Τι θα συμβεί αν κρούσματα του κοροναϊου εντοπιστούν σε ελληνικές φυλακές

Τι θα συμβεί αν κρούσματα του κοροναϊου εντοπιστούν σε ελληνικές φυλακές

Τι θα συμβεί αν κρούσματα του κοροναϊου εντοπιστούν σε ελληνικές φυλακές...

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελληνική Αστυνομία είναι γεγονός και ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμό καθώς εντοπίστηκε σε γυναίκα αστυνομικό που υπηρετεί στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Ήδη όσοι συνάδελφοι της ήρθαν σε επαφή μαζί της έχουν μπει σε καραντίνα, ωστόσο, το συγκεκριμένο περιστατικό έφερε στην επιφάνεια το ειδικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η ελληνική πολιτεία για φυλακές (και άρα και κέντρα κράτησης) με την ελπίδα, πάντα, να μην χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή.

 

Μικρές ή μεγαλύτερες κοινότητες έχουν όλες το δικό τους μερίδιο στον φόβο. Τα κράτη λαμβάνουν στο βαθμό που είναι εφικτό τα κατάλληλα μέτρα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Covid-19, ωστόσο, δύσκολα μέχρι και σήμερα αποφεύγουν τα κρούσματα και την διάχυση του ιού.

Μια από τις κοινότητες, ωστόσο, που όσα μέτρα και να ληφθούν είναι σε πιο ευάλωτη θέση απ’ όλες τις υπόλοιπες είναι αυτή των φυλακών.

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως εκ της φύσεώς της μια φυλακή εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε εστία διασποράς του κοροναϊού. Και πριν βιαστεί κάποιος να απαντήσει πως είναι ένα περιβάλλον σε… μόνιμη καραντίνα, καλό θα ήταν αν σκεφτεί πως αρκετοί κρατούμενοι λαμβάνουν άδειες, καθημερινά υπάρχουν τα επισκεπτήρια, ενώ υπάρχει και το προσωπικό που όταν τελειώνει η βάρδιά του, επιστρέφει στα σπίτια του.

Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική Ιταλία τις τελευταίες ημέρες με τις διαδοχικές εξεγέρσεις και τους νεκρούς στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων, δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως φυλακές και κοροναϊός μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, με τις συνέπειες του οποίου να μπορούν να εύκολα να επηρεάσουν ολόκληρη την κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones


Covid-19: φέρνει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα smartphones! Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης...

 

Μια άκρως τρομακτική τεχνική…

Συνέχεια➥

Δείτε επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -