Ο Θεός Δεν Σε Έφθασε Μέχρι Εδώ Για Να Αποτύχεις… Κρατήσου Θα Έρθουν Καλύτερες Μέρες...!!

Ο Θεός Δεν Σε Έφθασε Μέχρι Εδώ Για Να Αποτύχεις… Κρατήσου Θα Έρθουν Καλύτερες Μέρες...!!...

 

Ποιος είναι ο Θεός…Ένας Θεός που μπορείς να γνωρίσεις...

 

Μπορούμε εμείς να γνωρίσουμε αυτόν τον Θεό, ο οποίος δημιούργησε το σύμπαν με όλη του τη μεγαλοπρέπεια και όλες του τις λεπτομέρειες. Μας μιλάει για τον εαυτό Του, αλλά πηγαίνει και πέρα από αυτό. Μας καλωσορίζει σε μια σχέση μαζί Του, ώστε να Τον γνωρίσουμε προσωπικά. Όχι μόνο μπορούμε να μάθουμε γι’ Αυτόν, αλλά μπορούμε να γνωρίσουμε τον ίδιο μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο.

«Ας μη καυχάται ο σοφός στη σοφία του, και ας μη καυχάται ο δυνατός στη δύναμή του, ας μη καυχάται ο πλούσιος στον πλούτο του. Αλλ’ εκείνος που καυχάται, ας καυχάται σε τούτο: Ότι εννοεί και γνωρίζει εμένα, ότι εγώ είμαι Ο Κύριος, που κάνω έλεος, κρίση και δικαιοσύνη επάνω στη γη. Επειδή, σ’ αυτά ευαρεστούμαι, λέει ο Κύριος.» (Ιερεμίας 9:23,24)

Ποιος είναι ο Θεός… Ένας Θεός που μπορείς να πλησιάσεις.

Ο Θεός μας καλεί να Του μιλάμε και να μοιραζόμαστε μαζί Του αυτά που μας απασχολούν. Δε χρειάζεται πρώτα να «στρώσουμε». Ούτε χρειάζεται να είμαστε ευγενικοί, θεολογικά σωστοί ή άγιοι. Είναι στη φύση Του να μας αγαπάει κι και να μας δέχεται όταν πηγαίνουμε σ’ Αυτόν.

«Ο Θεός είναι κοντά σε όλους όσους Τον επικαλούνται, σε όλους εκείνους που Τον επικαλούνται αληθινά.» (Ψαλμός 145:18)

Ποιος είναι ο Θεός…Ένας Θεός δημιουργικός.

Οτιδήποτε κατασκευάζουμε προέρχεται από ήδη υπάρχοντα υλικά ή έχει κτιστεί επάνω σε προηγούμενα σχέδια. Ο Θεός έχει την ικανότητα να μιλάει και να γίνονται πράγματα, όχι μόνο οι γαλαξίες και καθετί ζωντανό αλλά και να δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Ο Θεός είναι δημιουργικός και για χάρη μας. Θέλει να γνωρίζουμε και να βασιζόμαστε στη δύναμή Του.

«Ο Κύριος μας είναι μέγας, και η δύναμή Του μεγάλη. Η σύνεσή Του αμέτρητη.» (ψαλμός 147:5)

«…από πού θα ‘ρθει η βοήθειά μου; Η βοήθειά μου έρχεται από τον Κύριο, ο οποίος δημιούργησε τον ουρανό και τη γη.» (Ψαλμός 121:2)

Ποιος είναι ο Θεός…Ένας Θεός που συγχωρεί.

Αμαρτάνουμε. Έχουμε την τάση να κάνουμε τα πράγματα με το δικό μας τρόπο αντί για τον τρόπο που θέλει ο Θεός. Και το βλέπει και το γνωρίζει. Ο Θεός δε παραβλέπει έτσι απλά την αμαρτία, αλλά είναι έτοιμος να κρίνει και να καταδικάσει τους ανθρώπους για την αμαρτία τους. Παρόλα αυτά, ο Θεός είναι συγχωρητικός και θα μας συγχωρήσει από τη στιγμή που θ’ αρχίσουμε να έχουμε μια σχέση μαζί Του. Ο Ιησούς, ο γιος του Θεού, πλήρωσε για τις αμαρτίες μας με το θάνατό Του στο σταυρό. Αναστήθηκε και μας προσφέρει τη συγχώρεσή Του. Παρόλα αυτά

«Και η δικαιοσύνη αυτή του Θεού, που σαν βάση της έχει την πίστη στον Ιησού Χριστό, προσφέρεται σε όλους τους ανθρώπους αι εφαρμόζεται πάνω σε όλους εκείνους που πιστεύουν, χωρίς καμιά διάκριση…Έτσι, η δικαίωσή τους γίνεται δωρεάν με τη δική Του χάρη, μέσω του απολυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού (Ρωμαίους 3:22 , 25)
Ποιος είναι ο Θεός…Ένας Θεός ειλικρινής.

Όπως ακριβώς ένας άνθρωπος σου λέει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Θεός μας μιλάει ξεκάθαρα για τον εαυτό Του, με τη διαφορά ίσως, ότι εκείνος είναι πάντα ειλικρινής. Οτιδήποτε λέει για τον εαυτό του, ή για μας, είναι αξιόπιστες πληροφορίες. Ο Θεός είναι απόλυτα ακριβής και ειλικρινής σε ό,τι λέει, πιο αληθινός από τα ίδια τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις απόψεις μας. Μπορούμε να πιστέψουμε απόλυτα κάθε υπόσχεση που μας δίνει, την εννοεί. Μπορούμε να βασιστούμε στο λόγο Του/

«Η φανέωρση των λόγων σου φωτίζει. Συνετίζει τους απλούς. Λύχνος στα πόδια μου είναι ο λόγος σου, και φως στα μονοπάτια μου.» (Ψαλμός 119:130, 105)

Ποιος είναι ο Θεός… Ένας Θεός ικανός.

Πόσο θα ήθελες να είχες δίκιο 100% πάντα και για όλα. Ο Θεός μπορεί. Η σοφία Του δεν περιορίζεται. Αντιλαμβάνεται όλες τις παραμέτρους σε μια κατάσταση, ακόμα και την ιστορία, το παρελθόν, αλλά και τα μελλοντικά γεγονότα που συνδέονται μ’ αυτήν. Δεν χρειάζεται να ενημερώνουμε για τις εξελίξεις, να Τον συμβουλεύουμε ή να Τον πείθουμε να κάνει το σωστό. Θα το κάνει επειδή είναι ικανός και τα κίνητρά του είναι αγνά. Αν Τον εμπιστευόμαστε, δεν θα κάνει ποτέ λάθος, ποτέ δε θα μας υποσκάψει ή θα μας εξαπατήσει. Μπορούμε να Τον εμπιστευθούμε απόλυτα για το ότι θα κάνει αυτό που είναι σωστό, σε κάθε περίσταση, πάντοτε.

«Όλοι εκείνοι που σε προσμένουν δεν θα ντροπιαστούν» (Ψαλμός 25:3)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Tι πρέπει να κάνουμε για να ακούγονται οι προσευχές των άλλων για εμάς;


Tι πρέπει να κάνουμε για να ακούγονται οι προσευχές των άλλων για εμάς; ...

Ως Ερασιτέχνης Συγγραφέας, Και Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πιστεύουμε στη δύναμη της προσευχής, τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στις ζωές των άλλων. Προσευχόμαστε για τον εαυτό μας, για τους αγαπημένους μας και…

Συνέχεια➥

Η νοερά προσευχή είναι η βάση της τελειότητος...


Η νοερά προσευχή είναι η βάση της τελειότητος...

Στην αρχή της ευχής αισθάνεσαι χαρά, έπειτα γλυκύτητα και στο τέλος σαν καρπός έρχονται τα δάκρυα...

 

Ηνοερά προσευχή ολίγον κατ’ ολίγον φέρνει τον άνθρωπο εις την πρώτη χάρη του βαπτίσματος. Ένα θέμα πάντα επίκαιρο και πάντα φλέγον για κάθε…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - --