Το ακατοίκητο νησί Σύρνα προτείνει για τη φιλοξενία προσφύγων ο Γ. Βαληνάκης-(BINTEO)

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης προτείνει το ακατοίκητο νησί των Δωδεκανήσων για τη δημιουργία κλειστής δομής για τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών....

Όπως τόνισε ο κ. Βαληνάκης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η δημιουργία δομής στο συγκεκριμένο νησί -επιφάνειας 7,9 τετρ. χλμ.- είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος. 

«Η ιδέα αυτή είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου. Με δεδομένο ότι κάποια μέρα οι υπάρχουσες δομές που έχουμε δεν θα αντέξουν, πρέπει να βρεθεί έτσι μία λύση.

Η λύση που προκρίνεται λοιπόν είναι να βρεθεί ένα ακατοίκητο νησί, το οποίο στο παρελθόν είχε βέβαια ζώη, τη δεκαετία του '50.

Σε αυτό το νησί, υπάρχει μια στοιχειώδης υποδομή. Περαιτέρω υποδομή θα έρθει, με ξένη χρηματοδότηση. Δεν μιλάμε για ένα ξερονήσι, αλλά για ένα νησί στο μέγεθος του Καστελόριζου. 

Μακριά από την ιδεολογική φόρτιση που προσπαθούν κάποιοι να της δώσουν, μιλάμε για μια λύση πρακτική. Στα hot spots στα νησιά, υπάρχουν εθνικοί κίνδυνοι που πρέπει να αποφευχθούν», τόνισε αρχικά.

«Πρόκεται για μία από τις πολλές ιδέες. Δεν είναι δηλαδή, ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Μπορεί να αντέξει την απορρόφιση των μεταναστών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στα hot spots στα νησιά. 

Πάντοτε σχεδιάζεις για το χειρότερο σενάριο. Σε περίπτωση που σπάσουν οι γραμμές, θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο με διεθνή φυσικά βοήθεια και χρηματοδότηση»

Ο σκοπός του σχεδίου είναι να δράσει αποτρεπτικά. Οι άνθρωποι που θα εγκλωβιστούν εκεί, θα έχουν μόνο μία επιλογή να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Έτσι θα δώσουν το μήνυμα σε όσους θέλουν να έρθουν στη χώρα μας ότι αυτή θα είναι η τύχη τους»

Παράλληλα, ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης αντιστράτηγος ε.α. και διευθυντής μελετών του ΕΛΙΣΜΕ, αναφέρθηκε στις συνεχείς επιθέσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα από μετανάστες και στον αγώνα των ελληνικών δυνάμεων.

«Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τη δομή θα τροποποιήσουν την αποστολή τους, την εκπαίδευσή τους και θα εκλπηρώσουν και αυτό το καθήκον.

Τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις θα αντέξουν χρονικά. Με τις απαραίτητες αλλαγές στον εξοπλισμό. Κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποια διαρροή. Όμως η Ελλάδα μπορεί να το αντιμετωπίσει. Στη θάλασσα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα»

Πηγή: megatv

comments powered by Disqus

Πώς ο Covid19 βαθαίνει το ρήγμα Βορρά- Νότου


Bruegel: Πώς ο Covid19 βαθαίνει το ρήγμα Βορρά- Νότου...

Μπορεί να δέχεται πυρά για την μακροχρόνια επιμονή στο δόγμα των…

Συνέχεια➥

Προκαταβολή του 1 δισ. Ποιες εταιρείες χωρίς εργαζομένους εντάσσονται


Προκαταβολή του 1 δισ. Ποιες εταιρείες χωρίς εργαζομένους εντάσσονται...

 

Τις εταιρείες χωρίς εργαζομένους που εντάσσονται στην…

Συνέχεια➥

 

Διαβάστε Επίσης

Ψηφο/ρία: 0

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --