29.000 Τουρκικά στρατεύματα παραμένουν στην Idlib παρά την εκεχειρία

29.000 Τουρκικά στρατεύματα παραμένουν στην Idlib παρά την εκεχειρία

29.000 Τουρκικά στρατεύματα παραμένουν στην Idlib παρά την εκεχειρία...

 

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο και διατηρεί καλές σχέσεις με τις ένοπλες δυνάμεις της Συριακής ”αντιπολίτευσης”, αναφέρει πως ο συνολικός αριθμός τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στην Συρία έχει ανέλθει σε 57. Το τουρκικό κράτος είχε ήδη από το 2017 δημιουργήσει 12 ”βάσεις” στην περιοχή, όπως καθιερώθηκε από την Συμφωνία της Αστάνα. Σε αντίθεση με την Συμφωνία, ο αριθμός των τζιχαντιστών στην περιοχή έχει αυξηθεί, καθώς τους δίνεται ασφαλής πρόσβαση και διανομή στις βάσεις αυτές. Η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία ΜΙΤ διατηρεί αρκετά σημεία παρατήρησης στην περιοχή.

Το Παρατηρητήριο αναφέρει πως από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα 5.745 Τούρκοι στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στην Idlib. Αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή βρίσκονται πλέον 29.000 τουρκικά στρατεύματα. Από τις αρχές Φεβρουαρίου περισσότερα από 5.000 τεθωρακισμένα οχήματα έχουν μεταφερθεί στην περιοχή.

Ισχυρότερη από την κατοχή της Κύπρου...

Εάν προσθέσετε τον αριθμό των Τούρκων πολιτοφυλακών, η ποσότητα της κατοχικής δύναμης στην Idlib ξεπερνάει αυτήν της Κύπρου. Λόγω των αυξανόμενων τουρκικών στρατευμάτων η Ρωσική Αεροπορία κινητοποιείται συνεχώς στην περιοχή.

Παραβιάστηκαν όλα τα σημεία της Συμφωνίας..

Το πρώτο σημείο της Συμφωνίας, δηλαδή η κατάπαυση του πυρός, Παραβιάστηκε από την Τουρκία. Οι άλλες δύο προϋποθέσεις, η ελεύθερη και ασφαλής διέλευση του αυτοκινητοδρόμου Μ4 και η έναρξη κοινών περιπολιών στους διαδρόμους ασφαλείας, δεν εφαρμόστηκαν επίσης. Ακόμα και πριν το ταξίδι του στην Μόσχα ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως ”είναι αναπόφευκτο να προσαρτηθεί η Idlib στα εδάφη μας”.

Ο Πούτιν είχε ζητήσει επίσης να σταματήσει η Τουρκική υποστήριξη στους τζιχαντιστές. Αναφερόταν στις ομάδες της AL Qaeda και της HTS, η δράση των οποίων υποστηρίζεται μακροπρόθεσμα από την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ εγγυητές για μόνιμη τουρκική παρουσία...

Το τουρκικό κράτος γνωρίζει πως οι ΗΠΑ κι το ΝΑΤΟ αποτελούν τους μόνιμους εγγυητές για την τουρκική παρουσία στην περιοχή. Τον Φεβρουάριο, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν στήριξη στην Τουρκία, μόνο εάν πουλούσαν τους S400, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η μεταφορά των S400 ξεκίνησε προς την Τουρκία τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Τώρα μένει μόνο να ενεργοποιηθούν μέσα σε αυτήν την βδομάδα.

πηγή: anfenglishmobile.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --