Covid-19 : Έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής μετά τα κρούσματα στη Νέα Μάκρη

Covid-19 : Έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής μετά τα κρούσματα στη Νέα Μάκρη

Covid-19 : Έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής μετά τα κρούσματα στη Νέα Μάκρη...

Από το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη τελικώς ελήφθησαν 122 δείγματα από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Από τα θετικά τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους.


Ελέγχους σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής ξεκινά ο ΕΟΔΥ μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικιωμένους σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τον οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη. Όπως δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας, ο κ. Τσιόδρας συνομίλησε με όλους τους φιλοξενούμενους στους οποίους έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες. Αυστηρές οδηγίες έδωσε στο προσωπικό και τη διοίκηση, είπε, ενώ σημείωσε ότι κάθε δυο με τρεις ημέρες, το προσωπικό του γηροκομείου θα εξετάζεται από τον ΕΟΔΥ. «Θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε το συγκεκριμένο γηροκομείο και θα ξεκινήσει ένας μεγάλος έλεγχος σε όλα τα γηροκομεία καταρχάς της Αττικής», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Από το γηροκομείο τελικώς ελήφθησαν 122 δείγματα από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Από τα θετικά τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους. Οι 10 ηλικιωμένοι σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σύμφωνα  με πληροφορίες, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στον χώρο, εκτός από τους τουλάχιστον 10 ηλικιωμένους, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και δύο εργαζόμενοι.

 Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.
Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -