Bloomberg: Ο πραγματικός κίνδυνος δεν βρίσκεται στα ελληνoτουρκικά σύνορα, αλλά στη Συρία

Bloomberg: Ο πραγματικός κίνδυνος δεν βρίσκεται στα ελληνoτουρκικά σύνορα, αλλά στη Συρία.....

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να χρειαστεί την υποστήριξη των Ευρωπαίων καθώς ετοιμάζεται για αυτό που αναμένεται να αποτελέσει μια ιστορική συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για το μέλλον της Συρίας, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

 

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η τακτική του να απειλεί τις ευρωπαϊκές δυνάμεις με την απελευθέρωση προσφυγικών ροών προκάλεσε την οργή τους, σε μια υπενθύμιση ότι η Τουρκία συνεχίζει να εξαρτάται οικονομικά από την Ευρώπη και σε αυτό το πλαίσιο η διαπραγματευτική του δύναμη δεν είναι τόσο ισχυρή όσο φαίνεται.

Σε μια ασυνήθιστα ωμή δήλωση, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι μπορεί να κατανοήσει πως ο Ερντογάν περιμένει περισσότερα από την Ευρώπη, ωστόσο βρίσκει απαράδεκτο το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες, προσθέτοντας πάντως ότι θα έχει περαιτέρω συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί μια ισορροπία.

Ένα υψηλόβαθμο μέλος του CDU, δήλωσε ότι η Καγκελάριος ενδεχομένως να συναντηθεί με τον Ερντογάν, τον Πούτιν και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ακόμα και αυτή την Παρασκευή, για να συζητήσουν τον πόλεμο στη Συρία και την απειλή της προσφυγικής κρίσης.

Ο πραγματικός κίνδυνος

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πραγματικός κίνδυνος ίσως να μην βρίσκεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Εάν πέσει η Ιντλίμπ, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες θα αρχίσουν το ταξίδι τους, με την Τουρκία να τους υπόσχεται ότι δεν θα τους εμποδίσει.

Οι 3,6 εκατ. Σύροι που βρίσκονται στην Τουρκία αποτελούν τα 2/3 του προσφυγικού πληθυσμού στην χώρα, ωστόσο μόνο ένας μέρος αυτών εμφανίστηκαν στα δυτικά σύνορα όταν ο Ερντογάν άναψε το "πράσινο φως". Ο κίνδυνος για τις κυβερνήσεις της ΕΕ είναι μήπως η μάχη που μαίνεται στο τελευταίο σημείο αντίστασης στη Συρία εξαπολύσει ένα νέο κύμα προσφύγων οι οποίοι θα περάσουν από την Τουρκία στην Ευρώπη, κάνοντας την απειλή του Ερντογάν πραγματικότητα.

Βασική ανησυχία στις Βρυξέλλες είναι μήπως εξελισσόμενη κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα να αποτελέσει μόνο μια μικρή γεύση από αυτό που θα μπορούσε να συμβεί εάν υπάρξει άλλη μια έξοδος από το Ιντλίμπ, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Στην περίπτωση αυτή, ο Ερντογάν αναμένεται να ανοίξει τις πύλες, πυροδοτώντας μια νέα προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, αναφέρει ο ίδιος διπλωμάτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --