Ανοικτή εντολή Άγκυρας για κατάρριψη ρωσικών μαχητικών-

Η Άγκυρα "μαχαίρωσε" πισώπλατα τη Μόσχα....

Οι Τούρκοι δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ “συμμάχους”, παρά μόνο “πρόθυμους”, οι οποίοι θα υλοποιούν τα συμφέροντα τους σε απίστευτο βαθμό, όποιος και να κυβερνά αυτήν την χώρα. Όποιος στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της Άγκυρας, “μαχαιρώνεται πισώπλατα” χωρίς κανέναν ενδοιασμό.  

 

Το ίδιο συμβαίνει και με την “ερμαφρόδιτη” σχέση με τη Ρωσία ή καλύτερα την προσωπική σχέση μεταξύ των δύο προέδρων, Πούτιν και Ερντογάν.

Ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δικές τους πληροφορίες αλλά και έγγραφα του Τούρκου δημοσιογράφου Α.Μποζκούρτ, (ο οποίος υλοποιεί τα δικά του αμφιλεγόμενα σχέδια), αποκαλύπτουν ότι ο τουρκικός στρατός έχει λάβει μόνιμες οδηγίες από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, να καταρρίπτει ρωσικά αεροσκάφη πάνω στη Συρία, όταν αυτά αποτελέσουν απειλή για την Τουρκία.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Nordic Monitor, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έχει δώσει σαφείς οδηγίες (οι οποίες ισχύουν κανονικά για όσους γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων μιας χώρας), για κατάρριψη ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών, μετά το πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

"Τα απόρρητα έγγραφα της τουρκικής ιστοσελίδας δείχνουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να καταρρίψει κάθε ρωσικό μαχητικό που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της στρατιωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2016 στην Άγκυρα, ο Χουλουσί Ακάρ, ο τότε επικεφαλής του γενικού επιτελείου και σημερινός υπουργός άμυνας, είχε τονίσει το γεγονός ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να καταρρίψουν και άλλο ρωσικό αεροσκάφος σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου (όπως τον εννοεί η Άγκυρα και στο βόρειο κομμάτι της Συρίας το οποίο κατέχουν τουρκικές δυνάμεις)”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Επισημαίνουν δε οι Ρώσοι ότι, πριν από λίγες ημέρες, φορητά αντιαεροπορικά συστήματα έριξαν δύο πυραύλους κατά δύο ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, επιβεβαιώνοντας την ισχύ της διαταγής του Ακάρ, αλλά και τις ύποπτες προθέσεις της Άγκυρας κατά της Μόσχας.

Αυτό το γεγονός, όπως σημειώνει ρωσικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων, υποδηλώνει με πλήρη σαφήνεια τις προθέσεις της Άγκυρας να ακολουθήσει μια επιθετική πολιτική έναντι της Ρωσίας, όπου νομίζει ότι θίγονται τα συμφέροντα της.

Στη Συρία έχουν γίνει πολλά περιστατικά, πολλά από τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ανάμεσα σε τουρκικές δυνάμεις, φιλότουρκους τζιχαντιστές και συριακές/ρωσικές δυνάμεις.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η μεγάλη υποψία των Τούρκων, ότι Ρώσοι και Αμερικανοί, ενδεχομένως να στριμώξουν και τελικά να διώξουν την Τουρκία από το συριακό έδαφος, λόγω των δικών τους συμφερόντων, ως υπερδυνάμεις.

Το θέμα όμως για τον Ερντογάν, αλλά και για το επόμενο Τούρκο πρόεδρο θα είναι αν η χώρα αυτή μπορεί να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε τόσα ανοικτά μέτωπα, (Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Αιγαίο, Α.Μεσόγειο, Κύπρο κά), παίζοντας ένα ρόλο που δεν μπορούν να τον διαχειριστούν οι σημερινοί νεο-Οθωμανοί, διότι τους “βγαίνει" το πραγματικό  αιματοβαμμένο πρόσωπο των τουρκο-μογγόλων Σελτζούκων προγόνων τους στην επιφάνεια.

https://www.face-new237.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --