Αμερικανικά πλοία στην Νότια Κινεζική Θάλασσα – Ο πλανήτης απειλείται με πόλεμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αμερικανικά πλοία στην Νότια Κινεζική Θάλασσα – Ο πλανήτης απειλείται με πόλεμο...

 

Ο πλανήτης «κρατά» την ανάσα του...

 

Η αμερικανική οικονομία έχει πληγεί σφοδρά από τα μέτρα για τον κορωνοϊό και οι ΗΠΑ αντιδρούν, στέλνοντας, μεταξύ των άλλων, πολεμικά πλοία στην Κινεζική Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, αμερικανικά πολεμικά πλοία μπήκαν σε ύδατα της νότιας Κινεζικής Θάλασσας, κίνηση που δείχνει την διάθεση του Ντόναλντ Τραμπ, να ανεβάσει το «θερμόμετρο», προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική παγκόσμια άνοδο της Κίνας, που βγαίνει μπροστά εκ μέρους της Διεθνιστικής Αριστεράς (Ο.Η.Ε.), η οποία «πολεμά» την δεξιά κυβέρνησή του στις ΗΠΑ.

 

Μην ξεχνάμε πως μεγάλο μέρος του αμερικανικού χρέους, το οποίο αγγίζει το εξωφρενικό ποσό των 21 τρις δολαρίων, ανήκει σε κινεζικές τράπεζες, ενώ παρά το lockdown της Κίνας, ο «Δράκος» βρίσκεται 2 μήνες μπροστά πλέον οικονομικά από τον υπόλοιπο πλανήτη που τώρα δέχεται τις επιπτώσεις των παρατεταμένων μέτρων περιορισμού. Το γεγονός αυτό δίνει στην Κίνα οικονομικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων και δη έναντι της Ουάσινγκτον.

Στην Αμερική, εν αντιθέσει, βρίσκονται σε μεγάλη ύφεση, η οποία έχει προκαλέσει πάνω από 22εκ ανέργους, η βιομηχανική παραγωγή έχει μειωθεί αρκετά όπως και η κατανάλωση, ενώ η μαζική και κατακόρυφη πτώση της τιμής του πετρελαίου θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στις μικρομεσαίες αμερικανικές βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα οι Η.Π.Α. θα έχουν σοβαρό ζήτημα με τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων των ενόπλων δυνάμεών τους (το ταβάνι των 355 πλοίων το 2027 φαντάζει άπιαστο) και έχουν αρχίσει προστριβές ως προς την διαχείριση των κονδυλίων.

Ως εκ τούτου, ο Τραμπ καταφεύγει στο πεδίο του πολέμου.

Σε μία κίνηση επίδειξης ισχύος, οι αμερικανικές δυνάμεις ανά την υφήλιο προέβησαν σε ασκήσεις ετοιμότητας παρατάσσοντας πλοία και αεροσκάφη έτοιμα προς επιχειρήσειςενώ ο Τραμπ έχει διατάξει πυρ κατά πλοίων του Ιράν, που θα ενοχλήσουν το αμερικανικό πολεμικό Ναυτικό, στον Περσικό Κόλπο.

Σε σχέση με την Κίνα, αμερικανικά πολεμικά πλοία πλέουν στην Νότια Κινεζική Θάλασσα. Το αμφίβιας επίθεσης σκάφος USS America, συνοδευόμενο από τα αντιτορπιλικά USS BARRY και USS BANKER HILL, σκάφη αντιβαλλιστικής άμυνας, επιχειρούν σε αμφισβητούμενα ύδατα μεταξύ της Μαλαισίας και της Κίνας. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καταπλεύσει κινεζικά και αυστραλιανά πολεμικά πλοία και το κλίμα μυρίζει «μπαρούτι»

Στον αντίποδα, οι αντίπαλοι των Η.Π.Α. συνεχίζουν τις καθελκύσεις πλοίων (οι Κινέζοι καθέλκυσαν το δεύτερο Type 075 LHD), την ενίσχυση των Α/Α και Α/Β δυνατοτήτων τους, τη σχεδίαση και παραγωγή των αρχικών αεροσκαφών 5ης γενιάς για τις αεροπορίες τους κ.α..

 

Οι Η.Π.Α. στόχευαν να φτάσουν  το ταβάνι των 355 συνολικά πλοίων, προκειμένου να κρατήσουν το ισοζύγιο δυνάμεων υπέρ τους, αφού οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ινδοί καθελκύουν συνέχεια πλοία.

Προφανώς οι υψηλά ιθύνοντες των Η.Π.Α. βλέπουν ότι αργά ή γρήγορα οι αριθμοί του Αμερικανικού ναυτικού και της αεροπορίας, δε θα είναι αρκετοί για να καλύψουν την υφήλιο, ειδικά με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα, την στιγμή, μάλιστα, που στην Ευρώπη οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις  δεν θέλουν να επενδύσουν μαζικά στην άμυνα και τις αμυντικές βιομηχανίες.

Ως «λύση», από αμερικανικής πλευράς, προκρίνεται η ανάπτυξη νέων πυρηνικών όπλων. Φυσικά, οι υπόλοιπες δυνάμεις δεν θα μείνουν αμέτοχες! Οι Ρώσο,ι ούτως ή άλλως, κατέχουν πολλές πυρηνικές κεφαλές και εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα, ενώ και η Κίνα φαίνεται να μπαίνει στο κόλπο με νέες πυρηνικές δοκιμές,, και το ζήτημα του πολέμου των δορυφόρων προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

 

Οι αφορμές παγκοσμίου πολέμου αυξάνονται, αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα εντός των Η.Π.Α., ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τους διεθνιστές του Βαθέως Κράτους της Νέας Τάξης που προσπαθούν να αναλάβουν, εκ νέου, τα ηνία των Η.Π.Α. στις επόμενες εκλογές ή και νωρίτερα.

Το φόβητρο του Κινεζικού «Δράκου» που βρυχάται, θα χρησιμοποιηθεί το επόμενο διάστημα υπέρ το δέον και μένει να δούμε πως θα συνεχιστεί η κατάσταση, με τον πλανήτη να κρατά την «ανάσα» του.

el.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --