Πλασματικός ο αριθμός κρουσμάτων'' - Η πανδημία Covid-19 ''χτύπησε'' & τον Τουρκικό στρατό-Προβληματίζει Έλληνας επιδημιολόγος

Νέα δεδομένα έρχονται στη δημοσιότητα για την πανδημία. Την ίδια στιγμή ο Covid-19 επηρεάζει και τις τουρκικές ΕΔ....

Για την εικόνα των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής, Άγγελος Χατζάκης επισημαίνοντας πως ο αριθμός είναι «πλασματικός». «Στην πραγματικότητα έχουμε ένα συγχρονισμένο επιδημικό κύμα στην Ευρώπη. Όλες οι χώρες της Ευρώπης εκτός από την Ιταλία είναι στην ίδια φάση της επιδημίας». 

 

Ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής Άγγελος Χατζάκης μίλησε στο Open TV και ξεκαθάρισε ότι ο ιός έχει ημερομηνία λήξης. «Στα μέσα Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα» είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε παράλληλα πως ο εργαστηριακός έλεγχος στη χώρα μας έχει κολλήσει, καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια. Τα χθεσινά 21 κρούσματα είναι καθυστερημένες διαγνώσεις. Κι άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα. Άρα η εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων είναι απολύτως πλασματική. Δεν υπάρχει καμία ανάσχεση..

Εστίασε σε μέτρα που έχουν ληφθεί και στο εάν αυτά επαρκούν αναφέροντας: «ό,τι κάνουν αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλό. Το στοίχημα είναι πόσο θα συμμορφωθούμε για να έχουμε λιγότερους θανάτους. Αν τα τηρήσουμε, θα έχουμε μικρό καμπανάκι κι όχι μεγάλη καμπάνα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι τα καλύτερα δυνατά κι επιβλέπονται από τα ανώτατα μέλη της κυβέρνησης και υπάρχει πειθαρχία κι αποτελεσματικότητα».

Μιλώντας για τον αριθμό των κρουσμάτων ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής, Άγγελος Χατζάκης είπε: «Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Χαλάμε την ποιότητα των στοιχείων, αν είχαμε τα εργαστήρια σωστά θα ήταν πιο ασφαλές. Υπάρχει ορισμός από ΕΟΔΥ ποιος πάει και κάνει τεστ. Τα τεστ που θέλει ο ΕΟΔΥ πρέπει να γίνονται και να μην καθυστερούν όπως τώρα

Ο Covid-19 ''χτύπησε'' τις ΤΕΔ

Πληροφορίες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες στο Ελληνικό Επιτελείο αναφέρουν ότι ο φονικός Covid-19 έχει "διεισδύσει" και στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Στα σύνορα ανατολικά του Έβρου από τα Ελληνικά παρατηρητήρια στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία παρακολουθούν τις κινήσεις των γειτόνων διέκριναν έντονη κινητικότητα η οποία παραπέμπει σε αυξημένα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το newpost.gr

Μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων και προσωπικό με μάσκες και ειδικές στολές φαίνεται ότι έχουν φτάσει στην περιοχή ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στην Τουρκική πλευρά τόσο στο τελωνείο των Κήπων όσο και συνολικά κατά μήκος των συνόρων σε φυλάκια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ελληνικές περίπολοι είδαν τις τελευταίες ώρες Τούρκους στρατιωτικούς με λευκές στολές και μάσκες ακόμα και σε απόσταση αναπνοής από το ποτάμι εκεί όπου, τα προηγούμενα 24ωρα κινούνταν μόνο πάνοπλοι άνδρες της Polis Ozel Harekat.

Ταυτόχρονα και μια σειρά από άλλες πληροφορίες αλλά και γεγονότα παραπέμπουν ξεκάθαρα στο γεγονός ότι παρά την "σιγή ασυρμάτου" την οποία έχει διατάξει ο Ερντογάν σχετικά με την εξάπλωση της φονικής πανδημίας το πρόβλημα πλέον είναι οξύ όχι μόνο στη χώρα όσο και στις ένοπλες δυνάμεις. 

 Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργούν οι εκκλησίες! Όλο το ΦΕΚ 

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν οι εκκλησίες κάθε δόγματος λόγω κορονοϊού περιγράφει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


 
Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι απαγορεύεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών έως τις 30/03/2020. Επίσης, όσον αφορά στην ατομική προσευχή επιτρέπεται μέσα στον ναό ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. Μοναστήρια θα είναι κλειστά για το κοινό και όσον αφορά στις κηδείες, επιτρέπεται μόνο ο ιερέας οι στενοί συγγενείς και όσοι επιμελούνται της ταφής.

Όλα όσα προβλέπει το ΦΕΚ για τις εκκλησίες 

1. Την προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στις σχετικές εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Επιτρέπεται μόνο η προσέλευση πιστών, για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους.   

Στον υπολογισμό του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η επιφάνεια του κύριου/ωφέ- λιμου χώρου που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες και δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιφάνειες τυχόν άλλων όμορων κυρίων χώρων του ακινήτου που εξυπηρετούν δραστηριότητες μη λατρευτικές (π.χ. χώρων σεμιναρίων και αναγνωστηρίων), τυχόν βοηθητικών χώρων (π.χ. γραφείων, αποθηκών), χώρων υγιεινής, κοινοχρήστων κ.λπ. Οι υπεύθυνοι των χώρων λατρείας οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τηρείται ανά πάσα στιγμή η ως άνω αναλογία αριθμού πιστών/τετραγωνικών και η απόσταση μεταξύ των πιστών, καθώς και όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι αρμόδιες αρχές. Στις εισόδους των χώρων λατρείας θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμα- ντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους πιστούς.


2. Οι ως άνω απαγορεύσεις και υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τους χώρους λατρείας που βρίσκονται ενταγμένοι εντός δημοσίων, δημοτικών, φιλανθρωπικών, κοινωφελών ή άλλων υπηρεσιών, καταστημάτων και εγκαταστάσεων (π.χ. νοσοκομείων και ψυχιατρείων, γηροκομείων, οικοτροφείων, κοιμητηρίων, κατασκηνώσεων) και ιδιωτικών κτημάτων, κτιρίων και επιχειρήσεων (π.χ. συγκροτημάτων κατοικιών, κέντρων εκδηλώσεων, ξενοδοχείων).

3. Οι ως άνω απαγορεύσεις και υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τους ναούς και πάσης φύσεως χώρους λατρείας που κείνται εντός των ιερών μονών, μοναστηριών και κάθε είδους και νομικού/κανονικού καθεστώτος χώρων εγκαταβίωσης.

4. Οι Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια και οι λοιποί χώροι εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας κατά το ως άνω χρονικό διάστημα δεν θα δέχονται κοινό και πιστούς σε οργανωμένες ή ατομικές προσκυνηματικές επισκέψεις. Οι απαγορεύσεις επισκέψεων και όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που αφορούν στις Ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας, λαμβάνονται με απόφαση του Διοικητού του Αγίου Όρους, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Ιεράς Κοινότητας.

5. Όσον αφορά στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, όπου σύμφωνα με τα οικεία θρησκευτικά ήθη είθισται η προσέλευση συγγενών, φιλικών προσώπων και κοινού, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Οι αρχές που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία και διαχείριση των κοιμητηρίων επιβλέπουν την ορθή εφαρμογή του παρόντος και οφείλουν να αποτρέπουν την προσέλευση προσώπων, στα οποία δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην τελετή, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο.

6. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου.

7. Επιτρέπεται η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -