Oι Σύριοι: Eνεργοποίησαν τους πυραύλους Scud-"Λοκάρουν" τουρκικούς στόχους

Oι Σύριοι: Eνεργοποίησαν τους πυραύλους Scud-

Σκληρές μάχες περιμετρικά της Ιντλίμπ.....

Πληροφορίες και φωτογραφίες αναφέρουν τη διασπορά στο συριακό έδαφος των περιβόητων βαλλιστικών πυραύλων "Scud", οι οποίοι σημαδεύουν τα τουρκικά στρατεύματα και τα σχέδια τους στην Ιντλίμπ μαζί με τους φιλότουρκους αντάρτες.  

 

Σκοπός του Σύριου προέδρου είναι πιθανόν να δείξει στον ομόλογο του Ρ.Τ. Ερντογάν, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί επί μακρόν την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος, έχοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

Έτσι η εμφάνιση των συριακών πυραυλικών συστημάτων με τρομακτική ισχύ, ως απάντηση στους τουρκικούς πυραύλους παντός τύπου που ευρίσκονται στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και εντός αυτής ήταν μονόδρομος από συριακής πλευράς.     

Πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αποκαλούν τους πυραύλους"Scud", γνωστότεροι με την ονομασία ΝΑΤΟ SS-1, ως «πύραυλο δεινόσαυρο.

Πράγματι, εάν συγκριθούν αυτοί οι βαλλιστικοί πύραυλοι με τα τελευταία μοντέλα, όπως οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander, θα δούμε ότι διαθέτουν μια παλιά τεχνική. Τα καταστροφικά τους αποτελέσματα όμως όπου πέσουν, είναι και σήμερα πάρα πολύ σοβαρά και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

Για παράδειγμα, παρόλο που αυτά τα πυραυλικά συστήματα κατασκευάστηκαν το 1967, τα όπλα μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα και θύματα σε  οποιοδήποτε εχθρό.

Οι πύραυλοι αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν σε πολλές ακόμα καταστάσεις και ειδικά στο συριακό έδαφος θα κάνουν θραύση κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Επί του παρόντος, συστήματα πυραύλων Tochka, τα πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων Uragan και Smerch χρησιμοποιούνται ενεργά σε μάχες στη Συρία, και μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει ακουστεί για τους "Scud".

Όμως πριν μερικές ημέρες, συριακή μονάδα εξοπλισμένη με αυτούς τους πυραύλους, συμμετείχε σε "υποτιθέμενες" ασκήσεις (πολεμάει ο συριακός στρατός και οι ασκήσεις είναι πολυτέλεια), αναπτύσσοντας τα συστήματα αυτά σε ειδικές περιοχές, χωρίς να γνωρίζουμε το τι έγινε στη συνέχεια για ευνόητους λόγους.

Οι Σύριοι αγόρασαν το 2012-15, αρκετές εκατοντάδες πυραύλους "Scud" από Ιράν και Βόρεια Κορέα, οι οποίες διαθέτουν ακόμα αυτούς τους πυραύλους σε πολύ καλά προστατευμένα υπόγεια οπλοστάσια. Μιλάμε για ένα πύραυλο με εμβέλεια σε βελτιωμένη έκδοση έως και 700 χλμ., ο οποίος διαθέτει κεφαλές υψηλής ακρίβειας.

“Υπό το φως μιας σύγκρουσης των Σύριων με την Τουρκία, οι «πύραυλοι δεινόσαυροι» μπορεί να προκαλέσουν εκατόμβες θυμάτων”, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί που γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν την Τρίτη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η επίλυση της κρίσης στην Ιντλίμπ αποτελεί προτεραιότητα για την Τουρκία.

Η Ρωσία παρέχει μέγιστη υποστήριξη στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής υποστήριξης", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Τουρκία διαθέτει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη στήριξη της Ρωσίας στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος , μολονότι οι Ρώσοι αρνούνται την παροχή βοήθειας."

Πηγές του συριακού παρατηρητηρίου SOHR αναφέρουν ότι συνεχίστηκαν και σήμερα οι σκληρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των αντιμαχόμενων ομάδων των τζιχαντιστών, στην πόλη Al-Nayrab στην εθνική οδό M4.

Οι συριακές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πόλη, ενώ εν τω μεταξύ, ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές με στόχο την πόλη Al-Nayrab και τα περίχωρα του Jabal al-Zawiya.

Οι τουρκικές δυνάμεις ρίχνουν δεκάδες πυραύλους εδάφους-εδάφους κατά των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στις πόλεις Σαρακίμπ, Dadikh, Afis και Al-Tarnabeh, όπου σταθμεύουν οι δυνάμεις αυτές.

Το Ιντλίμπ και γενικά η Συρία προαλείφονται ως περιοχές του νέου τουρκικού “Βιετνάμ” σύμφωνα με ειδικούς και αυτό θα το βλέπουμε κάθε μέρα.

https://face-new237.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --