Οι Αμερικανοί μετέφεραν πυρηνικά στο Ιντσιρλίκ», υποστηρίζουν Ρώσοι ειδικοί..Ραγδαίες εξελίξεις στη γειτονιά μας

Οι Αμερικανοί μετέφεραν πυρηνικά στο Ιντσιρλίκ», υποστηρίζουν Ρώσοι ειδικοί..Ραγδαίες εξελίξεις στη γειτονιά μας! Έρχεται “μετωπική” Τουρκίας-ΝΑΤΟ με Ρωσία?

Ο ρωσικός και τουρκικός τύπος ανέφεραν ότι αμερικανικό αεροσκάφος τύπου Boeing S-17A Globemaster III απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Kirtland στο Νέο Μεξικό τη νύχτα της 23ης προς 24ης Μαρτίου, και προσγειώθηκε στη στρατιωτική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία.

Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι υλοποιήθηκε επείγουσα μεταφορά πυρηνικών βομβών στη βάση του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για αδιευκρίνιστους λόγους.

 

“Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η διοίκηση των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε προγραμματίσει κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, την πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους S-17A Globemaster III με φορτίο πυρηνικών όπλων”, ανέφεραν Ρώσοι “εμπειρογνώμονες”.

“Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, τα πυρηνικά όπλα βρίσκονται ήδη στην βάση. Το αεροσκάφος είχε το υψηλότερο επίπεδο προτεραιότητας, υλοποιώντας πτήση χωρίς στάση και με δύο εναέριους ανεφοδιασμούς”, προσθέτουν οι ίδιοι.

Σημειώνεται ότι ακριβώς η ίδια ακριβώς πτήση, πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τύπο αεροσκάφους στις 18 Μαρτίου.

“Στις 18 Μαρτίου 2020, στρατιωτικό αεροσκάφος C-17A της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών πέταξε δια μέσου του Ατλαντικού στην Τουρκία. Το ύψιστο επίπεδο προτεραιότητας αυτού του αεροσκάφους και πολλών άλλων έμμεσων παραγόντων, ιδίως η προσγείωση του στην τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, ερχόμενο από την αεροπορική βάση Kirtland, δείχνουν ότι μεταφέρει πυρηνικές βόμβες”, αναφέρουν οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων EADaily έχει ήδη αναφέρει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης του Ιντλίμπ, προκειμένου να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στη βορειοδυτική Συρία.

Κατά το τελευταίο εξάμηνο κάτω από ένα “καθεστώς σιωπής”, έχουν αποσταλεί εκατοντάδες τουρκικά οπλικά συστήματα όπως θωρακισμένα οχήματα, ΤΟΜΑ και πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς, πολλαπλά πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός και όπλα στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι. Τουρκικές φάλαγγες με εξοπλισμό, πυρομαχικά και προσωπικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κινούνται προς τη Συρία σχεδόν καθημερινά.

Οι ΗΠΑ την ίδια περίοδο στηρίζουν την Τουρκία και ετοιμάζονται να στείλουν πυρομαχικά στις τουρκικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ, υποστηρίζοντας έτσι και τους τζιχαντιστές. ΗΠΑ-Τουρκία και Συρία-Ρωσία έρχονται σε μετωπική σύγκρουση, ενώ αναμένεται οι εξελίξεις των επόμενων μηνών να είναι καθοριστικές για τη συριακή κρίση αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να παράσχουν πυρομαχικά μαζί με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία η οποία επιχειρεί στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπως δήλωσε ο Αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος στην περιοχή Τζέιμς Τζέφρι.

«Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Μεγάλο μέρος των ενόπλων δυνάμεών της χρησιμοποιεί αμερικανικό εξοπλισμό. Θα εξασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός είναι έτοιμος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί”, δήλωσε ο Τζέφρι στους δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ δήλωσε εξάλλου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η Ουάσινγκτον εξετάζει το αίτημα της Άγκυρας για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι οι τουρκικές κινήσεις στη Συρία με στόχο τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις,έχουν την απόλυτη έγκριση των ΗΠΑ, οι οποίες “φορτώνουν” με πυρηνικές βόμβες το Ιντσιρλίκ.

Σε συνδυασμό δε με την επίσημη απόφαση του ΝΑΤΟ να “βοηθήσει” την Τουρκία στο Ιντλίμπ, η γεωπολιτική κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή και άκρως επικίνδυνη για τις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, ενώ ο μεγάλος κίνδυνος επεκτείνεται πλέον σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και φτάνει έως την Α.Μεσόγειο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --