«Πέντε 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανάβουμε κερί στο σπίτι μας ως ορθόδοξοι χριστιανοί»

«Πέντε 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανάβουμε το κερί στο σπίτι μας ως ορθόδοξοι χριστιανοί»

1- Τιμώντας τους αγίους: Το άναμμα ενός κεριού μπορεί να είναι ένας τρόπος να τιμήσουμε τους αγίους και να αναζητήσουμε τη μεσολάβησή τους στη ζωή μας. Στην Ορθόδοξη παράδοση, τα κεριά συχνά ανάβουν μπροστά από εικόνες ή άλλες ιερές εικόνες ως ένδειξη ευλάβειας και αφοσίωσης.

2- Συμβολικό του Χριστού ως το φως του κόσμου: Το άναμμα ενός κεριού μπορεί να μας υπενθυμίσει τον ρόλο του Χριστού ως το φως του κόσμου. Η φλόγα μπορεί να αντιπροσωπεύει την παρουσία του Χριστού στη ζωή μας και να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση για να διατηρήσουμε το φως Του να λάμπει έντονα μέσα μας.

3- Προωθεί μια ατμόσφαιρα προσευχής: Το άναμμα ενός κεριού μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας ειρηνικής και προσευχητικής ατμόσφαιρας στο σπίτι. Η φλόγα που τρεμοπαίζει μπορεί να είναι μια κατευναστική και καταπραϋντική παρουσία και να μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε στην πνευματική μας πρακτική.

4- Αναγνώριση της παρουσίας του Θεού: Το άναμμα ενός κεριού μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αναγνωρίσουμε την παρουσία του Θεού στη ζωή μας και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις ευλογίες Του. Μπορεί να είναι ένας απλός αλλά ισχυρός τρόπος για να καλλιεργήσετε ένα πνεύμα ευγνωμοσύνης και αφοσίωσης.

5- Μας συνδέει με την ευρύτερη Ορθόδοξη κοινότητα: Το άναμμα ενός κεριού στο σπίτι μπορεί να μας βοηθήσει να συνδεθούμε με την ευρύτερη Ορθόδοξη κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Καθώς ανάβουμε κεριά στα σπίτια μας, συνεργαζόμαστε με άλλους που ανάβουν επίσης κεριά στα δικά τους σπίτια και σε εκκλησίες και μοναστήρια σε όλο τον κόσμο.

πηγή: face-new237.com

Ερασιτέχνης Συγγραφέας: Kostasgrtzo

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Ροή Άρθρων

 
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --