Κορωνοϊός: «Άψογη» η συμπεριφορά του συστήματος υγείας..(ΒΙΝΤΕΟ)

Κορωνοϊός: «Άψογη» η συμπεριφορά του συστήματος υγείας..(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή MEGA Papers και τον Χάρη Καρανίκα μίλησε για τον κορωνοϊό ο Γιάννης Κυριόπουλος, ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας...

«Η διαχείριση του προβλήματος μέχρι αυτήν την στιγμή είναι σχετικά καλή».

Ο κ. Κυριόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα είναι σε καλύτερο σημείο από την Ιταλία, αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ για το ελληνικό σύστημα υγείας είπε: «είμαστε κακοί στην καθημερινή πρακτική και είμαστε πάρα πολύ καλοί σε έκτακτες περιπτώσεις».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Αμαλιάδα, ο καθηγητής σημείωσε πως το σύστημα ανταποκρίθηκε ορθά, ωστόσο εκτίμησε πως θα υπάρξουν αρκετά κρούσματα από τον κορωνοϊό.

«Δεν πρόκειται να περάσουμε αυτήν την ιστορία με μηδέν ή με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Θα έχουμε κρούσματα και θα έχουμε αρκετά κρούσματα. Το θέμα είναι ότι η συμπεριφορά του συστήματος υγείας είναι άψογη, κατά συνέπεια αν δεν κάνουμε κάποια τραγικά λάθη θα έχουμε καλή επίδοση και θα ελέγξουμε σύντομα την επιδημία, με μικρές ή με καθόλου απώλειες».

Όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, πρόκειται για ένα κρίσιμο και δύσκολο θέμα, γιατί συνεπάγονται την οικονομική δραστηριότητα.

«Όσο περισσότερη είναι η απαγόρευση των συναθροίσεων, τόσο πέφτει η οικονομική δραστηριότητα. Νομίζω ότι η ισορροπία ανάμεσα σε πόσες απαγορεύσεις θα κάνουμε εξαρτάται κατά πόσο θέλουμε να κρατήσουμε ‘ζεστή’ την οικονομία».

Ο κ. Κυριόπουλος πρόσθεσε ότι η εκκλησία θα πρέπει να βοηθήσει, μη επιτρέποντας μεγάλες συναθροίσεις στις οποίες συγκεντρώνονται κυρίως άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Νομίζω ότι η εκκλησία, η ιεραρχία, οφείλουν για λόγους κοινωνικού συμφέροντος να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είπε: «το μετρό είναι ένας κίνδυνος, όπως και τα λεωφορεία με στοιβαγμένους τους πολίτες. Οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να περιορίσουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις».

  
Πηγή:megatv
Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -