«Σαρώνει» την Ελλάδα ο κορωνοϊός: Τρεις νεκροί, 228 κρούσματα..(BINTEO)

«Σαρώνει» την Ελλάδα ο κορωνοϊός: Τρεις νεκροί, 228 κρούσματα..(BINTEO)

Δεν έχει τέλος η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην χώρα μας....

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσίοδρας, σε έκτακτη ενημέρωση, γνωστοποίησε την ύπαρξη 38 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρας μας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός, ανέρχεται στα 228.

Προβληματισμό στους ειδικούς δημιουργούν τα 22 «ορφανά» κρούσματα, δηλαδή αυτά τα όποια δεν έχουν ταυτοποιηθεί ως προς τη διαδρομή και τη διασπορά τους.

Παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου, δύο ακόμα πάσχοντες από τον covid-19 έχασαν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, κατέληξε ένας 90χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο Μποσοδάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας από τις 11 Μαρτίου. Λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε ένας 67χρονος από τη Ζάκυνθο, ο οποίος μετείχε στην προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ήταν ο 67χρονος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα Σάββατο και για τις επόμενες 14 ημέρες μέχρι νεωτέρας μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων παραμένουν κλειστοί οι χώροι εστίασης και τα εμπορικά καταστήματα.

Κανονικά συνεχίζουν να λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων ,οι φούρνοι, τα ντελίβερι και τα φαρμακεία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τις επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο προφύλαξης ώστε να μην δημιουργούνται ουρές άνω των πέντε ατόμων.

 
 

Πηγή:megatv

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -