Kορωνοϊός-Α. Καρακούσης: Οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιο αυστηρά μέτρα-(ΒΙΝΤΕΟ)

Kορωνοϊός-Α. Καρακούσης: Οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιο αυστηρά μέτρα....

«Νομίζω ότι προοδευτικά θα πηγαίνουμε σε πιο αυστηρά και ακόμη πιο περιοριστικά μέτρα. Είναι η ένταση και η δύναμη του ιού τέτοια που δεν επιτρέπουν ούτε εφησυχασμούς, ούτε καθυστερήσεις», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, Αντώνης Καρακούσης, διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Υπάρχει μία δυναμική ανάπτυξης του κορωνοϊού και θέλει πολύ ισχυρές δυνάμεις απέναντί του. Αυτό έχει διδάξει, άλλωστε, και η εμπειρία της Κίνας. Οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιο περιοριστικά μέτρα στο επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Στην Κίνα υπάρχουν αναφορές που λένε ότι μέσα από αυτό τον κύκλο των πολύ αυστηρών μέτρων κατάφεραν και ήλεγξαν την κατάσταση. Πλέον δεν απειλείται εσωτερικά η Κίνα. Απειλείται από εισαγωγή του ιού από άλλες χώρες, αφού το μετέδωσε πρώτα», εξήγησε ο κ. Καρακούσης.

«Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να καθυστερήσει, όσο γίνεται, η ανάπτυξη του ιού. Αυτό λένε οι ειδικοί, αυτό λέει η επιστημονική κοινότητα. Αυτή η αρχή επέβαλε και το κλείσιμο των σχολείων», επεσήμανε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τη Θεία Κοινωνία λόγω κορωνοϊού, ο Αντώνης Καρακούσης είπε ότι η Εκκλησία «έχει στείλει ένα μήνυμα, αλλά είναι ασθενές. Νομίζω ότι ευθύνη της Εκκλησίας είναι να στείλει πιο αποφασιστικό σήμα προς τους θρησκευόμενους ανθρώπους, τους πολίτες οι οποίοι θέλουν αυτές τις ημέρες να βρίσκονται στην Εκκλησία, ότι ο κίνδυνος είναι πολύ σοβαρός και πολύ μεγάλος. Οφείλει και η Εκκλησία να προσαρμοστεί στις ανάγκες της περιόδου».

«Νομίζω ότι υπάρχει πίεση αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση, προσωπικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στον Αρχιεπίσκοπο, από τον οποίο ζητείται πιο αποφασιστική στάση και αντιμετώπιση στην κρίση που αντιμετωπίζουμε», κατέληξε ο Αντώνης Καρακούσης.

Πηγή:megatv

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -