Λοιμωξιολόγος Σύψας: «Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας

Λοιμωξιολόγος Σύψας: «Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας

Λοιμωξιολόγος Σύψας: «Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας - Ήρθε η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι...

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τον κώδωνα του κινδύνου χτύπησε ο Νίκος Σύψας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αυτή η περίοδος που έρχεται είναι η πιο δύσκολη της πανδημίας του κορωνοϊού. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες «θα μπούμε σε δύσκολα νερά» και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για εφησυχασμό. «Ελπίζω μέσα στον Μάιο να έχουμε κάθοδο της καμπύλης και να αρχίζουμε να συζητάμε για άρση μέτρων», τόνισε ο κ.Σύψας σημειώνοντας ωστόσο ότι η επιδημία είναι απρόβλεπτη.

«Αυτό που έρχεται είναι το δύσκολο κομμάτι της επιδημίας. Ήρθε η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας με καμία δικαιολογία», τόνισε και πρόσθεσε ότι φοβάται ενδεχόμενο χαλάρωσης των πολιτών. Ο κ. Σύψας πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος από την πορεία της Ελλάδας αυτό δεν προδικάζει τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες. «Το σενάριο είναι ότι σε 2 εβδομάδες θα έχουμε την κορύφωση και εκεί θα δούμε πώς θα έχουν αποδώσει τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια κάμψη της καμπύλης».

Οσον αφορά το Πάσχα και το πώς θα το γιορτάσουμε φέτος ο κ. Σύψας είπε: «Μεγάλη Εβδομάδα και ψήσιμο στο μπαλκόνι του σπιτιού μας».

Εξήγησε, τέλος, μετά από σχετική ερώτηση ότι «στο δρόμο δεν είναι απαραίτητη η μάσκα, στο σούπερ μάρκετ είναι απαραίτητη εφόσον πλησιάζουμε κάποιον σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων».

 

 

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -