Αφγανιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν....

Παρότι οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν έχουν αποκλιμακωθεί γενικά, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση των Ταλιμπάν στη βόρεια επαρχία Μπαλχ την τρίτη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας περί «μείωσης της βίας» για μία εβδομάδα, ενημέρωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

 

Μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Σαχάρ Κιντ νωρίς το πρωί της Δευτέρας και σκότωσαν έξι ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός αμάχου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σαλίμα Μαζαρί.Η επταήμερη αποκλιμάκωση της βίας, που συμφωνήθηκε ανάμεσα στους Ταλιμπάν και διαπραγματευτές της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο. Θεωρείται πως σηματοδοτεί σημαντική πρόοδο στις μακρές συνομιλίες ανάμεσα στους ισλαμιστές αντάρτες και την Ουάσινγκτον με σκοπό την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη σύρραξη.

Η μείωση της βίας χαρακτηρίζεται εξάλλου δοκιμασία τόσο του ελέγχου της ηγεσίας των Ταλιμπάν στις τάξεις της αποκεντρωμένης ένοπλης οργάνωσης, όσο και της δέσμευσής της στην ειρηνευτική διαδικασία.

 

Αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία, αφγανοί αξιωματούχοι έχουν καταγράψει λιγότερο σοβαρά κρούσματα βίας σε διάφορες επαρχίες, ανάμεσά τους την Κανταχάρ, την Μπαλχ, την Ουρουζγκάν και την Πάκτια.

Οι αντάρτες φέρονται εξάλλου να απήγαγαν περιφερειάρχη και δύο ακόμη δημόσιους λειτουργούς στη βόρεια επαρχία Σαμανγκάν καθώς πήγαιναν στη δουλειά τους, ανέφερε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Μοχάμαντ Σεντίκ Αζίζι. Οι Ταλιμπάν δεν ανέλαβαν την ευθύνη επισήμως.

 

Ο εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κινήματος Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της συμφωνίας αποκλιμάκωσης της βίας δεν θα γίνονται επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις, εναντίον του στρατού, στρατοπέδων και βάσεων όπου είναι εγκατεστημένες ξένες δυνάμεις.

 

Ο Μουτζάχιντ συμπλήρωσε όμως ότι τυχόν εχθροπραξίες εκτός μεγάλων αστικών κέντρων δεν θα θεωρηθούν από την ηγεσία των Ταλιμπάν παραβίαση της συμφωνίας.

https://face-new237.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --