Κύπρος: Κορωνοϊός: 494 τα περιστατικά

Κύπρος: Κορωνοϊός: 494 τα περιστατικά

Κύπρος: Κορωνοϊός: 494 τα περιστατικά...

 

Στην Κύπρο τώρα, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία με τη σχετική πτώση στους αριθμούς των νέων κρουσμάτων. Στα 494 σύνολο τα περιστατικά κορωνοϊού στη χώρα. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η Πάφος και η Αραδίππου.

Άλλα 29 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού, σε σύνολο 1.353 εργαστηριακών αναλύσεων, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 494.

Από τα περιστατικά αυτά 22 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 3 από την Πάφο και 4 άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο εντοπίστηκαν έξι από τα 29 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα 29 νέα κρούσματα, συμπεριλαμβάνονται τρεις γιατροί, δύο νοσηλευτές και μια μαία του Μακαρείου Νοσοκομείου.

Τα 494 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 13.017 εργαστηριακών αναλύσεων, ενώ 47 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσιάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία για τα περιστατικά μέχρι τις 4 Απριλίου, σ’ ότι αφορά το φύλο, την ηλικιακή ομάδα και τις καπνιστικές συνήθειες όσων νόσησαν με τον ιό.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε σήμερα ότι το Συμβούλιο Φαρμάκων, μετά από ενέργειες που έγιναν σε συνεννόηση της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ιαπωνία και τις αρμόδιες Αρχές της Ιαπωνίας, ενέκρινε την εισαγωγή του φαρμακευτικού προϊόντος Avigan 200 mg για χορήγησή του σε 20 ασθενείς που νοσηλεύονται με τη νόσο COVID-19 και που στη βάση των σχετικών πρωτοκόλλων θα ενταχθούν στην κλινική μελέτη που πραγματοποιούν οι αρμόδιες Αρχές της Ιαπωνίας.

Από το μέτωπο της οικονομίας, μέχρι τις 12 Ιουνίου αναμένεται να επεκταθούν τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας για στήριξη των επιχειρήσεων, των αυτοεργοδοτούμενων και των εργαζόμενων από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -