Ξέμειναν από πυραύλους οι Τούρκοι -Bild:

Σκηνικό πτώσης για τον Ερντογάν......

Παρά το γεγονός ότι η νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση "Εαρινή Ασπίδα” στη Συρία, διαρκεί μόνο δύο εβδομάδες και ο στρατός του Ερντογάν δεν μπόρεσε να επιτύχει καμία απολύτως σημαντική επιτυχία, οι τουρκικές δυνάμεις ξέμειναν ξαφνικά από πυραύλους αέρος-εδάφους, οι οποίοι θα τους επέτρεπαν να χτυπήσουν τις θέσεις του συριακού στρατού από ασφαλή απόσταση. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τούρκος πρόεδρος στράφηκε επισήμως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποστολή πυρομαχικών, γεγονός που οδήγησε σε γελοιοποίηση, καθώς η Τουρκία ονομάστηκε η πιο άχρηστη χώρα του ΝΑΤΟ, αφού ήταν παντελώς απροετοίμαστη για μια τόσο σοβαρή στρατιωτική σύγκρουση”, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Την επόμενη ημέρα, ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι ανακοίνωσε την επιθυμία της Ουάσινγκτον να υποστηρίξει τις ενέργειες της Τουρκίας στο  Ιντλίμπ και να παράσχει στον τουρκικό στρατό τα απαραίτητα πυρομαχικά. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αυτό θα επηρεάσει θετικά την κατάσταση στην Τουρκία, η οποία βυθίζεται στη σύγκρουση με τη Ρωσία στη Συρία.

"Είμαστε έτοιμοι να τα παρέχουμε τα απαιτούμενα πυρομαχικά, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός θα είναι έτοιμος. Ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες με την Τουρκία", δήλωσε ο Τζέφρεϊ.

Δεδομένου ότι στην Τουρκία παράγονται πυρομαχικά πυροβολικού, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μιλάμε για πυραύλους αεροσκαφών ή μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, διότι σήμερα τα τουρκικά drone είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικά, λόγω των σημαντικών απωλειών τους.

Παράλληλα με αυτό το γεγονός, δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Bild, επέκρινε σφοδρά την Τουρκία, η οποία, όπως αποδείχτηκε έχει πολύ σοβαρές απώλειες  στη Συρία, ενώ δεν υφίστανται και οι δηλωμένες στρατιωτικές επιτυχίες της.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Julian Röpke, η Τουρκία υπερβάλει πάρα πολύ για τις επιτυχίες της στη Συρία, δείχνοντας την αδυναμία των 12.000 Τούρκων στρατιωτών στον πόλεμο της Συρίας. Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας για την εξουδετέρωση δήθεν 620 στρατιωτών του συριακού στρατού τις τελευταίες 48 ώρες.

Σύμφωνα με τον Röpke, στην καλύτερη περίπτωση, η Τουρκία να επέτυχε το θάνατο 62 Σύριων στρατιωτών, ενώ ο ίδιος αποκάλεσε ανοησίες την επαίσχυντη επιχείρηση του τουρκικού στρατού και των Τζιχαντιστών, κατάληψης της πόλης Σαρακίμπ.

"Η Τουρκία συνεχίζει να δημοσιεύει φανταστικά δεδομένα από το πεδίο της μάχης. Όχι. Δεν έχετε σκοτώσει 620 στρατιώτες του συριακού στρατού τις δύο τελευταίες ημέρες. Ακόμη και 62 Σύριοι θα ήταν πολλοί", δήλωσε ο Julian Röpke.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι προηγουμένως οι ειδικοί μπόρεσαν να αποδείξουν ότι οι περισσότερες πληροφορίες που διανέμονται από το τουρκικό τμήμα άμυνας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στην Τουρκία είναι ψεύτικες, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των συριακών συστημάτων,εξοπλισμού κλπ.

Στο εσωτερικό ο τουρκικός λαός υποφέρει από την ανεργία, την πείνα, την ανέχεια, τους τραμπουκισμούς, τις διώξεις, τις φυλακίσεις και είναι σχεδόν ένα κλικ πριν προβεί σε κάτι πολύ σοβαρότερο από μια μαζική διαμαρτυρία, ενώ στο εξωτερικό υπάρχει γενική κατακραυγή και απύθμενο μίσος από πολλές χώρες για τα Οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν.

Πρόκειται για το τέλειο σκηνικό πτώσης του καθεστώτος Ερντογάν, αργά ή πολύ γρήγορα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --