Σκυλακάκης-κορωνοϊός επηρεάζει τα σχέδια της κυβέρνησης για ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης-(BINTEO)

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία, πέρα από την υγεία, είναι εμφανείς. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για τον μεγαλύτερο κίνδυνο μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 – 2009....

Ο υφυπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σημείωσε πως υπάρχουν διάφορα σενάρια για το πώς μπορεί να επηρεάσει αυτό το φαινόμενο την παγκόσμια οικονομία.

«Έχουμε διάφορα σενάρια, αλλά το ποια μέτρα θα ληφθούν ακριβώς και πότε δεν το γνωρίζουμε».

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη η δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης εκτάκτων αναγκών και συνθηκών της οικονομίας, που θα συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία, προκειμένου να παρακολουθείται online η εξέλιξη στην οικονομία ανά κλάδο και ανά επιχείρηση.

Για την επιπλέον χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός είπε: «Όποτε χρειάζεται χρήματα το υπουργείο Υγείας σε αυτήν τη φάση, θα τα έχει. Έχουμε και άλλα αιτήματα τα οποία ικανοποιούνται».

Για το αν η κρίση του κορωνοϊού θα επηρεάσει εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και των εισφορών αλληλεγγύης, ο κ. Σκυλακάκης είπε: «θα εξαρτηθεί από το εύρος και τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Συνεπώς αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να συγκεντρωθούμε στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης».

Πηγή:megatv

comments powered by Disqus

Επιπροσθέτως, ο κ. Στόλτενμπεργκ, ανέφερε ότι «η κύρια ευθύνη του ΝΑΤΟ είναι να διασφαλίσει ότι αυτή η κρίση υγείας του κορονοϊού δεν θα γίνει κρίση ασφάλειας

 …

Συνέχεια➥

ΝΔ: «Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τους εθελοντές


(|)→ → ΝΔ: «Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τους εθελοντές

 

(|)Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αθλιότητα με τους τάφους, συνεχίζει στον…

Συνέχεια➥

Διαβάστε Επίσης

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --