποθέτηση επήλθε ως συνέχεια των εικασιών περί κατασκευής του ιού σε εργαστήριο της Γουχάν της Κίνας.

 

 

 

Άλλωστε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φέρεται να υιοθετεί τις συγκεκριμένες φημολογίες, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στο Πεκίνο, ως απάντηση στην εξάπλωση της COVID-19.

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται συμπεριλαμβάνεται και η ακύρωση της πληρωμής των Κινέζων κατόχων αμερικανικών ομολόγων.

Από την πλευρά του, το Πεκίνο έχει απορρίψει τις συγκεκριμένες εικασίες, υπογραμμίζοντας τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί.

 

 

 

Τέντρος: Έγκυρη η προειδοποίηση του ΠΟΥ

Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς, απάντησε στις επικρίσεις για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Η κήρυξη του υψηλότερου βαθμό έκτακτης ανάγκης στις 30 Ιανουαρίου ήταν έγκυρη» διαβεβαίωσε, για ακόμη μία φορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τα τέλη Ιανουαρίου, είχαν καταγραφεί λιγότερα από 100 κρούσματα του νέου κορονοϊού εκτός Κίνας.

Παρότι η κήρυξη του «ύψιστου συναγερμού» από τον ΠΟΥ πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, ο πλανήτης κηρύχθηκε σε κατάσταση πανδημίας στις 11 Μαρτίου του 2020.

Αρκετές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και οι ΗΠΑ, έχουν επικρίνει αυτή την απόφαση, θεωρώντας ότι ο ΠΟΥ καθυστέρησε σημαντικά να λάβει ουσιώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Μέχρι σήμερα, σ’ όλο τον πλανήτη έχουν καταγραφεί πάνω από 3,3 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ οι νεκροί υπερβαίνουν τους 236.000.

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -