Τσιόδρας..Κορωνοϊός: Κανένας νεκρός στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο ..(ΒΙΝΤΕΟ)

Τσιόδρας..Κορωνοϊός: Κανένας νεκρός στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο – 16 νέα κρούσματα, 47 σε ΜΕΘ...

 

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.760.000 κρούσματα παγκοσμίως. 

16 νέα κρούσματα κορωνοϊού  στην Ελλάδα

Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε 16 νέα κρούσματα στη χώρα, με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 2.506 κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 56% είναι άνδρες.

47 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Επιπλέον, οι ασθενείς Covid-1 που παραμένουν διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 47, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς, 13 είναι γυναίκες, ενώ το 84% παρουσιάζει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι εξήλθαν από τις ΜΕΘ 63 άτομα.

Με τα 16 νέα κρούσματα, το σύνολο ανέρχεται 2.506. Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν γίνει 63.087 εργαστηριακά τεστ για κορωνοϊό.

 

 

 

 

Κανένας θάνατος το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού να παραμένει σε 130, εκ των οποίων 34 ήταν γυναίκες. Η ενδιάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90% παρουσίαζαν υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε επίσης ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι και σημείωσε ότι η αρμόδια Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά το βράδυ του Σαββάτου για να αποφασίσει τα μέτρα άρσης των περιορισμών που θα προτείνει.

Αισιόδοξο μήνυμα για μεταλλάξεις και εμβόλιο

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έδωσε ένα θετικό μήνυμα για το εμβόλιο, τονίζοντας πως σύμφωνα με ελβετική μελέτη ο ιός δεν θα εμφανίσει σημαντικές μεταλλάξεις τα επόμενα έτη.

«Οι κορωνοϊοί εμφανίζουν συχνά μεταλλάξεις. Οι μικροδιαφορές στους ιούς μπορούν να αναλυθούν και να μας βοηθήσουν. Τέτοιες αναλύσεις μπορούν να μας πουν αν κάποιες ασθένειες συνδέονται μεταξύ τους», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Υπάρχει αισιόδοξο μήνυμα για το εμβόλιο που θα είναι έτοιμο στο μέλλον με την προϋπόθεση πως ο ιός θα μείνει έτσι όπως μείνει. Αν παραμείνουν δηλαδή έτσι τα δεδομένα ο ιός δεν θα αλλάξει σημαντικά τα επόμενα έτη και το εμβόλιο θα μας προστατέψει μακροχρόνια».

Πηγή: Σύνδεσμος

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -