Προτείνει μια θαυμάσια ιδέα: Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Προτείνει μια θαυμάσια ιδέα: Ο  Μητροπολίτης Μόρφου  Νεόφυτος

Προτείνει μια θαυμάσια ιδέα: Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος...

 

Αδελφοί μου, Ο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο να δίνει μια θαυμάσια ιδέα. Προτείνει μέσα από την υπακοή στον πνευματικό, να δημιουργήσουμε κατά τόπους ομάδες προσευχής.

Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι οι πιστοί να ρωτήσουμε τους πνευματικούς μας αυτό που προτείνει ο άγιος Μόρφου.

Τι δηλαδή: Εκ περιτροπής να διαβάζουμε καθημερινά το Ψαλτήρι,  απ' άκρο σ' άκρο σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη της πατρίδος μας, και όχι μόνο εδώ, αλλά και όλον τον κόσμο, σε κάθε γωνιά της γης, όπου χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας, όπου υπάρχουν πιστοί άνθρωποι της Εκκλησίας μας.

Εάν το πράξουμε αυτό αδελφοί τότε ο Θεός θα μας ακούσει. Γιατί Εκείνος είπε: «Ποιος υιός θα ζητήσει από τον πατέρα του ψωμί και ο πατέρας του θα του δώσει πέτρα; 

Ποιος υιός θα ζητήσει από τον πατέρα του ψάρι και ο πατέρας του θα του δώσει φίδι; Ποιος υιός θα ζητήσει από τον πατέρα του αυγό και ο πατέρας του θα του δώσει σκορπιό;».

Είπε ακόμα ο Χριστός μας: «Εάν δύο ή τρεις άνθρωποι ζητήσουν κάτι από τον πατέρα μου για ό, τι δήποτε στο όνομά Μου, Εγώ θα το δώσω». Ο λόγος αυτός του Χριστού δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το λοιπόν αδελφοί είναι εντολή του Χριστού να Του ζητάμε.

Το Ψαλτήριο εμπεριέχει όλες αυτές τις αιτήσεις που ζητάμε από τον Χριστό, δηλαδή για την ειρήνη στον κόσμο, την υγεία μας και κάθε καλό και ωφέλιμο για την ψυχή και το σώμα μας.

 

Απόσπασμα από το κήρυγμα του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτὀκου, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας «Ῥόδον τὸ Ἀμάραντον» τῆς κοινότητος Κουτραφᾶ, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (20.11.2020). 

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

- - Σ.
.
- - - - -
-

- - --- ----|