Kορωνοϊος:-Α. Τσακρής:-Είμαστε πια στη φάση που είναι δύσκολο να περιοριστεί η εξάπλωση..(ΒΙΝΤΕΟ)

Είμαστε πια στη φάση που είναι δύσκολο να περιοριστεί η εξάπλωση...

Είμαστε πια στη φάση που είναι δύσκολο να περιοριστεί η εξάπλωση. Ήδη υπάρχουν πολλές εστίες στην κοινότητα. Θα δούμε πολλά περιστατικά που δεν θα συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό. Είμαστε στην αρχή της εξάπλωσης. Στην Ευρώπη η επιδημία ανεβαίνει με επιθετικούς ρυθμούς. Κάθε 4 με 7 μέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό.   

«Τα ορφανά κρούσματα θα είναι όλο και πιο συχνά τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι τα περιστατικά που καταγράφονται είναι μέρος των πραγματικών περιστατικών. Τα πραγματικά περιστατικά μπορεί να είναι μέχρι και 20 φορές περισσότερα», επεσήμανε ο ίδιος.

«Υπάρχουν πολλά περιστατικά με πολύ ήπια κλινική εικόνα. Στα παιδιά ο ιός έχει πολύ ήπια συμπτώματα, ενώ μπορούν να τον μεταδώσουν σε χρονικό διάστημα μέχρι και 20 ημέρες», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι «θα πρέπει να πάρουμε μέτρα, ώστε να υπάρχει ένα μέτρο απόσταση, ακόμα και σε χώρο κοινόχρηστο, χώρο εργασίας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο, να το θυμόμαστε, καθώς μειώνει πολύ τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Και βέβαια να πλένουμε τα χέρια μας συχνά. Αυτά είναι σημαντικά μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού».

«Στην Ιταλία έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι στην αρχή το είχαν πάρει αψήφιστα, το ίδιο και ο κόσμος. Φαίνεται ότι έπαιξαν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και το κρύο – συνθήκες που “αγαπάει” ο ιός. Επίσης, το δίκτυο των ανθρώπων είναι πολύπλοκο, υπάρχουν πολλές εμπορικές συναλλαγές», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσακρής.

«Πιστεύουμε ότι θα παίξει ρόλο η ηλιοφάνεια στην Ελλάδα. Ο ιός ζει αρκετά λιγότερο στην ηλιοφάνεια, από ό,τι σε ένα υγρό περιβάλλον», κατέληξε.....

 


Πηγή:megatv

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -