Ρωσική κατασκοπεία - Ξεμπροστιάζει την Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ...(ΒΙΝΤΕΟ)

Ρωσική κατασκοπεία - Ξεμπροστιάζει την Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ...(ΒΙΝΤΕΟ)

Ρωσική κατασκοπεία - Ξεμπροστιάζει την Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ...

 

Η λεπτομερής πληροφόρηση εντυπωσιάζει: οι 600 Τούρκοι στρατιωτικοί που παρέμειναν, εκ των οποίων 200 χαρακτηρίζονται ως «τάγμα τακτικού πολέμου», έχουν κατανεμηθεί ως εξής στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν...

Tον ολοφάνερο ρόλο του τουρκικού στρατού στην ανάφλεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αποκαλύπτουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές,

Όπως φαίνεται οι ρωσικές υπηρεσίες διαθέτουν πλήρη καταγεγραμμένα στοιχεία για τις κινήσεις και τις επιλογές της Άγκυρας και δεν αμφιβάλλουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή είναι τουρκικό σχέδιο λεπτομέρειες του οποίου διοχέτευσαν στην εφημερίδα «Κομερσάντ».

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές της εφημερίδας, με την ολοκλήρωση κοινών στρατιωτικών γυμνασίων Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν τον Ιούλιο και Αύγουστο, παρέμεινε στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν σημαντική τουρκική δύναμη, η οποία και φέρεται να ανέλαβε συντονιστικό ρόλο στην επιθετική επιχείρηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η λεπτομερής πληροφόρηση εντυπωσιάζει: οι 600 Τούρκοι στρατιωτικοί που παρέμειναν, εκ των οποίων 200 χαρακτηρίζονται ως «τάγμα τακτικού πολέμου», έχουν κατανεμηθεί ως εξής στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν: 50 εκπαιδευτές στο Ναχιτσεβάν (τον αζέρικο εδαφικό θύλακα πίσω από τις αρμενικές γραμμές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ), 90 στρατιωτικοί σύμβουλοι στην πρωτεύουσα Μπακού, με ευθύνη τον επιτελικό συντονισμό, 120 στελέχη της αεροπορίας στην βάση Γκαμπάλα, 20 χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Νταλιάρ, 50 εκπαιδευτές στο αερόδρομιο Γεβλάχ, 50 εκπαιδευτές στο 4ο Σώμα Στρατού (Πιρικεσκιούλ) και 20 ακόμη στελέχη στην στρατιωτική βάση και σχολή Χεϊντάρ Αλίεφ (σ.σ. ο ιστορικός «κομμουνιστής» ηγέτης της χώρας και πατέρας του σημερινού προέδρου) στο Μπακού.

Κατά τις ίδιες ρωσικές πηγές στη διάθεση του προσωπικού αυτού παραχωρήθηκαν 18 ελαφρά τεθωρακισμένα πεζικού, 10 οχήματα και ένα σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, καθώς συνολικά 34 αεροσκάφη (6 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, έως και 20 μη επανδρωμένα), με τα οποία έγιναν οι κατοπτεύσεις τόσο στο έδαφος του Καραμπάχ, όσο και της Αρμενίας.

Την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου αυξήθηκε αισθητά η δραστηριότητα της μεταγωγικής τουρκικής αεροπορίας (C-130, CN-235, A400M), η οποία εκτιμάται από τις ρωσικές πηγές ότι μεταφέρθηκαν άνδρες και πολεμοφόδια, ως επί το πλείστον μέσω του εναέριου χώρου της Γεωργίας.

Η επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ή «Δημοκρατία του Αρτσάχ», όπως έχει αυτοανακηρυχθεί έπειτα από δημοψήφισμα η περιοχή, σημειώθηκε ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου, και κατά τις πηγές του «Κομερσάντ», που φαίνεται πως συνδέονται με ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στο Αζερμπαϊτζάν ο διοικητής του τουρκικού Πεζικού Ουμίτ Ντιουντάρ και ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενοι από πλειάδα στρατιωτικών συμβούλων, που είχαν προηγηθεί της άφιξής τους.

Ακολούθησαν πολυάριθμες πτήσεις μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, καθώς και από άλλες χώρες, μερικές από τις οποίες έχουν μεταφέρει συνολικά έως και 1.300 τζιχαντιστές από τη Συρία και τη Λιβύη. Τη στρατολόγησή των φανατικών ισλαμιστών έχει αναλάβει, κατά το δημοσίευμα του «Κομερσάντ», η τουρκική ιδιωτική πολεμική εταιρεία SADAT, που φέρεται να πληρώνει 2.000 δολάρια ΗΠΑ μηνιαίο μισθό και 1500 «επίδομα μετακίνησης», σε συνεργασία με τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τους πάντα συνεργάσιμους με την Τουρκία οπλαρχηγούς του περιβόητου «Συριακού Εθνικού Στρατού».

Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν μέχρι σήμερα έχουν διαψεύσει επανειλημμένως τις πληροφορίες, που έχουν εμφανιστεί σε πολλά ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ περί τουρκικής συμμετοχής στη σύρραξη ή μεταφορά ενόπλων μαχητών από τη Μέση Ανατολή, όπως καταγγείλει από την πρώτη ημέρα η Αρμενία, αλλά και πολλές άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --