Ανησυχία και σύγχυση για τον κορωνοϊό - Προβληματίζουν τα «ορφανά» κρούσματα..(BINTEO)

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά και φέρνουν ανησυχία, σύγχυση και τους αναγκαίους περιορισμούς που οδηγούν σε ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα.

Ο μεγάλος προβληματισμός για τους επιστήμονες είναι τα «ορφανά» κρούσματα που πληθαίνουν, με τις μελέτες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων να είναι ακόμα και 100 φορές μεγαλύτερος των ήδη επιβεβαιωμένων.

Ήδη ο ένας μετά τον άλλον, Έλληνες πολίτες, όπως ο πρόεδρος της Iατρικής Σχολής Αθηνών κ. Πέτρος Σφηκάκης, δημοσιοποιούν ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο κ. Σφηκάκης αναρρώνει στο σπίτι του και συμβουλεύει να κάνουν το ίδιο, όσοι αυτή τη δύσκολη εποχή, αισθάνονται τα ίδια συμπτώματα με εκείνον.

Όπως είπε ο κ.Σφηκάκης «την Τετάρτη εμφάνισα κακουχία και πυρετό που έφτασε το 37. Ως γιατρός αλλά και εφαρμόζοντας τις οδηγίες τις οποίες τόσες ημέρες δίνουν οι ειδικοί σκέφθηκα τον κορωνοϊό και δεν πήγα στην εργασία μου, δηλαδή στο Λαϊκό νοσοκομείο».

Στην Κρήτη

Εν τω μεταξύ, στην Κρήτη τα κρούσματα κορωνοϊού το μεσημέρι έγιναν τέσσερα. Αρχικά βρέθηκε θετικός ένας 45χρονος λογιστής που είχε έρθει στην Αθήνα με το παιδί του.

Στη συνέχεια νόσησε ένας 35χρονος από το Ηράκλειο. Ακολούθησε ένας Γερμανός καθηγητής, που μάλιστα πήρε μέρος σε σεμινάριο του Πανεπιστημίου Κρήτης πριν από λίγες μέρες, ενώ το μεσημέρι ανακοινώθηκε πως θετικός στον ιό βρέθηκε και ένας 40χρονος στο Ηράκλειο.

Στην Πάτρα, ένας 64χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ρίο, ενώ στο Καραμανδάνειο έγιναν εξετάσεις σε ένα μωρό και τρία μικρά παιδιά που εμφάνισαν ανησυχητικά συμπτώματα.

Στη λίστα των πόλεων που έχει χτυπήσει ο κορωνοϊός μπήκαν το πρωί Παρασκευής και τα Τρίκαλα. Πρόκειται για καθηγητή των ΤΕΦΑΑ που το περασμένο Σαββατοκύριακο μίλησε σε ημερίδα, παρουσία φοιτητών και ακαδημαϊκών.

«Σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές ενημερώνουμε όσους χρειάζεται και προγραμματίζουμε άμεση απολύμανση των χώρων. Φαίνεται ότι τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα υγιεινής που έχουμε λάβει στο Τμήμα εδώ και δύο μήνες δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο από το να ακολουθήσουμε πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ» επισήμανε ο κ. Νίκος Διγγελίδης, Πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Σχολής Τρικάλων.

Και... συλλήψεις

Εξαλλου, αίσθηση προκάλεσαν οι συλλήψεις σε Γιάννενα και Γρεβενά. Δύο καθηγητές και ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου εντοπίστηκαν να κάνουν μάθημα παρά την απαγόρευση και έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Πλέον κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης την ώρα που η κυβέρνηση στέλνει μηνύματα για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Παρέμβαση Ιερώνυμου

Παρέμβαση έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απευθύνθηκε σε όλους εκείνους που μετά τις τελευταίες εξελίξεις σκέφτονται αν πρέπει να πάνε στην εκκλησία ή να καθίσουν στο σπίτι τους.

«Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν “παρουσιολόγιο” στους Ιερούς Ναούς. Και για την Εκκλησία μας, είναι προφανές ότι όσοι ανθρωπίνως ανησυχούν και φοβούνται και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι το ίδιο πιστοί Χριστιανοί με όλους τους υπόλοιπους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Έκλεισε το Golden Hall

Το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι κλεινει το Golden Hall στο Μαρούσι, έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος.

Το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να μπει λουκέτο μέχρι το τέλος του μήνα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα λεωφορεία θα ανοίγουν όλες τις πόρτες για την επιβίβαση των επιβατών, με τον ΕΦΕΤ να ξεκαθαρίζει πως ο ιός δεν μεταδίδεται ούτε μέσω των τροφίμων, ούτε μέσω του πεπτικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των μέτρων και το σχέδιο Άρτεμις. Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται η λειτουργία υπαίθριων και πλωτών νοσοκομείων.

Προτεραιότητα πάντως είναι τα τρία επιχειρησιακά κέντρα. Ένα στην ΓΑΔΑ που θα είναι αρμόδιο για τον εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα, ένα στην Πυροσβεστική στο Χαλάνδρι, που αναλαμβάνει την ενημέρωση και το εποπτικό κέντρο στην Κατεχάκη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Πηγή:megatv

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -