Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»

Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97 στην αεροπορία, 6 στο ναυτικό, 4 στη γενική διοίκηση της χωροφυλακής και 38 πρώην σπουδαστές στρατιωτικών ακαδημιών που εν τω μεταξύ έχουν απολυθεί...

Αστυνομία και χωροφυλακή συνέλαβαν 150 ενστόλους σχεδόν από όλα τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, με την υποψία ότι σχετίζονται με την οργάνωση του Φετολάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται για «ενορχήστρωση» της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Οπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, εντάλματα έχουν βγει συνολικά για 184 άτομα, σύμφωνα με λίστα που υπέβαλαν στην εισαγγελία οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (ΜΙΤ), με ονόματα ενστόλων που υπηρετούν σε 29 επαρχίες της χώρας. Επιχειρήσεις για τη σύλληψη τους έγιναν σε 53 από τις 81 επαρχίες. 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97 στην αεροπορία, 6 στο ναυτικό, 4 στη γενική διοίκηση της χωροφυλακής και 38 πρώην σπουδαστές στρατιωτικών ακαδημιών που εν τω μεταξύ έχουν απολυθεί- κατηγορούνται ότι είναι ακόλουθοι του Φετουλάχ Γκιουλέν, του κληρικού που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται από τον Ταγίπν Ερντογάν ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα ανατροπής του.

 

Ως αποδεικτικά στοιχεία, η ΜΙΤ κατέθεσε στον εισαγγελέα στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των υπόπτων μέσω καρτοκινητών «όπως είναι ο τρόπος επικοινωνίας της οργάνωσης» και καταθέσεις πληροφοριοδοτών.

Ο εισαγγελέας- αναφέρει το Anadolu- συνεργάστηκε με τις Ενοπλες Δυνάμεις και μοιράστηκε πληροφορίες προκειμένου να αποκαλυφθούν μέλη της οργάνωσης. Και ήδη λεπτομερής εξέταση 3.372 αποδεικτικών στοιχείων οδήγησε στην εκδίωξη 679 ατόμων από τον στρατό μέχρι σήμερα. 

Η κυβέρνηση Ερντογάν με τη συνδρομή της δικαιοσύνης έχει απολύσει περισσότερους από 120.000 δημοσίους υπαλλήλους για πιθανές σχέσεις με την οργάνωση FETO, ενώ δεκάδες χιλιάδες έχουν προσαχθεί ή συλληφθεί από το 2016 και μετά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, περισσότεροι από 220.000 είναι αυτοί που έχουν καταδικαστεί ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Τουρκία από το 2016 έως το 2019. 

Πηγή   efsyn.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βομβαρδιστικά της USAF στοχοποιούν την Αγία - Πετρούπολη


ΕΚΤΑΚΤΟ: Βομβαρδιστικά της USAF στοχοποιούν την Αγία - Πετρούπολη...

 

Σε μία εκτενή ανακοίνωσή του, το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης,…

Συνέχεια➥

 Ρωσικά άρματα μάχης προωθούνται στο Ντόνετσκ - Μεγάλη συγκέντρωση των ουκρανικών δυνάμεων...

Το σκηνικό για μια σύγκρουση γίνεται ακόμη πιο βαρύ,…

Συνέχεια➥

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες απο έκρηξη στο Αφρίν-( βίντεο


 

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες απο...////.. έκρηξη στο Αφρίν...///

 

Πολύνεκρη έκρηξη πριν από λίγο στο Αφρίν, σε περιοχή που διαμένουν…

Συνέχεια➥

Μόλις ξεκίνησε...Ο Τρίτος Παγκόσμιος του πετρελαίου


Μόλις ξεκίνησε...Ο Τρίτος Παγκόσμιος του πετρελαίου...

 

Η υποχώρηση της τιμής του μαύρου χρυσού κάτω από το μηδέν, το επερχόμενο…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - -