Covid-19: Snowden : οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την πανδημία να δομήσουν μια « αρχιτεκτονική...

Covid-19: Snowden : οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την πανδημία για να δομήσουν μια « αρχιτεκτονική της καταπίεσης » της επιτήρησης...

 

Snowden : οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την πανδημία για να δομήσουν μια « αρχιτεκτονική της καταπίεσης » της επιτήρησης.

Ο Snowden φοβάται ότι οι παγκόσμιοι διευθύνοντες θα διατηρήσουν τις νέες εξουσίες που έλαβαν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης μετά το τέλος της πανδημίας.

 

 

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vice,ο Edward Snowden εξέφρασε τις ανησυχίες του αναφορικά με το πρόγραμμα επιτήρησης που επέρχεται αποκαλώντας το “αρχιτεκτονική της καταπίεσης”.

“Πιστεύετε αληθινά ότι καθώς το α΄κύμα έπειτα το β΄και το 16ο κύμα του coronavirus θα είναι μια ανάμνηση ξεχασμένη εδώ και καιρό αυτές οι ικανότητες δεν θα συντηρηθούν;Aυτά τα σύνολα των δεδομένων δεν θα διατηρηθούν;Λίγη σημασία έχει ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε αυτό που είναι δομικό είναι η αρχιτεκτονική της καταπίεσης”, δήλωσε ο Snowden.

 

 

 

 

Ο Snowden αναγνώρισε πως ο ιός ήταν μια σοβαρή απειλή και δήλωσε πως η κοινότητα των πληροφοριών ήταν απολύτως συνειδητή ότι δεν ήταν παρά θέμα χρόνου μια μαζική πανδημία να παραλύσει τη χώρα το ίδιο στην εποχή που αυτός εργαζόταν στη NSA.

 

 

 

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο προβλέψιμο από μια πανδημία ως μια κρίση δημόσιας υγείας σ΄έναν κόσμο όπου δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να ζούμε οι μεν πάνω στους άλλους σε πόλεις με υπερπληθυσμό και μολυσμένες.Και κάθε πανεπιστημιακός κάθε ερευνητής που ενέσκυψε στο θέμα ήξερε τι θα συμβεί. Και στην πραγματικότητα οι ίδιες οι υπηρεσίες πληροφοριών, μπορώ να το πω από πρώτο χέρι γιατί αυτές διάβαζαν τις αναφορές που είχαν προβλέψει τις πανδημίες”, τόνισε.

“Αν βλέπετε χώρες σαν την Κίνα όπου τα κρούσματα φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί μέσα σε ποιό μέτρο μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτοί οι αριθμοί είναι πραγματικά αληθινοί;Δεν θεωρώ ότι μπορούμε.Ειδικότερα,βλέπουμε την κυβέρνηση Κίνας να εργάζεται πρόσφατα για την απέλαση των δυτικών δημοσιογράφων,συγκεκριμένα σε αυτή τη στιγμή που έχουμε ανάγκη από αξιόπιστες ανεξάρτητες προειδοποιήσεις σε αυτή την περιοχή”, δήλωσε ο Snowden.

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -